Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Tsukiji

Domyślnie Tsukiji

Giełda rybna Tsukiji w Tokio.
    Jako że przy poprzednim z Tokio wiekszość wolała serię - bo lepiej oddaje klimat,
    więc tym razem dam serię, bo ciężko się z tym nie zgodzić

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
    Völkchlor

Domyślnie

W takiej scenerii zdecydowanie brakuje mi koloru... czerwonego. BW też ok, jednak kolor również by tu chyba zagrał.

Domyślnie

Z kolorowego filmu też coś mam, ale światlo tam było strasznie mieszane, wszystkie możliwe rodzaje - świetlówki, żarowe i dzienne z zewnątrz, wiec na zwyklym filmie wychodziło to średnio chwilami. Ale proszę

Völkchlor

Domyślnie

Mz zdjecia są zasadniczo niedoświetlone, ale w ogólnosci seria interesująca, dynamiczna z jak najbardziej pasującym bw.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

To jest takie miejsce gdzie ciężko jest zrobić dobre foty. Mnogość elementów powoduje latanie wzroku po całym zdjęciu - brak elementów "głównych" Dodatkowo sprawa kontrastów i braku "obrobienia" gdzie ekspozycyjnie dajemy "coś" na pierwszy plan a tło dajemy troszkę niżej (ekspozycyjnie) - to tylko przykład.
    Nijakie są te foty.... szkoda bo miejsce ciekawe.

Domyślnie

mi się całość podoba. I wolę zdecydowanie te z BW filmu niż kolor

Zbanowany
    Miasto
    Pacyfik

Domyślnie

cz.b. jest ok' czy wejście na giełdę wymaga jakiegoś zezwolenia ?

Domyślnie

fajne kadry.ciekawe
    ..
    www.facebook.com/vaydaimages
    www.vaydaimages.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercik Zobacz posta
    czy wejście na giełdę wymaga jakiegoś zezwolenia ?
    Nie, nic nie trzeba, bo tam sie normalnie sprzedaje ryby i inne morskie potwory także detalicznie. Ale są też aukcje tuńczyków wczesnie rano (~5:00 o ile sie nie mylę) i chyba tam nie można było - przynajmniej przez pewien czas, a może i na całą giełdę? Nie pamiętam - bo jacyś durni angole się wydurniali, lizali ryby i jakieś tam inne rzeczy robili, a te tuńczyki są warte grubą kasę. Więc się wkurzyli i zamknęli dla turystów i wcale im się nie dziwię. Ale na halę można wejść, tylko trzeba uważać, bo oni tam jeżdżą jak szaleni na wózkach elektrycznych, a jest ciasno, ślisko i miejscami średnio jasno. Ale zdecydowanie warto się wybrać.
    Völkchlor

Domyślnie

Według mnie za mało się skupiłeś na detalach. I jak dla mnie to bym jednak spróbował kolor. Uchwycić tę krwistą czerwień i kolory samych rybek. No ale - co kto woli
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów