Szukaj
===> D90 F80; Sabinka, Frotka i reszta gratów![]()
Obawiam się, że nie masz racji. Jest ktoś w mojej rodzinie, kto wykłada w szkole fotograficznej, a niedawno widział u mnie pierwszy raz w życiu drukarkę termosublimacyjną, tablet i kalibrator. Był wielce zdziwiony, że w ogóle coś takiego istnieje. Do tego twierdzi, że filtr polaryzacyjny to debilizm, bo kolory to on sobie w PS podciąga. Przykłady jego niewiedzy można mnożyć. Czasami mam ochotę dać mu w ryj...
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Trzech dzielnych synów bogobojnej Racheli Ulenberg opuściło rodzinne gniazdo. Wyjechali za granicę, pozakładali rodziny i wiodło im się całkiem dobrze. Po kilku latach postanowili wysłać jakiś prezent starzejącej się matce. Uzgodnili że każdy wyśle jeden prezent, według swego gustu i uznania.
Abraham, najstarszy, powiedział: "Zbuduję mamie wielki dom z wieloma pokojami".
Moisze, drugi syn, oznajmił: "Wyślę mamie najnowszego mercedesa wraz z kierowcą".
Dawidek, najmłodszy, rzekł z entuzjazmem: " Pamiętacie jak mamele kocha czytać Biblię? Nu, teraz nie może dobrze czytać, to ja jej wyślę taką papugę co zna Biblię na pamięć. Mama tylko powie który chce rozdział i wiersz ... i papuga jej przeczyta.
Nawet jak bym miał zapłacić milion!
Wkrótce potem matka wysłała list z podziękowaniami dla kochanych synków.
"Abraham, dom który mi zbudowałeś jest przeogromny. Ale mieszkam tylko w jednym pokoju, więc muszę codziennie sprzątać pozostałe nieużywane pokoje"
"Moisze," pisze, "Jestem za stara na podróżowanie. Rzadko używam tego mercedesa. A kierowca nie myje zębów, za to myje auto w każdy szabas!".
"Dawidku, dziękuję ci za najlepszy prezent. Ten kurczak był taki kruchutki, po prostu niebo w gębie!!"
Pursue happiness with diligence
fanatyzm ?
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
"No zapłacimy" - hehe![]()
Główny aktor to jeden z ważniejszych mułłów (przez niektórych uważany za ajatollaha) muzułmańskich , film dość stary i pokazuje moment płomiennego przemówienia w którym lekko "odbiło" mówcy . Widać jak ochrona próbuje go zdjąć z "tronu" a pozostali naśladują go żeby słuchacze nie zorientowali się że "szefowi" odbiło . Podejrzewam że gwardia szwajcarska zachowałaby się tak samo gdyby papież zaczął tańczyć "makarenę" w czasie "kazania" .
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
7 powodów, dlaczego warto zostać fotografem – poradnik niepoważny
Edit:
IMO, kapitalny pomysł czyli Image Fulgurator
Oj będą jaja, jeśli za jakiś czas ten pomysł podejmą te podmioty, które nie będą chciały dopuścić do fotografowania ich obiektów![]()
Ostatnio edytowane przez woytec60 ; 27-07-2010 o 15:45
pozdrawiam, Wojtek
Francja. Rok 1942. Wioska na prowincji.
Leci dwudziestu partyzantów przez wieś. Uciekają, mało w portki nie narobią. Obserwuje to staruszka i woła za nimi:
- Hej chłopcy, dlaczego tak uciekacie?
- Gonią nas Niemcy.
- Ilu?
- Jeden, ale jaki wk****ony...
Skontaktuj się z nami