Close

Strona 971 z 1948 PierwszyPierwszy ... 471871921961969970971972973981102110711471 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 701 do 9 710 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

costi uwierz mi że ja mieszkając na dzikim wschodzie (okolice Białej Podlaskiej) w tą zimę chodziłem w zaspach po pas a nawet wyżej, a mam 190cm wzrostu...

U mnie saperke możnaby sobie było w tyłek włożyć bo tu jedynie dała radę porządna metalowa łopata, a nie takie gówienka jak to z cienkiego alu sa w sklepach...

Co najśmieszniejsze był problem z odśnieżeniem drzwi do garażu gdzie stał MAN z pługiem...

Domyślnie

Sa takie miejsca niekoniecznie na dalekiej polnocy gdzie temperatura jest o 20 stopni nizsza niz za kolem podbiegunowym, ja w osobowce mam porzadny szpadel ( bo zwykla lopata najczesciej sie nie nadaje) stalowa line holownicza (te zwykle nie daja rady), kamizelka odblaskowa to standard i wymog tutejszy, latarke mam na baterie, koc termiczny tez lezy pod siedzeniem, dodatkowo siedzenia i kierownica sa podgrzewane choc samochod to zaden luksus i oczywiscie zamontowane grzalki w silniku co by do rana olej nie zamarzl Nie mieszkam na biegunie tylko niedaleko Oslo i uwierz ze zadna z tych rzeczy nie lezy bezczynnie A po przymusowym 4 godzinnym postoju w puszczy w Nordland, gdzie glowna droga Norwegii byla tak zasypana ze pol nocy trzeba bylo czekac w lesie na plug, woze w karnistrze 20L benzyny

p.s tydzien temu 40 osob utknelo w tunelu z powody sniegu, jakby mieli lopaty to by dali rade
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Norwegia, Biala Podlaska... panowie chyba nie czytacie ze zrozumieniem. "promocja" pojawila sie w amazon.co.uk, a u Wyspiarzy 4cm sniegu to stan ogolnonarodowej paniki

Nie neguje sensu takiego zestawu (zakladajac porzadne komponenty), tylko bawi mnie jego sklad w kontekscie miejsca, w ktorym jest oferowany.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Norwegia, Biala Podlaska... panowie chyba nie czytacie ze zrozumieniem. "promocja" pojawila sie w amazon.co.uk, a u Wyspiarzy 4cm sniegu to stan ogolnonarodowej paniki

Nie neguje sensu takiego zestawu (zakladajac porzadne komponenty), tylko bawi mnie jego sklad w kontekscie miejsca, w ktorym jest oferowany.
    Jasne, u mnie w tym roku na początku grudnia 70cm śniegu spadło. Półtorej godziny szpadlem machałem żeby z parkingu wyjechać. Były miejsca gdzie spadło jeszcze więcej więc taki zestaw jest jak najbardziej na miejscu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta

Rozumiem że 4 cm łącznie na całych wyspach zebrane na szuflę
    D700 N 24-70 + inne klamoty

Domyślnie

Nawiązując do tematu ale zachowując wątek:
    Zima w UK
    Kierowcy w UK powinni kupować jak najwięcej takich zestawów i przymocować je sobie do zderzaków, po bokach auta i na kołach, może coś by im to pomogło przetrwać zimę.
    Na pewno nie będzie im się chciało wychodzić z auta i marznąć odśnierzając auto, prędzej zadzwonią po pomoc i skorzystają z koca termicznego
    Mam brata w UK i z jego obserwacji wynika że parę centymetrów śniegu to powód żeby nie przychodzić do pracy, zamykać firmy, szkoły, urzędy itp. A jak zobaczą lekkie błotko śniegowe z którego prześwituje trawa to rzucają się i robią aniołki śniegowe (inaczej orły/ptaki w śniegu, różnie to nazywają)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hosaka Zobacz posta
    Nawiązując do tematu ale zachowując wątek:
    Zima w UK
    Kierowcy w UK powinni kupować jak najwięcej takich zestawów i przymocować je sobie do zderzaków, po bokach auta i na kołach, może coś by im to pomogło przetrwać zimę.
    to mi raczej wyglada na jakas hameryke

polscy internauci jakby uwazali na lekcjach geografii to by takie rzeczy wiedzieli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    to mi raczej wyglada na jakas hameryke

polscy internauci jakby uwazali na lekcjach geografii to by takie rzeczy wiedzieli
    Tak. Ameryka północna.
    Ci ludzie wyskakujący z aut mnie rozwalili.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubik Zobacz posta
    Tak. Ameryka północna.
    Ci ludzie wyskakujący z aut mnie rozwalili.
    Dużo filmów tam oglądają, a jak wiadomo w Amerykanckich filmach auta zaraz po, a czasem nawet przed zderzeniem wybuchają
    D800 || D810
    Samyang 14 F2.8 || Sigma 24-35 F2 || Sigma 85 1.4 A || Tamron 70-200 F2.8 G2
    https://wedd.photo/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubik Zobacz posta
    Tak. Ameryka północna.
    Pokusiłbym się o lokalizację, że to San Francisco, ale klimat nie ten...
    d'SLR; Takumar 1,8/55; Zeiss 3,5/135
    sadpunk44.blogspot.com

Strona 971 z 1948 PierwszyPierwszy ... 471871921961969970971972973981102110711471 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów