No to chyba mamy różne pojęcia ostrości. Bo oglądam fotki innych zamieszczanych na forum ptaszków i widzę naprawdę ostre i wyraźnie. Tutaj tego niestety powiedzieć nie mogę.
Szukaj
No to chyba mamy różne pojęcia ostrości. Bo oglądam fotki innych zamieszczanych na forum ptaszków i widzę naprawdę ostre i wyraźnie. Tutaj tego niestety powiedzieć nie mogę.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Wiesz co? Coś w tym chyba jest. Dziś obejrzałem sobie to zdjęcie na innych monitorach (u rodzinki i znajomych) i nie jest już tak jak u mnie. U siebie mam wyciągnięte na maxa ustawienia rozdzielczości i połączone cyfrowo (monitor fullHD). Na innych komputerach monitory są podpięte D-SUB i obraz jest rzeczywiście miękki. Chyba muszę skalibrować jeszcze raz mój monitor. A może to wina szkła? Zrobione Sigmą 150-500.
hmm u mnie ok a na komputerze siostry miękko....
Może jeszcze niech ktoś się wypowie.
Z8 + różne klamoty
No właśnie to mnie dziwi. Bo ptaszek jest niestety nieostry. Sam próbowałem podostrzyć, ale jakoś nie bardzo to wychodzi. Jest ostrzej, ale nie tak jakbym chciał. Wydaje mi się, że zdjęcie może być delikatnie poruszone (widać to po gałązce w LG).
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
...prawda jak to często bywa leży pośrodku - kadr jest w porządku, choć jasna plama trochę go psuje, gdybyś Michale podniósł ISO do 400 lub nawet 640 (w D300 to jest bezkarne, gdy idzie o jakość) to czas można by zmniejszyć pewnie do tysięcznej...przy ogniskowej 500 mm czas 1/320 to trochę długo przy strzale "z ręki"...przy tym obiektywie dla uzyskania lepszej jakości trzeba trochę cofnąć zoom od 500 mm...ale, gdyby babka miała wąsy itd,itp![]()
Pozdrawiam Jacek P.
I tu chyba Jacku jest recepta
A i Karbulot pewnie nie jet bez racji
Tylko dlaczego na moim monitorze to na prawdę fajnie widać??????
Z8 + różne klamoty
Skontaktuj się z nami