Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Castelmuzio

Domyślnie Castelmuzio

... miasteczko niedaleko.Zdjęcie zrobione techniką HDR (po raz pierwszy w życiu) w Ps ,sklejone z 9... Uwagi ,pytania,krytyka,wytykanie ,itd mile widziane

Domyślnie

Pięknie wyszło gratuluje.

Domyślnie

Jakbyś nie napisał, że to HDR to bym nie zgadł
    +
    Widok też ładny.

Oszczędny w słowach Awatar Barti NYC
    Miasto
    Kraków, NYC i wiele innych

Domyślnie

Przyjemna pocztóweczka...

Domyślnie

No niby jest ladnie a jak jest to HDR to dobry, ale mam wrazenie, ze niebo za mocno swieci.....

Domyślnie

Za duzo pary poszło w gwizdek z tym HDRem

Po pierwsze dlatego, ze przy takim oswietleniu w zasadzie nie miales szans na wlasciwą ekspozycję zbocza, z oddaniem kolorów i szczegolów.
    Wyszło niebiesko, ciemno i nijako. Zatem HDR nic tu nie pomógł.

Po drugie, w dzisiejszych czasach HDR troche trąci myszką. W CS5 np jest bardzo dobrze dopracowane narzędzie shadows/highlights, które znakomicie potrafi poszerzyć tonalność zdjecia, równoważąc cienie i swiatła - bez konieczności mozolnego skladania wielu naświetleń.

I po trzecie, wracając do zdjecia. Temat jest potencjalnie bardzo fotograficzny, ale nie o tej porze.
    Przede wszystkim o wschodzie, kiedy i stok i miasteczko są pięknie oswietlone, ewentualnie o takiej porze popołudniowej, kiedy jeszcze słonce nie powędrowało na prawą strone kadru.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Ladny widok, bdb skadrowany, ale bede za Gregiem77 odnosnie nieba...
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Za duzo pary poszło w gwizdek z tym HDRem

Po pierwsze dlatego, ze przy takim oswietleniu w zasadzie nie miales szans na wlasciwą ekspozycję zbocza, z oddaniem kolorów i szczegolów.
    Wyszło niebiesko, ciemno i nijako. Zatem HDR nic tu nie pomógł.

Po drugie, w dzisiejszych czasach HDR troche trąci myszką. W CS5 np jest bardzo dobrze dopracowane narzędzie shadows/highlights, które znakomicie potrafi poszerzyć tonalność zdjecia, równoważąc cienie i swiatła - bez konieczności mozolnego skladania wielu naświetleń.

I po trzecie, wracając do zdjecia. Temat jest potencjalnie bardzo fotograficzny, ale nie o tej porze.
    Przede wszystkim o wschodzie, kiedy i stok i miasteczko są pięknie oswietlone, ewentualnie o takiej porze popołudniowej, kiedy jeszcze słonce nie powędrowało na prawą strone kadru.
    Jestem ciekaw co powie autor zdjęcia, ale ja mam wrażenie, że zdjęcie zostało zrobione o wschodzie
    I pewnie dlatego dolinka wyszła niebiesko, ciemnio i nijako

A do CS5 - myślałem, że z pustego i Salomon nie naleje. Jak na zdjęciu są obszary skrajnie prześwietlone i niedoświetlone to też sobie poradzi?

Domyślnie

Podpiszę się pod wypowiedzią Kol. lechupe
    Nie wiem o jakiej porze fot był robiony, ale dół nie wyszedł zbyt dobrze w stosunku do jasnego nieba.
    Kadrowo złapałbym to szerzej bez obcinania tytułowego miasteczka
    No i ta rama.....
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów