Witam
Oczywiście będę wdzięczny za komentarze.
Szukaj
Witam
Oczywiście będę wdzięczny za komentarze.
Dziwnym nie jest
klasycznie w kadrze - przydałoby się jedynie coś z góry i nieba wyciagnać
Ladnie, czysto i sterylnie jak nie w PolsceOgolnie sie podobuje, fajne kolorki budynkow.
Podoba mi się, jest prosto i schludnie. Ale niestety z niebem trzeba coś zrobić. Spróbuj je wyciągnąć maskując pozostałą cześć kadru. Pamiętaj, że jeśli masz duży kontrast w kadrze, to lepiej stracić szczegóły w cieniach niż w światłach. Wtedy da się jeszcze zdjęcie naprawić. Pozdr.
Ostatnio edytowane przez forbes ; 28-01-2011 o 13:01
Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |
I o to chodzi.
Czy to forum dla grafików? Każda fotografia ma być poprawiana komputerowo? Po co?
Zrozum że zdjęcia nie powinny być sterylnie czyste i poprawione do granic absurdu, bo to tylko prowadzi do złego niestety.
I to jest rzeczowa pomoc dotycząca fotografowania.
Pozdrawiam
Kajtek
Fotografia jest jak magia...
Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.
Poprawnie jest, ladnie moze i tez jak na pocztowce. Niestety nudno, uliczka jakich wiele, nie widze niczego ciekawego...
Dzięki za odzew. Z tym niebem to był taki problem, że nie miałem statywu, a w tej uliczce strasznie ciemno, a niebo straaaaasznie jasne. Z cienia niby można dużo wyciągać ale wyłazi szum. Przepał jest, ale chyba aż tak wiele go nie ma żeby się tym tak przejmować. Wiem, że można sklejać i inne niebo wstawiać, ale daruję sobie.
Czysto tam jest bo to sam środek środka Wrocławia (no, rynku). Nawet nikomu nie udało się wtedy tam naśmiecić
Edit: aaaa nie, nie było tak czysto - usunąłem maziaje ze ścian![]()
Dziwnym nie jest
To jest pewnie tam, gdzie CD-Action ma siedzibę. Przejście garncarskie czy jakoś tak. :P
Odnosnie tego przepalu na niebie, nie rzuca sie bardzo w oczy jest na drugim planie - tam tez jest jasno i nie bije tak po oczach. Pierwsze skrzypce i tak gra pierwszy kolorowy plan.
Ładne ujęcie z uliczki w samym sercu mojego pięknego miasta
Podpisano: wrocławianka![]()
Skontaktuj się z nami