Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Megalit.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dobre i chwytliwe ... głównie dla ciała i duszy

Domyślnie

Najbardziej podoba mi się jak zaświeciło Ci słońce w tym kadrze, super.

Domyślnie

Andrzeju, moje zdanie jest Ci znane, więc... powtórzę krótko, że jest ładnie i jestem na tak
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Trochę tak niezręcznie się wypowiadać, mnie trzycyfrowcowi (jeżeli chodzi o staż postowy na Forum) z dwucyfrowym korpusem, na temat pracy tak doświadczonego Użytkownika, natomiast co do tej fotki mam dwa zaskoczenia:

Pierwsze - że po lewej stronie zima, a po prawej wiosna jakby nigdy nic, jakby to zaraz miała być Wielkanoc. Pewnie to się wzięło z kąta widzenia - źdźbła oziminy nieco wyrosły ponad śnieg, więc tak jakby go tam w ogóle nie było.

Drugie - że ten megalit wygląda jak kamienny czołg (wprawdzie pozbawiony lufy, ale jednak), który za pomocą tego wiechcia (wyglądającego trochę jak czarny bez - jeśli tak, to tałatajstwo chronione prawnie przed wycinką) próbuje się ukryć przed słońcem. Proszę mi wybaczyć skojarzenia typowe dla pokolenia wychowanego na lekturze "Żołnierza Polskiego" i oglądaniu "Czterech pancernych"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Z. Zobacz posta
    Trochę tak niezręcznie się wypowiadać, mnie trzycyfrowcowi (jeżeli chodzi o staż postowy na Forum) z dwucyfrowym korpusem, na temat pracy tak doświadczonego Użytkownika, natomiast co do tej fotki mam dwa zaskoczenia:

Pierwsze - że po lewej stronie zima, a po prawej wiosna jakby nigdy nic, jakby to zaraz miała być Wielkanoc. Pewnie to się wzięło z kąta widzenia - źdźbła oziminy nieco wyrosły ponad śnieg, więc tak jakby go tam w ogóle nie było.

Drugie - że ten megalit wygląda jak kamienny czołg (wprawdzie pozbawiony lufy, ale jednak), który za pomocą tego wiechcia (wyglądającego trochę jak czarny bez - jeśli tak, to tałatajstwo chronione prawnie przed wycinką) próbuje się ukryć przed słońcem. Proszę mi wybaczyć skojarzenia typowe dla pokolenia wychowanego na lekturze "Żołnierza Polskiego" i oglądaniu "Czterech pancernych"
    Twoja frasunek jest bezzasadny: liczby o niczym nie świadczą, ewentualnie ta większa o gadatliwości, a to w większości przypadków wcale nie powód do dumy.
    Zima panująca po lewej jest żałosnym wspomnieniem tego co było jeszcze niedawno. W moich stronach nie ma ani płatka śniegu od ok. dwóch tygodni i nawet najstarsi szczecińscy górale nie wiedzą czy jeszcze będą jakieś zrzuty. Ozimina stoi przeto na gołej ziemi wystawiona na łaskę i niełaskę Natury.
    Skojarzenie z czołgiem jest jak najbardziej trafne i właściwe. Akcja foty rozgrywa się na terenie szczególnie wzmożonej aktywności dzielnej załogi czołgu "Rudy", z filmu, który tak mile (nie tylko Ty) wspominasz. Co do gatunku bzu i jego ochrony użytego do maskowania lepiej się tu na głos nie wypowiadać, okoliczni mieszańcy dobrze pamiętają kto zalał róże w ogródku feldfebla Kugla, przy okazji topiąc miasto...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Podoba mi sie kolorystyka. Nie za mocna i nie za delikatna, wydaje mi sie taka akuratna. Podoba mi sie jeszcze jak swiatlo pada na te trawy na pierwszym planie z prawej. Bardzo dobrze sie to prezentuje w zestawieniu z zacieniona czescia od kamieni i samymi kamieniami. Sam kadr nie jest porywajacy z rodzaju tych urywajacych leb...ale ogolnie to zdjecie przyjemne z bardzo mi osobiscie sie podobajaca gra swiatla i cienia.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów