Szukaj
Chciałoby się powiedziec - takie miasto i tylko tyle?
No ale co z tym miastem ? Spodziewałeś się czegoś innego, a jeśli tak to czego ?
Bo mam wrażenie że poprostu nie spełniłem twoich oczekiwań względem pewnego hasła czy wyobrażenia jakie masz na temat Tokio, że przeczytałeś tytuł i sie na coś nastawiłeś. A tu jakieś czarnobiałe nudy. Jak jedziesz gdzieś robić zdjęcia to jedziesz spełniać czyjeś oczekiwania wobec tego miejsca (nie mowię oczywisce o zleceniach) - czy raczej robisz coś zgodnie ze swoimi zapatrywaniami na temat, w swoim stylu i wg swojego spojżenia ?
Odpowiem pytaniem na pytanie.
Jak wystawiasz do oceny zdjęcia to robisz to po to, żeby ktoś poklepał Cię po plecach czy żeby usłyszeć krytykę i tym samym uczyć się?
Po tym co piszesz nie jestem w stanie jednoznacznie określić o co Ci chodzi.
Ostatnio edytowane przez urbanned ; 29-01-2011 o 19:13
Po prostu się zastanawiam czy oceniasz zdjecie Tokio wykonane przeze mnie, czy moje zdjecie wykonane w Tokio. Bo jeśli to pierwsze, to jak powinno wygladać wg Ciebie zdjecie Tokio? I czy wszystkie jakie tam zrobię powinny tak wyglądać? Czy nie mogę robić po swojemu? Swoją drogą w twoim komentarzu nie było żadnej krytyki, tylko zawód ze zdjecie z nie wygląda należycie tokijsko - wolałbym coś o samym zdjeciu, a nie tekst w stylu "masz taki aparat a robisz takie zdjecia...?". Z takich powodów miewam często opory żeby pisać czym i gdzie robiłem zdjecia - wtedy przynajmniej ludzie patrzą na samo zdjecie. Nie powiedziałem, że nie chcę krytyki i jedynie klepania po plecach. Chętnie posłucham - ale o zdjeciu. Po prostu nie przepadam jak ktoś ocenia zdjecia przez pryzmat miejsca gdzie były robione lub czym były zrobione, konfrontujac je ze swoimi wyobrażeniami na ten temat.
A czy np takich zdjeć jak te to już w ogóle nie powinno się robić?
Ja czytając w tytule "Tokyo" spodziewałem się zdjęć emanujących żywymi kolorami, masą ludzi, korków ulicznych i dużą ilością wieżowców a tu... Koledze udało się! Zagiął wszystkich bardziej niż Turbodymomen z Chuckiem Norrisem razem wzięci.
Pokazał ( i mam nadzieję że jeszcze pokaże) w taki sposób w jaki nam się nigdy Tokio nie kojarzyło.
Brawo dla autora i nie ukrywam swojej ciekawości aby obejrzeć inne z tym deseniu![]()
D90 | N35 | S10-20
<a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>
Zdjęć Tokio o jakich piszą koledzy jest na pęczki, ale takiego Tokio nie widzi się często..
D7200 | T 100-400 | N 10-24 | N 35/1.8 | N 50/1.8 | N 18-105 | SY 8mm |
Skontaktuj się z nami