Troszkę jesiennego słońca w ten dzisiejszy pochmurny dzień, pałac w Mosznej z szufladowych zakamarków.
Dziękuje
Szukaj
Troszkę jesiennego słońca w ten dzisiejszy pochmurny dzień, pałac w Mosznej z szufladowych zakamarków.
Dziękuje
Pocztówkowe. Trochę szkoda że pień drzewa jest ucięty i budynek lekko leci w lewo.
D80 + Nikkor AS-F 18-105 VR
Twoje Bieszczady
No, gwoli scisłości prawa baszta specjalnie nie trzyma pionu...
A "pocztówkowość" jest raczej dośc jednoznaczna.
Oznacza ni mniej ni wiecej tylko poprawne technicznie i dobrze skomponowane zdjecie widokowe, najczęściej w szerokiej perspektywie, starające sie trafic do tzw szerokiej publicznosci (w koncu pocztówki sa na sprzedaż), nie mające jednak na ogól większych aspiracji artystycznych.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Bardzo BARDZO ladnie wykonane... Podoba mnie sie to!
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Klasyczne ujęcie pałacu (sam wiem, że ciężko jest się tam silić na nowatorstwo), niemniej bardzo elegancko podane. Na plus działa tutaj pora roku i dnia, tj. listowie i długie cienie, które wnoszą sporą wartość w pierwszy plan. Zdjęcie na plus oczywiście
![]()
"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry PratchettPozdrawiam! Jacek
Się mnie podoba.
Motyw dobrze mi znany i mz ładnie pokazany.
Nie łatwo jest tego skądinąd dosyć dużych rozmiarów drzewca sprytnie w kadr wkomponować.
Kolorki, światło, bardzo przyjemnie się ogląda to zdjęcie.
Wszystkie baszty pion trzymają, tylko mają lekki, naturalny zbieg perspektywiczny. Można by wyprostowac, ale niekoniecznie. Drzewo przycięte dobrze, niby po co miałoby być go więcej? Udany klasyczny kadr.
Ostatnio edytowane przez Duder ; 07-02-2011 o 15:03
A new shit has come to light...
Skontaktuj się z nami