Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Wody lanie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta
    Ustalmy raz na zawsze co według Ciebie nie jest za ciemno .Jeśli masz chwilkę to podciągnij jasność do twoich standardów na tym zdjęciu,porównamy Greg77(jest dość duże więc powinno pójść łatwo).Jeżeli masz ochotę i czas oczywiście.Będzie ciekawie.
    Prosze bardzo....cztery pointy w NXie, lekko jasnosc i kontrast

http://img844.imageshack.us/img844/8...ramkanaweb.jpg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Prosze bardzo....cztery pointy w NXie, lekko jasnosc i kontrast

]

Dzięki za fatygę.Fakt troszkę żywiej,nieznacznie.Dodając nasycenie lekko pewnie uzyskałbym podobny efekt.Powiedz jednak szczerze.Czy twoja wersja nadaje jakiś inny(lepszy)wymiar temu zdjęciu?Mieszkasz na wyspach i dobrze wiesz że wyspiarska zgnielizna,sczególnie zimą ma raczej mało wspólnego z kolorowanką.Ja wybrałem drogę "redukcji"ty "podbicia" i tyle.
    W każdym razie dzięki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Ladnie dopieszczone, te skalki z prawej swietnie wygladaja....podoba sie, ale za ciemno jak dla mnie i tu nie chodzi o brak swiatla...
    a no i mi sie tak wydaje... Chociaż kadr ok

Domyślnie

Dobry kadr w mrocznym klimacie, a skałki z prawej - jak słusznie przedmówca zauważył - prezentują się elegancko i stanowią, jak dla mnie, taki dodatkowy smaczek tej dobrej pracy.
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Bardzo ładny kadr, kolorystycznie też nie mam uwag, jedynie trochę przeostrzony.
    Pozdrawia Basia, coby nikt mnie nie wziął za chopaka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barbi Zobacz posta
    Bardzo ładny kadr, kolorystycznie też nie mam uwag, jedynie trochę przeostrzony.
    Basiu,oprzyj ciało o oparcie fotela-od razu ostrość spadnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta
    Basiu,oprzyj ciało o oparcie fotela-od razu ostrość spadnie
    Niestety nie spadnie, jestem krótkowzrokowcem i do tego mam "patrzałki" podwójne, przez to mam ten "przywilej" na zwracanie uwagi na szczegóły. Zwróć uwagę na te "białe kropki" w kilku miejscach w kadrze.
    Pozdrawia Basia, coby nikt mnie nie wziął za chopaka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barbi Zobacz posta
    Niestety nie spadnie, jestem krótkowzrokowcem i do tego mam "patrzałki" podwójne, przez to mam ten "przywilej" na zwracanie uwagi na szczegóły. Zwróć uwagę na te "białe kropki" w kilku miejscach w kadrze.
    Nie wiem co to podwójne patrzałki,ale wiem że to co tak skrupulatnie dojrzałaś(chyba troszkę czepialsko tak-większość prac na necie z bliskiej odległośći traci trochę sens ) to nie jest efekt nadmiernego przeostrzenia,tylko wogóle efekt ostrzenia nieunikniony-poprostu pewne drobne szczegóły-piksele,wypalają się lub "smolą" podczas przygotowywania zdjęcia do rozmiarów netowych.Zwykle zajmuję się i tym na różne sposoby,w dość dużym powiekszeniu.Tu sobie darowałem bo nie jest tego za dużo.

Domyślnie

Świetny kadr, mimo braku światła dużo wyciągnąłeś z tej fotki, gratuluje.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lublin/Kraków

Domyślnie

Kadr przedni ale niestety zabrakło najważniejszego - światła.
    Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów