Szukaj
Ostatnio edytowane przez vincent vega ; 04-02-2011 o 13:33
pierwsza fota była by zajebista, gdyby modelka trochę zagrała albo zastygła w innej pozycji przy tak dynamicznym ujęciu, bo psy kompozycyjnie (a zwłaszcza ten z prawej i skrajny z lewej) zagrały na medal i uchwycone są naprawdę świetnie. no i wywaliłbym ten efekt winiety naokoło fotki i te poszarpania bo jak dla mnie estetycznie trochę psują zdjęcie
Na zdjęciach podoba mi się wszystko poza modelką patrzącą gdzieś w dziwnym kierunku i ciut zagubioną w całej sytuacji jakby. Na dwójce zwraca uwagę (niepotrzebne?) napięcie smyczy.
1 super
Nikon D700|N 35 f.2/D |N 50 f.1.8/D|N 85 f.1.8/D|SB 700|Prinzflex 135 f 2.8|Pentacon 50 f 1.8|Helios 44m 58/2|Zenit TTL|Praktica MTL 3|
1 fajna i popieram saera z tymi ramkami.
Plus razi mnie troche winieta na jedynce.
PS. takie riposty w stylu \'Wywal sobie\' trochę niefajne..
"I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
H.C-B.
Niefajne jest mówienie "wywaliłbym to i to" bo kończy w zasadzie rozmowę.
Fajne jest mówienie "moim zdaniem to czy tamto można by zrobić tak czy tak", bo to rozwija dyskusję.
To są moje pomysły i zdaje sobie sprawę z tego że nie każdemu się spodobają, bądźmy jednak tolerancyjni i uprzejmi w obie strony. Odpowiedziałem na poziomie krytyki za co przepraszam, faktycznie chyba niepotrzebnie.
Odnośnie modelki, jak się pewnie domyślacie takie zdjęcie to bardzo wiele zachodu i bardzo wielka niewiadoma czy będzie w ogóle jakiś efekt. W zasadzie ona patrzy w stroną "artymka" bo to ona miała strzelić to zdjęcie. W związku z tym że jest bardzo ale to bardzo trudno ogarnąć taka sytuację moje wyszło lepiej, to fuks (90%) i może tylko minimalnie większe doświadczenie w przewidywaniu (10%). Modelina tez amatorka więc.... no jest jak jest, zdjęcie dość fajne więc pokazuję.
"I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
H.C-B.
Tu widać problem robienia zdjęć jednocześnie przez kilku fotografów. I tyle. Wychodzi *potencjalnie* interesujące zdjęcie, bo moment, kadr, światło i w ogóle, ale by było idealnie należałoby źrenice modelce z innego zdjęcie przekleić.Ostatnio też natknąłem się na ten problem, dodatkowo spotęgowany lustrem za plecami i fotografią grupy osób. Nauczka na przyszłość - w miarę możliwości zdjęcia robić samemu lub dokładnie umówić się co do czasu modelki poświęcanego danemu fotografowi.
Skontaktuj się z nami