Close

Strona 943 z 1948 PierwszyPierwszy ... 443843893933941942943944945953993104314431943 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 421 do 9 430 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Ryczalem jak bóbr.. obejrzę jeszcze raz
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 11-12-2010 o 10:54 Powód: pis. ("ogladne")
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

c-man
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    ogladne jeszcze raz
    Obejrzę!

Domyślnie

http://www.youtube.com/watch?v=TDefgd5d9Kc&NR=1

Ponownie zwierzaki cześć druga!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clostermann Zobacz posta
    Obejrzę!
    Obie formy są poprawne, więc nie bardzo rozumiem o co kaman
    http://www.sjp.pl/co/ogl%B1dn%B1%E6

Cytat Zamieszczone przez Wasp na filolozka.brood.pl/obejrzec-czy-ogladnac/#comment-697
    Oglądnąć to regionalizm małopolski, ogólnopolska forma brzmi obejrzeć. Z regionalizmami jest tak: nie ma powodu, aby unikać ich w komunikacji regionalnej, ale trzeba się liczyć z tym, że w obiegu ogólnopolskim mogą być źródłem niejasności lub nieporozumień. Różnych regionalizmów groźba ta dotyczy w różnym stopniu, oglądnięcia w niewielkim, bo jest to słowo ogólnie znane, także dzięki literaturze. Znajdziemy je u Witkacego, Schulza, Worcella, Kruczkowskiego, Mrożka, Myśliwskiego, Tokarczuk i in.

— Mirosław Bańko, PWN

Oto odpowiedź. Myślę, że chłopak, który pracuje dla PWN jest nie byle kim, a więc “Oglądnę sobie zaraz film” = “Obejrzę sobie zaraz film” – żaden błąd, tylko słowo “oglądnąć” jest mniej spotykane ze względu na występowanie w tylko kilku regionach Polski. Konkludując swoją wypowiedź, jestem w stanie stwierdzić, że słowo “oglądnąć” jest w 100% poprawne.
    Ostatnio edytowane przez gregory_21 ; 11-12-2010 o 12:00
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Ja wiem, że to jest tragiczne, ale po minucie oglądania nie można się nie uśmiechnąć z tego debilizmu.
    Be obscure clearly...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Dudrak Zobacz posta
    Ja wiem, że to jest tragiczne, ale po minucie oglądania nie można się nie uśmiechnąć z tego debilizmu.
    oni sa jacys niewidomi wszyscy czy to ustawione jest?

Domyślnie

Akcja 2:05 gdzie ktos jadacy z predkoscia 2km/h wjechal w stojacego goscia najlepsza : )

Komentarze na Onecie pod artykulem o potworze z Loch Ness

- Mój potwór jeszcze śpi obok, ma wałki na głowie
    ale i tak jest kochany, dziś zrobi schabowe

-A mój Potwór gada przez telefon z Prapotworem. Dzis ja ...
    ... robię obiad

Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    oni sa jacys niewidomi wszyscy czy to ustawione jest?
    Mnie to wygląda na oryginał. Jeszcze jeden z tej serii, tym razem z Rosji.
    Be obscure clearly...

Domyślnie

To jeszcze jeden. Trzeba pamiętać żeby będąc w chinach nie jeździć taksówką

Domyślnie

może im powiedzieli że to bezpieczne skrzyżowanie jest i dlatego tak pewnie jadą
    FX
    Drupta Druoflex1 f6,3 75mm l Zeiss Ikon Ercona Novonar Anastigmat f4,5/ 110mm

tu są moje zdjęcia

Strona 943 z 1948 PierwszyPierwszy ... 443843893933941942943944945953993104314431943 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów