Mam problem z autoodtwarzaniem płyt w W7. Wszystko w panelu sterowania mam niby poustawiane a i tak nie chce sam odtworzyć żadnej płyty. Sprzęt to Samsung SH-S223C. Czy macie jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?
Szukaj
Mam problem z autoodtwarzaniem płyt w W7. Wszystko w panelu sterowania mam niby poustawiane a i tak nie chce sam odtworzyć żadnej płyty. Sprzęt to Samsung SH-S223C. Czy macie jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?
Pozdrawiam Tadeusz.
FB
Co znaczy "nie chce"? Nie pojawia się okno "Autoodtwarzanie"? Jak to typ płyty? Audio, czy jakieś dane?
Nie pojawia się żadne okno niezależnie od rodzaju płyty a nagrywarka przestaje pracować. W panelu sterowania mam ustawione np. dla płyt audio - "Odtwórz dysk przy użyciu WMP", dla płyt z programami - "Zainstaluj lub uruchom program z nośnika" - i nic się nie dzieje.
Pozdrawiam Tadeusz.
FB
Rozumiem, że po wejściu przez Mój komputer płyty są czytane normalnie? Wszelkie akutalizacje zainstalowane?
Po wejściu w komputer wyświetla się zawartość płyty, płyta się nie odtwarza. Aktualizacje do system na bieżąco.
Pozdrawiam Tadeusz.
FB
Czyli jako tako płyty czyta, skoroo widzi strukturę plików. Problem pojawił się niedawno, czy jest od zainstalowania W7? Na innych systemach jest ten sam objaw?
Problem jest od początku. Jak jest na innych systemach tego nie wiem. W każdym razie do tej nagrywarki nie było sterownika, nie mogłem go odszukać również w necie. Aktualnie jest jakiś sterownik systemowy (Microsoftu). Przy ręcznym odpaleniu odtwarza prawidłowo. Nie ma też problemu z nagrywaniem płyt.
Pozdrawiam Tadeusz.
FB
Problem jest tylko z tym napędem? Przy nośnikach na USB autorun działa? Czy miałeś zainstalowane VM Ware?
Ostatnio edytowane przez ku6i ; 01-02-2011 o 22:02
Na USB wszystko chodzi ok. Nie miałem zainstalowanego VM Ware.
Pozdrawiam Tadeusz.
FB
Ostatnia możliwość: w panelu sterowania > autoodtwarzanie na samym dole jest przycisk "Resetuj wszystkie domyślne". Próbowałeś tego użyć? Jeślim tak, to co się dzieje?
Skontaktuj się z nami