Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Pałacowo...

Domyślnie Pałacowo...

Troszkę jesiennego słońca w ten dzisiejszy pochmurny dzień, pałac w Mosznej z szufladowych zakamarków.

Dziękuje

Domyślnie

Ładny widoczek.

Domyślnie

Pocztówkowe. Trochę szkoda że pień drzewa jest ucięty i budynek lekko leci w lewo.
    D80 + Nikkor AS-F 18-105 VR
    Twoje Bieszczady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PeterWolf Zobacz posta
    Pocztówkowe. Trochę szkoda że pień drzewa jest ucięty i budynek lekko leci w lewo.
    Pień drzewa uciąłem bo tak chciałem zamknąć kadr , budynek według mnie nigdzie nie leci A "pocztówkowe" - to stwierdzenie jest chyba najbardziej dwuznaczne jakie można przytoczyć pod zdjęciem, każdy przez to co innego rozumie.

Dzięki za komentarze.

Domyślnie

No, gwoli scisłości prawa baszta specjalnie nie trzyma pionu...

A "pocztówkowość" jest raczej dośc jednoznaczna.
    Oznacza ni mniej ni wiecej tylko poprawne technicznie i dobrze skomponowane zdjecie widokowe, najczęściej w szerokiej perspektywie, starające sie trafic do tzw szerokiej publicznosci (w koncu pocztówki sa na sprzedaż), nie mające jednak na ogól większych aspiracji artystycznych.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Bardzo BARDZO ladnie wykonane... Podoba mnie sie to!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Klasyczne ujęcie pałacu (sam wiem, że ciężko jest się tam silić na nowatorstwo), niemniej bardzo elegancko podane. Na plus działa tutaj pora roku i dnia, tj. listowie i długie cienie, które wnoszą sporą wartość w pierwszy plan. Zdjęcie na plus oczywiście
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Się mnie podoba .
    Motyw dobrze mi znany i mz ładnie pokazany.
    Nie łatwo jest tego skądinąd dosyć dużych rozmiarów drzewca sprytnie w kadr wkomponować.
    Kolorki, światło, bardzo przyjemnie się ogląda to zdjęcie .

Domyślnie

Wszystkie baszty pion trzymają, tylko mają lekki, naturalny zbieg perspektywiczny. Można by wyprostowac, ale niekoniecznie. Drzewo przycięte dobrze, niby po co miałoby być go więcej? Udany klasyczny kadr.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 07-02-2011 o 15:03
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Wszystkie baszty pion trzymają, tylko mają lekki, naturalny zbieg perspektywiczny. Można by wyprostowac, ale niekoniecznie. Drzewo przycięte dobrze, niby po co miałoby być go więcej? Udany klasyczny kadr.
    Dokładnie tak właśnie myślę i zgadzam się w 100% jako autor

Za resztę komentarzy bardzo dziękuje i fajnie, że się zdjęcie generalnie podoba.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów