Close

Strona 819 z 1948 PierwszyPierwszy ... 31971976980981781881982082182986991913191819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 181 do 8 190 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

<Natalunia> ja jem tylko jeden posilek dziennie
    <Natalunia> zebys mi pozniej nie mowil ze jestem gruba
    <Fef> taaa?
    <Natalunia> ta
    <Fef> ale zaczynasz rano na konczysz wieczorem?

________

<ognio> Różnica między kobietą a mężczyzną jest prosta. Gdy mężczyzna nie ma nic do powiedzenia to nic nie mówi

________

<ania> no więc jaki jest twój ideał?
    <kasia> hmm ... <mysli>
    <kasia> musi być przede wszystkim inteligentny i mądry ;p
    <kasia> musi mieć fajny charakter
    <kasia> i być baardzo przystojny! <3333
    <ania> hm... jak tak sobie myślę
    <ania> to są duże szanse, ze takiego znajdziesz
    <kasia> tak myslisz? :P ;]
    <ania> przeciwieństwa się przyciągają

_______

<konradeux> Wiesz dlaczego kobieta jak rano wstaje to się przeciąga ?
    <ziom> Nie...
    <konradeux> Bo sie po jajach podrapać nie może...

______

<lusterko> kolejka przy kasie w hipermarkecie
    <lusterko> przede mną dresiarz (znamy te typy) głowa łysa, luźne spodnie
    <lusterko> kupował (wiadomo jak to dres) kilka piw i...... kinder niespodzianki
    <lusterko> se myślę "pewnie dla dziecka"
    <lusterko> zapłaciłam, wychodzę ze sklepu, on idzie przede mną, wyciąga kinder niespodziankę, rozpakowuje, zjada czekoladkę, otwiera zabawkę i dowala z wyraźnym w******niem
    <dres> no KUR*A MAĆ! znowu to samo!

______

<misiek> btw gdzie ta Twoja dziewczyna sie tak przeklinac nauczyla ?
    <misiek> traci swoja subtelnosc i delikatnosc...
    <slawo> ch*j ją wie
    POZDROWIENIA

'' Fotografie są jak cebula --- mają warstwy '' Shrek

Domyślnie

Dziewczynki na kolonii kąpią się pod prysznicem. Młoda kolonistka patrzy z zainteresowaniem na owłosienie intymne starszej koleżanki.
    - co to jest - pyta ją ciekawie
    - jak będziesz starsza, to się dowiesz - odpowiada z wyższością starsza dziewczynka
    - aha, a w stosunkach ci to nie przeszkadza?

+++

Do przedszkola przyszedł nowy chłopiec. Nowi koledzy pytają go:

- ceść, ile mas lat?
    - ctery albo pięć - odpowiada nowy
    - jak to ctery albo pięć, nie wies dokładnie?
    - no nie wiem - tłumaczy się nowy
    - dobra, psepytamy cię to wyjdzie ile mas lat - papierosy paliłeś?
    - paliłem
    - wódkę piłeś?
    - piłem
    - dziewcynę miałeś?
    - nie
    - to mas ctery

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leon13th Zobacz posta
    Dziewczynki na kolonii kąpią się pod prysznicem. Młoda kolonistka patrzy z zainteresowaniem na owłosienie intymne starszej koleżanki.
    - co to jest - pyta ją ciekawie
    - jak będziesz starsza, to się dowiesz - odpowiada z wyższością starsza dziewczynka
    - aha, a w stosunkach ci to nie przeszkadza?

+++

Do przedszkola przyszedł nowy chłopiec. Nowi koledzy pytają go:

- ceść, ile mas lat?
    - ctery albo pięć - odpowiada nowy
    - jak to ctery albo pięć, nie wies dokładnie?
    - no nie wiem - tłumaczy się nowy
    - dobra, psepytamy cię to wyjdzie ile mas lat - papierosy paliłeś?
    - paliłem
    - wódkę piłeś?
    - piłem
    - dziewcynę miałeś?
    - nie
    - to mas ctery
    Jesteś jakiś taki... hmm... monotematyczny?

Dowcipy świetne choć brutalne
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Boska domena:
    http://zssij.pl/
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Boska domena:
    http://zssij.pl/
    domena jak domena

Boska to jest zawartość :>
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    domena jak domena

Boska to jest zawartość :>
    Nooo... A jakie babole... Np. menu "O szkole" i podmenu... "Patronowie".
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nooo... A jakie babole... Np. menu "O szkole" i podmenu... "Patronowie".
    Zarówno patronowie jak i patroni są formami poprawnymi.

"Odmiana
    Dlaczego patron – patroni (-onowie) a baron – baronowie (-oni)?
    Słowniki podają oboczne końcówki odmiany wyrazów, zwykle jako pierwsza występuje końcówka częściej używana. Nie zawsze bywa to jednak odzwierciedleniem stanu współczesnej fleksji, ponieważ język stale się zmienia. W Słowniku języka polskiego pod red. M. Szymczaka znaleźć można informację, że w przypadku rzeczownika męskoosobowego patron mianownik liczby mnogiej może się realizować w dwóch równoległych formach – patronowie albo patroni (kolejność inna niż Pan to napisał). Z zapisu tego wynikałoby, że końcówka -owie jest częściej używana przez Polaków, jednak nie dowodzą tego (łatwo dostępne) źródła internetowe. Po wpisaniu do wyszukiwarki, np. Google, Szukacz itp. dla patronowie otrzymałam 4.068 dokumentów, a dla patroni 28.189. W przypadku tego rzeczownika widać wyraźną specjalizację końcówek obocznych – patronowie są to zwykle święci, bardzo rzadko patronowie medialni, patroni natomiast to opiekunowie, sponsorzy, medialni partnerzy, patroni szkół, aplikantów adwokackich, konkursów, wystaw i różnego rodzaju imprez, a bardzo rzadko święci czy osoby zmarłe. Dla rzeczownika podobnego typu, męskoosobowego baron, Nowy słownik poprawnej polszczyzny PWN pod red. A. Markowskiego podaje jeszcze baronowie jako jedyną poprawną formę mianownika liczby mnogiej, a baroni uznaje za zdecydowanie niepoprawną. Tymczasem norma poprawnościowa się zmienia – wydany w ubiegłym roku Uniwersalny słownik języka polskiego pod red. S. Dubisza podaje już dwie możliwe oboczne końcówki: -owie (-i). W przypadku odmiany barona nie widać na razie specjalizacji końcówek, ale być może się wkrótce dokona. Końcówka -owie jest odbierana bądź jako neutralna znaczeniowo, bądź jako tzw. końcówka godnościowa (czyli wyrażająca szacunek; por. profesorowie – profesory), dlatego też wydaje się, że może się częściej łączyć z rzeczownikiem baron w znaczeniu urzędowym i historycznym jako nazwą godności, tytułu szlacheckiego. W znaczeniu publicystycznym może wyspecjalizować się forma baroni jako określenie potentatów, nie tylko finansowych – por. występujące w mediach połączenia baroni narkotykowi, opiumowi baroni, baroni węglowi, offsetowi baroni, rockowi baroni. Obecnie widać jeszcze wahania w doborze końcówek, bo są także baronowie i baroni SLD, partyjni baronowie, związkowi baronowe i baroni. To użytkownicy języka decydują o tym, jak się wyrazy odmienia, a zatem decyzja również w tym przypadku należeć będzie od nich (= od nas). [Katarzyna Wyrwas]"
    źródło:http://www.poradniajezykowa.us.edu.pl/baza_archiwum.php

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turecky Zobacz posta
    Zarówno patronowie jak i patroni są formami poprawnymi.

"Odmiana
    Dlaczego patron – patroni (-onowie) a baron – baronowie (-oni)?
    Słowniki podają oboczne końcówki odmiany wyrazów, zwykle jako pierwsza występuje końcówka częściej używana. Nie zawsze bywa to jednak odzwierciedleniem stanu współczesnej fleksji, ponieważ język stale się zmienia. W Słowniku języka polskiego pod red. M. Szymczaka znaleźć można informację, że w przypadku rzeczownika męskoosobowego patron mianownik liczby mnogiej może się realizować w dwóch równoległych formach – patronowie albo patroni (kolejność inna niż Pan to napisał). Z zapisu tego wynikałoby, że końcówka -owie jest częściej używana przez Polaków, jednak nie dowodzą tego (łatwo dostępne) źródła internetowe. Po wpisaniu do wyszukiwarki, np. Google, Szukacz itp. dla patronowie otrzymałam 4.068 dokumentów, a dla patroni 28.189. W przypadku tego rzeczownika widać wyraźną specjalizację końcówek obocznych – patronowie są to zwykle święci, bardzo rzadko patronowie medialni, patroni natomiast to opiekunowie, sponsorzy, medialni partnerzy, patroni szkół, aplikantów adwokackich, konkursów, wystaw i różnego rodzaju imprez, a bardzo rzadko święci czy osoby zmarłe. Dla rzeczownika podobnego typu, męskoosobowego baron, Nowy słownik poprawnej polszczyzny PWN pod red. A. Markowskiego podaje jeszcze baronowie jako jedyną poprawną formę mianownika liczby mnogiej, a baroni uznaje za zdecydowanie niepoprawną. Tymczasem norma poprawnościowa się zmienia – wydany w ubiegłym roku Uniwersalny słownik języka polskiego pod red. S. Dubisza podaje już dwie możliwe oboczne końcówki: -owie (-i). W przypadku odmiany barona nie widać na razie specjalizacji końcówek, ale być może się wkrótce dokona. Końcówka -owie jest odbierana bądź jako neutralna znaczeniowo, bądź jako tzw. końcówka godnościowa (czyli wyrażająca szacunek; por. profesorowie – profesory), dlatego też wydaje się, że może się częściej łączyć z rzeczownikiem baron w znaczeniu urzędowym i historycznym jako nazwą godności, tytułu szlacheckiego. W znaczeniu publicystycznym może wyspecjalizować się forma baroni jako określenie potentatów, nie tylko finansowych – por. występujące w mediach połączenia baroni narkotykowi, opiumowi baroni, baroni węglowi, offsetowi baroni, rockowi baroni. Obecnie widać jeszcze wahania w doborze końcówek, bo są także baronowie i baroni SLD, partyjni baronowie, związkowi baronowe i baroni. To użytkownicy języka decydują o tym, jak się wyrazy odmienia, a zatem decyzja również w tym przypadku należeć będzie od nich (= od nas). [Katarzyna Wyrwas]"
    źródło:http://www.poradniajezykowa.us.edu.pl/baza_archiwum.php
    Wow
    jestem pod wrażeniem, i chyba nigdy nic tu więcej nie napiszę
    tak trzymać, szacunek dla turecky

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turecky Zobacz posta
    (...)patroni natomiast to opiekunowie, sponsorzy, medialni partnerzy, patroni szkół(...)
    Więc teoretycznie stig miał słuszność wytykając ten babok
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Strona 819 z 1948 PierwszyPierwszy ... 31971976980981781881982082182986991913191819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów