Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

"Ale D90 nie ma możliwości korygowania dystorsji podczas robienia zdjęć."

A co to ma do rzeczy...?

Koryguje sie po wykonaniu ujecia, w menu retuszu - "korekta zniekształceń".
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

Taką korektę w procesie postprodukcji można zrobić w prawie każdym programie do obróbki zdjęć.
    D5000 przynajmniej robi to automatycznie podczas robienia zdjęcia i wtedy aktualizacja oprogramowania jest uzasadniona.
    Nie mam teraz puszki pod ręką więc się spytam. Czy w D90 w menu retuszu można zrobić automatyczną korektę dystorsji czy tylko przy użyciu suwaka.

Domyślnie

Zrobiłem aktualizację i poza satysfakcją że ją mam różnic nie widzę, gdyby tak nikon coś dodał jakiś wodotrysk np korekcję FF BF to by było fajnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolatek2 Zobacz posta
    Zrobiłem aktualizację i poza satysfakcją że ją mam różnic nie widzę, gdyby tak nikon coś dodał jakiś wodotrysk np korekcję FF BF to by było fajnie
    Wtedy było by mniejsze parcie na wyższe modele nie ma lekko kolego.
    Ale na to jest sposób tylko potrzeba cierpliwości. Najpierw doprowadzasz body do stanu gdzie nie ma samo w sobie BF/FF. Potem już z górki . Jak kupisz jakiś obiektyw i coś z nim nie gra (BF/FF) to jego kalibrujesz. Zazwyczaj za darmo .
    Cierpliwości i bedzie ok .

Domyślnie

O ile się nie mylę, jest jakiś upgrade do wersji 1.002 (data dodania na stronce Nikona - 17.02.2011)
    http://support.nikonusa.com/app/answ...ail/a_id/17162
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

to jest to samo o czym byla mowa wczesniej, dane do kontroli dystorsji ver 1.002 (opublikowane 04.11.2010)

wyglada to na odpowiedz na pytanie zadane akurat teraz

Domyślnie

Być może, nie instalowałem wcześniejszej wersji, więc nie wiem jaki miała numerek.
    Ale Nikon Rumors też o tym pisze: http://nikonrumors.com/2011/02/18/di...releasaed.aspx

Domyślnie

czy warto to zainstalować w D5000? jaka będzie korzyść? hm no i najważniejsze jak to zrobić
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Czy warto - z tego co kojarzę, to ma to wpływ tylko na edycję zdjęć. W menu retuszu w puszce można automatycznie korygować dystorsję dla podpiętego przy zdjęciu obiektywu.

A jak - tu jest instrukcja: http://nikonimglib.com/dcdata/manual...in_en_ABF.html

Domyślnie pytanko

witam
    na moim (nowo zakupionym nikonie d90 luty 2011) pokazuje oprogramowanie
    a 1.00,
    b1.00
    L1.002.
    muszę coś aktualizować?

pytam bo:
    powiem szczerze że do tej pory używałem Olymusa e520,
    tam podłączałem aparat, obiektyw z body i pokazywał się mi komunikat /ukazała się nowsza wersja oprogramowania - zainstalować?/ było to super w Nikonie widzę że jest to trochę bardziej skomplikowane.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów