Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Psiaki i inne.

Milva
    Gość

Domyślnie Psiaki i inne.

Pierwsze w życiu zdjęcia lustrzanką Niestety pogoda masakra, słońca brak.

Domyślnie

No niestety, słabiutko. Pierwsze zdjęcie to taki pstryczek, który zabija niemal każdą zasadę poprawnego kadru, więc wymieniał nie będę - lista byłaby bardzo długa. 2 i 3 ciemno i nijako. 2 jeszcze by uszło, bo kadr całkiem portretowy. Ale jak już pisałem - ciemnica straszna. 4 podobnie jak 1, kadr z widoku człowieka niestety. 5 to już koszmar. Niestety wszystko do kosza. Przede wszystkim naucz się obróbki, bo na pewno 2 i 3 można by poprawić. No i numeruj zdjęcia na forum.

UPDATE
    -------------------

Zresztą sobacz sam(a). Trzecie zdjęcie. Wystarczyło w PS-ie wybrać opcję autopoziomy i lekko podostrzyć. Od razu widać efekt poprawy.

Ostatnio edytowane przez Karbulot ; 06-02-2011 o 14:54
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Milva
    Gość

Domyślnie

Dzięki za komentarz. Niestety dopiero się uczę i sorry za tak kiepskie foty. Niestety od tygodnia brak słońca i foty ciemne.
    Zdjęcia też bez jakiegokolwiek retuszu ...no nic, mam wiele w takim razie do zrobienia

Domyślnie

Myślę, że to nie od braku słońca zależy "ciemność fot"... jak mniemam wszystko robione na auto, spróbuj poczytać instrukcję aparatu i pobawić się ustawieniami manualnymi do tego przydałoby się przestudiowaniu paru książek o fotografii, żeby nauczyć się podstaw.

Uprawnienia umieszczania postów