Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Nikon d3100

Domyślnie Nikon d3100

witam,
    zastanawiam się nad zakupem pierwszej lustrzanki.
    Początkowo rozważałam Sony, canon, nikon aczkolwiek po małym rozeznaniu wybór padł na Nikona d3100.
    I rozglądałam się w e-sklepie fotojoker i mam pytanie.
    Znalazłam dwa aparaty nikon d3100 z obiektywem 18-55 jednakże różniły się one ceną i nie rozumiem dlaczego, czym się różnią. Poniżej podaję linki do obydwóch.
    http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...18-55mm-ed-ii/

http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...or-18-55mm-vr/

Oszczędny w słowach Awatar reggy
    Miasto
    Olsztyn/Gdańsk

Domyślnie

Jeden ma obiektyw ze stabilizacją (VR) drugi nie. Zastanów się, czy lepiej nie dozbierać do wariantu z obiektywem 18-105 VR <-dobre szkło.
    Pozdrawiam, Piotr Reddig!
    Moja galeria: www.picasaweb.google.com/piotrreddig

Domyślnie

Spoko, ale jesli sie da, to poszukalbym 18-70. Bardzo dobry obiktyw za mala kase. AF cichszy i podczas filmowania nie bedzie go tak wyraznie slychac.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Spoko, ale jesli sie da, to poszukalbym 18-70. Bardzo dobry obiktyw za mala kase. AF cichszy i podczas filmowania nie bedzie go tak wyraznie slychac.
    To AF w D3100 działa podczas filmowania? Łał...ech ta technika - galopuje.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    To AF w D3100 działa podczas filmowania? Łał...ech ta technika - galopuje.
    Cudow nie ma, ale jakos dziala, jesli aktorzy nie szaleja specjalnie

Domyślnie

Polecam jak za ta kaskę ma dobre wysokie używalne ISO - dla amatora super, ja mam zestawik z SB-400 i śmiga dobrze
    D3100|18-105 VR

Domyślnie

Ja od miesiąca używam D3100 i jestem zadowolony, chociaż 18-55 jest trochę "za krótki" i chciałbym dokupić 18-105 lub 18-200, ale to już jest kwota.

Domyślnie

a gdzie można zobaczyć sample za wysokich iso ale nie tabelki kwadraciki itp tylko realne zdjecia ;]?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafael Zobacz posta
    a gdzie można zobaczyć sample za wysokich iso ale nie tabelki kwadraciki itp tylko realne zdjecia ;]?
    W internecie.

Domyślnie

od kilku dni mam d3100 ale tak wyszlo ze kupilem aparat za granica i posiadam tylko i wylacznie instrukcje obslugi po hiszpansku jezeli ma ktos instrukcje po polsku prosze o kontakt

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów