Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24
    Oszczędny w słowach Awatar Bett
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Eizo S2233 czy S2243?

Kompletuję sprzęt, w którym nie może zabraknąć dobrego monitora.
    Przejrzałam listę polecanych na forum monitorów, a w związku z założeniami budżetowymi w grę wchodzą dwa monitory:
    - EIZO S2233
    - EIZO S2243

Myślałam, że uda mi się samej podjąć decyzję, ale zupełnie zbiły mnie z tropu wersje tych monitorów z literkami W, WE, WH. Co one oznaczają? I w tym układzie jaki monitor powinnam wybrać?
    D700 | 35/1.4 | 50/1.4 | 85/1.8 | SB-700 |

Domyślnie

WE i WH to oznaczenia podstawek. Co do monitora S2243 pracuje w zwiększonej rozdzielczości (1920x1200). Jest bardzo rozbudowany wątek na temat monitorów tu na Forum lub http://www.mva.pl/viewtopic.php?f=26&t=11

Domyślnie

Mniejsza plamka i rozdzielczość 1920x1200 przy dwudziestu dwóch calach to dla mnie rewelacja, ale nie każdemu może to odpowiadać. Trzeba spojrzeć i podjąć decyzję.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carac Zobacz posta
    WE i WH to oznaczenia podstawek. Co do monitora S2243 pracuje w zwiększonej rozdzielczości (1920x1200). Jest bardzo rozbudowany wątek na temat monitorów tu na Forum lub http://www.mva.pl/viewtopic.php?f=26&t=11
    W to oznaczenie stałe mówiące że to "wide" czyli panorama.
    E, H, FS to podstawy. Najlepsza jest ta ostatnia.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Mniejsza plamka i rozdzielczość 1920x1200 przy dwudziestu dwóch calach to dla mnie rewelacja, ale nie każdemu może to odpowiadać. Trzeba spojrzeć i podjąć decyzję.
    Ja podjąłem jakiś czas temu i nie żałuję ale mniej więcej wiedziałem czego się spodziewać.
    Proponuje szczerze jednak przed zakupem porównać na żywo obraz na jednym i na drugim.
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

No właśnie z tym porównaniem na żywo mogę mieć problem, nie wiem czy w Gorzowie w ogóle znajdę oba monitory obok siebie...
    A możecie napisać tak obrazowo jaka jest różnica między tymi monitorami i dlaczego ta rozdzielczość nie każdemu może "podejść"?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bett Zobacz posta
    A możecie napisać tak obrazowo jaka jest różnica między tymi monitorami i dlaczego ta rozdzielczość nie każdemu może "podejść"?
    Jaki obecnie ma Pani monitor i w jakiej rozdzielczości pracuje? Podpowiem jaka będzie różnica na obu rozważanych EIZO.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Mam 15" monitor laptopowy Także podejrzewam, że wszystko będzie lepsze i ładniejsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bett Zobacz posta
    Mam 15" monitor laptopowy Także podejrzewam, że wszystko będzie lepsze i ładniejsze.
    Lepsze bezsprzecznie, ale chodzi o ustalenie czy rozdzielczość 1680x1050 czy 1920x1200 będzie Pani bardziej odpowiednia. Jaką rozdzielczość ma ten laptok?

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Generalnie ciut mniejsze/drobniejsze niż w lapku ale niewiele. Ikonki, czcionka, okna dialogowe. Czyli na pulpicie o takiej samej fizycznej wielkości zmieści się "więcej". Jeżeli wzrok masz dobry to raczej nie przeszkadza. Jeżeli natomiast masz kłopoty ze wzrokiem lub wolisz większe ikony czcionki itp. to wtedy jednak mniejsza rozdziałka czyli normalne 22 ".
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów