Szukaj
W takiej scenerii zdecydowanie brakuje mi koloru... czerwonego. BW też ok, jednak kolor również by tu chyba zagrał.
Z kolorowego filmu też coś mam, ale światlo tam było strasznie mieszane, wszystkie możliwe rodzaje - świetlówki, żarowe i dzienne z zewnątrz, wiec na zwyklym filmie wychodziło to średnio chwilami. Ale proszę
Völkchlor
Mz zdjecia są zasadniczo niedoświetlone, ale w ogólnosci seria interesująca, dynamiczna z jak najbardziej pasującym bw.
I'm not always right, but I'm never wrong...
To jest takie miejsce gdzie ciężko jest zrobić dobre foty. Mnogość elementów powoduje latanie wzroku po całym zdjęciu - brak elementów "głównych" Dodatkowo sprawa kontrastów i braku "obrobienia" gdzie ekspozycyjnie dajemy "coś" na pierwszy plan a tło dajemy troszkę niżej (ekspozycyjnie) - to tylko przykład.
Nijakie są te foty.... szkoda bo miejsce ciekawe.
mi się całość podoba. I wolę zdecydowanie te z BW filmu niż kolor![]()
cz.b. jest ok' czy wejście na giełdę wymaga jakiegoś zezwolenia ?
fajne kadry.ciekawe![]()
..
www.facebook.com/vaydaimages
www.vaydaimages.com
Nie, nic nie trzeba, bo tam sie normalnie sprzedaje ryby i inne morskie potwory także detalicznie. Ale są też aukcje tuńczyków wczesnie rano (~5:00 o ile sie nie mylę) i chyba tam nie można było - przynajmniej przez pewien czas, a może i na całą giełdę? Nie pamiętam - bo jacyś durni angole się wydurniali, lizali ryby i jakieś tam inne rzeczy robili, a te tuńczyki są warte grubą kasę. Więc się wkurzyli i zamknęli dla turystów i wcale im się nie dziwię. Ale na halę można wejść, tylko trzeba uważać, bo oni tam jeżdżą jak szaleni na wózkach elektrycznych, a jest ciasno, ślisko i miejscami średnio jasno. Ale zdecydowanie warto się wybrać.
Völkchlor
Według mnie za mało się skupiłeś na detalach. I jak dla mnie to bym jednak spróbował kolor. Uchwycić tę krwistą czerwień i kolory samych rybek. No ale - co kto woli![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Skontaktuj się z nami