... miasteczko niedaleko.Zdjęcie zrobione techniką HDR (po raz pierwszy w życiu) w Ps ,sklejone z 9... Uwagi ,pytania,krytyka,wytykanie ,itd mile widziane
Szukaj
Jakbyś nie napisał, że to HDR to bym nie zgadł![]()
+
Widok też ładny.
Przyjemna pocztóweczka...
No niby jest ladnie a jak jest to HDR to dobry, ale mam wrazenie, ze niebo za mocno swieci.....
Nikon http://greg77.com/
Za duzo pary poszło w gwizdek z tym HDRem
Po pierwsze dlatego, ze przy takim oswietleniu w zasadzie nie miales szans na wlasciwą ekspozycję zbocza, z oddaniem kolorów i szczegolów.
Wyszło niebiesko, ciemno i nijako. Zatem HDR nic tu nie pomógł.
Po drugie, w dzisiejszych czasach HDR troche trąci myszką. W CS5 np jest bardzo dobrze dopracowane narzędzie shadows/highlights, które znakomicie potrafi poszerzyć tonalność zdjecia, równoważąc cienie i swiatła - bez konieczności mozolnego skladania wielu naświetleń.
I po trzecie, wracając do zdjecia. Temat jest potencjalnie bardzo fotograficzny, ale nie o tej porze.
Przede wszystkim o wschodzie, kiedy i stok i miasteczko są pięknie oswietlone, ewentualnie o takiej porze popołudniowej, kiedy jeszcze słonce nie powędrowało na prawą strone kadru.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Ladny widok, bdb skadrowany, ale bede za Gregiem77 odnosnie nieba...
Jestem ciekaw co powie autor zdjęcia, ale ja mam wrażenie, że zdjęcie zostało zrobione o wschodzie![]()
I pewnie dlatego dolinka wyszła niebiesko, ciemnio i nijako![]()
A do CS5 - myślałem, że z pustego i Salomon nie naleje. Jak na zdjęciu są obszary skrajnie prześwietlone i niedoświetlone to też sobie poradzi?
Podpiszę się pod wypowiedzią Kol. lechupe
Nie wiem o jakiej porze fot był robiony, ale dół nie wyszedł zbyt dobrze w stosunku do jasnego nieba.
Kadrowo złapałbym to szerzej bez obcinania tytułowego miasteczka
No i ta rama.....![]()
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Skontaktuj się z nami