Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Wrocławska uliczka

Witam

Oczywiście będę wdzięczny za komentarze.

Dziwnym nie jest

Domyślnie

klasycznie w kadrze - przydałoby się jedynie coś z góry i nieba wyciagnać

Domyślnie

Ladnie, czysto i sterylnie jak nie w Polsce Ogolnie sie podobuje, fajne kolorki budynkow.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lublin/Kraków

Domyślnie

Podoba mi się, jest prosto i schludnie. Ale niestety z niebem trzeba coś zrobić. Spróbuj je wyciągnąć maskując pozostałą cześć kadru. Pamiętaj, że jeśli masz duży kontrast w kadrze, to lepiej stracić szczegóły w cieniach niż w światłach. Wtedy da się jeszcze zdjęcie naprawić. Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez forbes ; 28-01-2011 o 13:01
    Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez forbes Zobacz posta
    Podoba mi się, jest prosto i schludnie.
    I o to chodzi.
    Ale niestety z niebem trzeba coś zrobić. Spróbuj je wyciągnąć maskując pozostałą cześć kadru.
    Czy to forum dla grafików? Każda fotografia ma być poprawiana komputerowo? Po co?
    Zrozum że zdjęcia nie powinny być sterylnie czyste i poprawione do granic absurdu, bo to tylko prowadzi do złego niestety.
    Pamiętaj, że jeśli masz duży kontrast w kadrze, to lepiej stracić szczegóły w cieniach niż w światłach. Wtedy da się jeszcze zdjęcie naprawić. Pozdr.
    I to jest rzeczowa pomoc dotycząca fotografowania.

Pozdrawiam
    Kajtek
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

Domyślnie

Poprawnie jest, ladnie moze i tez jak na pocztowce. Niestety nudno, uliczka jakich wiele, nie widze niczego ciekawego...

Domyślnie

Dzięki za odzew. Z tym niebem to był taki problem, że nie miałem statywu, a w tej uliczce strasznie ciemno, a niebo straaaaasznie jasne. Z cienia niby można dużo wyciągać ale wyłazi szum. Przepał jest, ale chyba aż tak wiele go nie ma żeby się tym tak przejmować. Wiem, że można sklejać i inne niebo wstawiać, ale daruję sobie.

Czysto tam jest bo to sam środek środka Wrocławia (no, rynku). Nawet nikomu nie udało się wtedy tam naśmiecić

Edit: aaaa nie, nie było tak czysto - usunąłem maziaje ze ścian
    Dziwnym nie jest

Domyślnie

To jest pewnie tam, gdzie CD-Action ma siedzibę. Przejście garncarskie czy jakoś tak. :P

Domyślnie

Odnosnie tego przepalu na niebie, nie rzuca sie bardzo w oczy jest na drugim planie - tam tez jest jasno i nie bije tak po oczach. Pierwsze skrzypce i tak gra pierwszy kolorowy plan.

Domyślnie

Ładne ujęcie z uliczki w samym sercu mojego pięknego miasta
    Podpisano: wrocławianka

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów