Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie plenerowe eksperymenty

Kilka eksperymentów z zeszłorocznych plenerów. Ciekaw jestem waszych opinii.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Domyślnie

z kazdym kolejnym coraz mniej mi sie podobaja... Jak dla mnie obrobka troche za mocna.

Domyślnie

jak dla mnie przerost formy nad treścią. Wolałbym zobaczyć te foty bez tekstur. Nie wszędzie i nie zawsze tekstura pasuje. Po drugie ta tekstura jest zbyt mocno wyeksponowana i temat zdjęcia (PM) niestety nie jest głównym tematem tych prac. Tak nawiasem mówiąc kadrowanie tez nie powala, ale to już inna sprawa.

Domyślnie

Moje wrażenia podobne. Tekstury dosłownie zakrywają te foty.Tak sobie myślę, że to zwykle jakiś dodatek powinien być, a tu zdominowały foty kompletnie. Momentami wręcz przeszkadzają w odbiorze. Mi to nie podchodzi. Moim zdaniem zdjęcia zamiast zyskiwać na atrakcyjności- tracą.

Domyślnie

1 kompozycyjnie jest do wyratowania a pozostałe kadry słabe
    eksperyment - obróbka bez wyczucia, nie służy a szkodzi w odbiorze.
    Er
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Koszmarna obróbka, totalnie oszpeciła zdjęcia.
    MarcinWilk

Domyślnie

Nie podoba mi się obróbka jest jak to inni zauwazyli zbyt mocna. A same kadry niczego sobie
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Co za dużo to niezdrowo! Nie wiem jak zdjęcia z kościoła Ci wyszły, ale ten kościół w Łowiczu kojarzę, jest bardzo jasny!
    NIKON D3, D80, N 24-70 F2.8, N 50 F1.8, N 70-300 VR, SB-800
    [email protected]

Domyślnie

kadry fajne przemyślane ale obróbka kompletnie nie w moim guście, wręcz fatalna
    * 2x D90 *N17-55/f2.8 * N35/f1.8 * SB800 * SB600*

Domyślnie

O Jezusie... Według mnie to nie eksperymenty z plenerem tylko zachłyśnięcie się umiejętnością ustawiania opcji overlay, jak widać, nie koniecznie idącą w parze z opacity :/. Bez obrazy ale wygląda jakbyś zrobił ze zdjęciem dokładnie nic poza koszmarną teksturą. Estetycznie to nie wygląda.

Zatem moja rada jest taka - jeśli to tylko eksperyment to nie rób tego więcej .

Pozdrawiam.
    Teoretycznie praktyka jest zgodna z teorią... Praktycznie tak nie jest.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów