chalzen a jakiego masz PS?
Szukaj
chalzen a jakiego masz PS?
Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death
CSZamieszczone przez sinner
Jacek
No to tak w katalogu z PS em masz katalog Presets a w nim Photoshop Actions i tam skopiuj te akcje.
W PS ie wchodzisz na górną belkę i klikasz w Window zaznaczasz tam History i wtedy wyskakuje Ci nowe okienko
gdzie jest zakładka Actions klikasz na przycisk z boku po prawej od napisu Actions i ładujesz wybrane akcje
Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death
Wszystko ładnie opisałeś-tylko skąd mam je skopiować? To było właśnie tematem mojego pytaniaZamieszczone przez sinner
Jacek
jest link w moim poscieZamieszczone przez chalzen
o tu raz jeszcze:
Cahe's Actions
Przepraszam-tak się na zdjęcie zapatrzyłem,że nie zauważyłlem tego co pod nim.Zamieszczone przez cahe
Dziękuję i potestuję.
Jacek
ostrzegam tylko, ze supersaturate nie nadaje sie do kazdego zdjecia. po prawdzie to malo jest sytuacji, kiedy jest uzyteczneZamieszczone przez chalzen
. ale do zdjec samej przyrody, wyjatkowo nienasyconych kolorami w sam raz. do zdjec z ludzmi - odpada. moge przygotowac lzejsza wersje supersaturate z mozliwoscia maskowania :P.
[ Dodano: Nie 15 Maj, 2005 ]
!!!!!!!UPDATE!!!!!!!
Sciagajcie jeszcze raz, jesli chcecie. Dodalem SuperSaturateLite - dobre takze do ludzi, ma mozliwosc maskowania. tworzy kopie bierzacej warstwy i operuje na niej. na koniec tworzy maske i wystarczy zaczac malowac (pedzel ustawiany jest na kolor czarny), zeby w pewnych miejscach usunac skutki dzialania tej akcji.
a czy tak bez photoshopa to nie ma co liczyc na normalne kolory z D70 ?
podbicie saturation i ew. przestrzen sRGBZamieszczone przez kacperek
sRGB mam ustawione, a podbicie saturation chyba i tak nie dziala w NEF ?Zamieszczone przez cahe
Skontaktuj się z nami