Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Wątek: Który?

Domyślnie

jak na dluzej to ostatni zestaw. ale - jesli nie wystarczy zintegrowana karta graficzna to zamiast 9500 jakas prosta typu geforce 210 albo jakis tani radeon, najlepiej z chlodzeniem pasywnym i z 512 ramu (1gb niepotrzebne - drozej, wiekszy pobor mocy). lepsza obudowa na pewno, firmowy zasilacz na pewno. a dodatkowe wiatraczki do firmowej obudowy wejda spokojnie 90 albo 120 jakies ciche.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

vimes - DZIĘKI!
    To jest jakiś konkret!
    Ciekawe ile sprzedawca wyceni taki zestawik?

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    jak na dluzej to ostatni zestaw. ale - jesli nie wystarczy zintegrowana karta graficzna to zamiast 9500 jakas prosta typu geforce 210 albo jakis tani radeon, najlepiej z chlodzeniem pasywnym i z 512 ramu (1gb niepotrzebne - drozej, wiekszy pobor mocy). lepsza obudowa na pewno, firmowy zasilacz na pewno. a dodatkowe wiatraczki do firmowej obudowy wejda spokojnie 90 albo 120 jakies ciche.
    Ostatni czyli ten vimesa?
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    Akurat ten zintegrowany radeon to wydajnościowo jest na tej samej półce co gf g210. A co do wiatraków to jak wspomniałem 2x120 jest, no i są jeszcze dodatkowe 4 miejsca na 2x80mm i 2x120/140mm.

JM,
    nie wiem gdzie kupujesz, ale ceny które podałem, to są ceny z dzisiaj, ze sklepu internetowego, w którym ja się zaopatruje.

Domyślnie

Daj namiar do sklepu

Ja muszę doliczyć... kogoś kto mi to do kupy złoży, dlatego mam gorzej
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

jak to obudowa iboxa, to zasilacz pewnie też ibox - imho nie wart splunięcia za nim Puszukajcie obudowy bez zasilacza, a zasilacz dokupcie jeden z tych proponowanych tutaj 400 - 450W - tak żeby kosztował ~200 zł i będzie git.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    Daj namiar do sklepu

Ja muszę doliczyć... kogoś kto mi to do kupy złoży, dlatego mam gorzej

http://www.proline.pl/?id=konfigurator

Złożą i wyślą kurierem. Może być?

Albo tu: www.x-kom.pl

Domyślnie

Taki zestaw nadaje się do czegoś? Jest kompletny czy coś brakuje?
    Brakuje czytnika kart, ale w konfiguratorze go nie ma...

http://proline.pl/?id=konfigurator&0...5:TEST+VISTA64

lub z procesorem intela:

PS jeszcze chwila, a faktycznie zakasamy rękawy i sami złożymy to pudło)
    Ostatnio edytowane przez jm ; 07-02-2011 o 00:21
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Ostatni czyli ten vimesa?
    nie - mowilem o 3 z proponowanych w pierwszym poscie na i5.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Kiedy Microsoft poprawi największe dziury systemu, tj zapewne kiedy wyjdzie ServicePack2, system będzie pewnie używalny. Póki co nie polecam. Potrafi się "toto" wywalić jak niesławnej pamięci Windows Millenium.
    Póki co, to po roku z Win7 denerwują mnie tylko 2 rzeczy:
    1) zmiana wielkości kursora w zależności od "widzi mi się" systemu tzn. zawsze pracę zaczynam z małym kursorem, tak jak to zaznaczyłem w ustawieniach, ale po kilku, czasami kilkunastu minutach w internecie kursor zmienia się w duży, by gdzieś tam, przy otwarciu którejś kolejnej strony znowy zmnieć się w mały,
    2) dowolna zmiana rozmiaru tekstu - domyślnie jest 100%, ja mam zaznaczone 125%, przy otwieraniu stron nie zawsze automatycznie wskakuje na 125%.

No chyba, że czegoś, gdzieś tam nie odhaczyłem i można te dwa problemy w łatwy sposób wyeliminować...

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Taki zestaw nadaje się do czegoś? Jest kompletny czy coś brakuje?
    Brakuje czytnika kart, ale w konfiguratorze go nie ma...

lub z procesorem intela:

PS jeszcze chwila, a faktycznie zakasamy rękawy i sami złożymy to pudło)
    Dlaczego tylko 2GB Ramu?

Na chwilę obecną jak się Wam nie spieszy, że potrzebujecie kompa na JUŻ, to proponuję poczekać miesiąc, dwa, aż wyjaśni się kwestia wadliwych kontrolerów SATA II na płytach głównych Sandy Bridge. Mam na myśli tutaj czas potrzebny producentom na wprowadzenie nowych poprawionych na rynek.
    Natomiast jeżeli bierzecie pod uwagę AMD to tam również wychodzi niebawem nowa platforma, więc również warto poczekać.

Dodatkowo płyta pod Intela ma tylko dwa gniazda pamięci. Myślę, że lepiej brać z 4, bo w razie czego jest gdzie dołożyć więcej RAMU. Chyba, że od razu kupicie 2x4GB to nie będzie takiej potrzeby.

Co do AMD się nie wypowiadam, bo nigdy nie miałem styczności z tą platformą.
    Ostatnio edytowane przez Articool ; 07-02-2011 o 11:44

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów