Close

Strona 1538 z 1948 PierwszyPierwszy ... 538103814381488152815361537153815391540154815881638 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15 371 do 15 380 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Reprezentacja odwiedziła sierociniec. - To smutne zobaczyć te przygnębione twarze bez wiary i nadziei - powiedział 6-letni Wojtuś.

Domyślnie

Na bogato
    Może nie śmieszne, ale "budujące"
    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=OGJ67fQUvBA
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Formę grzecznościową w zaimkach, z szacunku do narodu i kibiców, jak najbardziej możesz stosować, ale w stosunku do nich – „Ty”, „On, Ona”, „Wy”, „Oni, One”, ale nigdy „My czy Ja (Nam, Nami)”.
    Też nie do końca tak jest. "Ty", "Wy" - tak, w bezpośrednich zwrotach grzecznościowych/korespondencyjnych. "On", "Oni" (i podobne) stosuje się najczęściej w nekrologach. Pisanie w zwykłych sytuacjach o kimś "On" jest błędem (i wyrazem źle pojmowanego szacunku) - i z tego powodu często poprawiam to z adnotacją "on żyje".
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 27-03-2013 o 23:35
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

hehe coś na rozluźnienie
    Ostatnio edytowane przez lokki ; 28-03-2013 o 02:47
    Podpis niezgodny z regulaminem forum!

Domyślnie

Lucyna najbardziej boi się whisky z colą.
    Bo po whisky z colą niczego się nie boi.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

falanga25
    Gość

Domyślnie

Jedzie facet mercedesem 100kmh po autostradzie. Nagle dogania go maluch. Facet nieźle wkurzony dodał gazu. 150kmh na liczniku. Znów dogania go maluch. Facet wkurzony na maksa ciśnie w dechę 200kmh, pełna prędkość, dogania go maluch facet z malucha krzyczy:
    - Zjedź pan na pobocze.
    Kierowca mercedesa zjechał, a ten z malucha pyta go:
    - Wiesz pan jak drugi bieg wrzucić?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Też nie do końca tak jest. "Ty", "Wy" - tak, w bezpośrednich zwrotach grzecznościowych/korespondencyjnych. "On", "Oni" (i podobne) stosuje się najczęściej w nekrologach. Pisanie w zwykłych sytuacjach o kimś "On" jest błędem (i wyrazem źle pojmowanego szacunku) - i z tego powodu często poprawiam to z adnotacją "on żyje".
    Nie pisałem, że pisanie o kimś „On” w zwykłych sytuacjach powinno mieć miejsce. Oczywiście, tego akurat powinno się używać jak najrzadziej… Jednak w korespondencji, kiedy rozmawiaszo kimś, kogo obydwoje znacie, jest bliską osobą, którą darzycie szacunkiem, to napisanie „On”, nie będzie żadnym nadużyciem.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

W kwesti "Ona, On" tak mi się skojarzyło
    http://www.youtube.com/watch?feature...wNJE2YQ#t=115s
    Nie, zebym myślał, że kłócicie się jak baby
    W razie potrzeby, prosze do mnie pisac raczej na e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au"
    www.analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Kobieta w sklepie pyta sprzedawczynię:
    - Przepraszam, czy mogę przymierzyć tę sukienkę na wystawie?
    - Bardzo proszę, ale mamy też przymierzalnię.

Listonosz odchodzi na emeryturę. Mieszkańcy jego rewiru
    postanowili go pożegnać, każdy miał swój własny pomysł.
    Przychodzi do pierwszego domu, a tam otwiera facet, który odbiera listy
    i wręcza mu czek na 200 zł.
    W drugim domu dostaje pudełko kubańskich cygar, w trzecim butelkę dobrej whisky.
    Przychodzi do czwartego, otwiera mu odziana skąpo, ponętna blondynka.
    Patrzy na niego kocim wzrokiem i zaciąga do sypialni.
    Jeden, dwa; pięć orgazmów.
    Na koniec częstuje go kawą i wręcz banknot dziesięciozłotowy.
    Facet z lekka zblazowany drapie się po głowie nie wiedząc do końca o co chodzi.
    - To co pani dla mnie zrobiła było wspaniałe, ale po co mi te dziesięć złotych?
    - Zastanawiałam się co panu dać w związku z odejściem na emeryturę.
    W końcu mąż mi doradził:
    Pie*dol go, daj mu dychę!
    A kawę to już sama wymyśliłam...

POZDROWIENIA

'' Fotografie są jak cebula --- mają warstwy '' Shrek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nie pisałem, że pisanie o kimś „On” w zwykłych sytuacjach powinno mieć miejsce. Oczywiście, tego akurat powinno się używać jak najrzadziej… Jednak w korespondencji, kiedy rozmawiasz o kimś, kogo obydwoje znacie, jest bliską osobą, którą darzycie szacunkiem, to napisanie „On”, nie będzie żadnym nadużyciem.
    Wiem, spieramy się jak baby, ale nie jest tak, jak mówisz. W nieliterackim pisanym potocznym polskawym języku to się przyjmuje, ale nie ma to nic wspólnego z poprawną pisownią.
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 1538 z 1948 PierwszyPierwszy ... 538103814381488152815361537153815391540154815881638 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów