Szukaj
Żaneta tak, obróbka niekoniecznie. Wygładzanie skóry zrobiłbym inaczej. Kadry ok. Ot takie tam murkowe pstryki - standard. Całościowo - w porządku - coś tam wiesz, próbuj dalej, szukaj, kontynuuj.
... a Żaneta była OK ... co do zdjęć, to
1-ka poprawna, gdyby nie było zamieszania w rękawkach prawej ręki i cokolwiek działoby się w prawym oku modelki - było by znacznie lepiej
2-ka gdyby było mniej futra, w szczególności w dolnych partiach - było by, moim zdaniem najlepsze
3-ka domyślam się, iż po sesji była wizyta u stomatolga (prawie widać ten ból zęba) a poważniej - razi mnie dysonans pomiędzy wygładzoną buźką
a wyrzeźbionymi palcami, co podkreśla jeszcze różnica w wybarwieniu
D5k/N18-105VR/N70-300VR/N85makro/S10-20/4-5,6/Di622MII
Jak pierwszy raz spojrzałem to w tym prawym oku się dzieje a raczej działo parę godzin wcześniej bo wygląda jak podbite a Żaneta ręką grozi że się odegra ... takie moje pierwsze odczucie
a mi się nasuwa cytat z polskiego filmu "...w twarz !"
tak mi się te oba zdjęcia skojarzyły a 3 wtedy nie pasuje do nich![]()
P.S. nie wolno bić dziewczynek i nogi bym z ... pourywał takiemu.
D90, [s]N 35 1.8, N 50 1.8, N 18-105, Metz 50
... a Żaneta była OK...
jestem daleki od tzw. "satyry i bezkompromisowego przywalania" i nie jestem ortodoksem, który w portrecie musi widzieć dwie źrenice,
ale skoro włosy odsłaniają pół, excusez-moi, oczodolu - to jeśli to nie miał być mroczny gHotiC - to nie powinien tam być tylko mrok
Ostatnio edytowane przez ToB ; 26-01-2011 o 21:34 Powód: korekta
D5k/N18-105VR/N70-300VR/N85makro/S10-20/4-5,6/Di622MII
Dziękuję za wszystkie uwagi, pracuję już nad poprawkami
Co do niewidocznego zbytnio "oczodołu" to nie zwróciłem wcześniej uwagi, jak schrzaniłemNiedługo dodam poprawione. Teraz zaś dokładam jeszcze jedno z tej sesji, też wszelkie uwagi/sugestie/podpowiedzi, mile widziane
Pozdrawiam
4.
4 znacznie bardziej naturalnie wygląda i to dobry kierunek.
Skontaktuj się z nami