Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Nikon d3100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrianwaw24 Zobacz posta
    od kilku dni mam d3100 ale tak wyszlo ze kupilem aparat za granica i posiadam tylko i wylacznie instrukcje obslugi po hiszpansku jezeli ma ktos instrukcje po polsku prosze o kontakt
    Założyłeś osobny wątek i tam masz odpowiedź, nie zaśmiecaj czyjegoś.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrianwaw24 Zobacz posta
    od kilku dni mam d3100 ale tak wyszlo ze kupilem aparat za granica i posiadam tylko i wylacznie instrukcje obslugi po hiszpansku jezeli ma ktos instrukcje po polsku prosze o kontakt

zarejestruj się na stronie Nikon.pl i pobierz za darmo oryginał instrukcji
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

bede w domu to sprobuje podeslac w wersji elektronicznej tylko potrzebuję adres@ badź skype.

Domyślnie

jestem całkowitym "nowicjuszem" i mam pytanie: czy w trybie M A S P moża robić tylko czarno-białe foty????

Domyślnie

Można w Menu się ustawia. Chociaż nie pamiętam czy na auto działało.

Ogólnie aparat miałem dwa dni. Nie jest najgorszy, zdjęcia były całkiem ok z 18-105, polecam Ci ten obiektyw ze względu na zoom i jakość zdjęć.

Pamiętaj, że ten model nie ma silnika w body.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JARO63 Zobacz posta
    jestem całkowitym "nowicjuszem" i mam pytanie: czy w trybie M A S P moża robić tylko czarno-białe foty????
    Wejdź w Menu fotografowania -> Ustaw Picture Control -> Monochromatyczne i w Zabarwieniu ustaw B&W.

Taka mała tylko uwaga: jeżeli już chcesz od razu robić zdjęcia Cz-B to traktowałbym Rawa jako obowiązek (możesz ustawić np. robienie zdjęć w JPG+RAW). W razie konieczności, z Rawa odzyskasz kolory, z JPG-a już nie.

Oszczędny w słowach Awatar somrozen
    Miasto
    Słupsk/Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafael Zobacz posta
    a gdzie można zobaczyć sample za wysokich iso ale nie tabelki kwadraciki itp tylko realne zdjecia ;]?
    trochę późno ale jest: http://forum.nikoniarze.pl/showpost....&postcount=354
    ======================================
    D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.

Domyślnie

Wielkie dzięki Drogis muszę do tego dojść. Odezwę się jak się uda Pozdro

Domyślnie

Drogis... udało się. Już coraz lepiej mi idzie. Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JARO63 Zobacz posta
    Drogis... udało się. Już coraz lepiej mi idzie. Pozdrawiam
    Cieszę się, że się udało

Mimo wszystko polecam poszukać instrukcję w przyjaznym języku i ją przeczytać. Jak się już wydaje kupę kasy na sprzęt to warto wiedzieć, co on potrafi i jak go w najlepszy sposób wykorzystać.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów