Szukaj
"nie pióro czyni obraz lecz malarz"
Pozdro Kuba
genialna bajeczka
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Polak i Rusek siedzą w okopie , kontrofensywa Armii Czerwonej trwa. Polak dostał paczkę od rodziny z wioski niedaleko frontu , a tam z pięć kilo świeżo wędzonej kiełbasy. Polak zajada smakowicie i czyta list od matki. Rusek obserwuje , ślina cieknie mu na medale , w końcu podchodzi do Polaka i prosi o kawałek kiełbasy. Polak patrzy na niego i mówi.
- Jak wypijesz to wiadro wody to dam ci dwa pęta kiełbasy.
Rusek złapał wiadro pije , pije , już niewiele zostało. Ostatkiem sił wypił ostatnie łyki. Polak patrzy na niego i się pyta
- no to chcesz tej kiełbasy ?
- nie , nie mogę mam wszystko pod gardłem.
- no widzisz Rusek , bo tobie pić nie jeść się chciało
Fotograf żali się koledze, że małżonka najprawdopodobniej go zdradza, niestety nie ma na to dowodu. Kolega na to:
- wynajmij kawalerkę w bloku na przeciw, żebyś dobrze widział swoje okna. Powiedz żonie, że jedziemy razem w plener na dwa dni i w kawalerce rozstaw sprzęt, załóż swoje najjaśniejsze tele i czekaj. Jak przyjdzie, to będziesz miał dowód i możesz iść do sądu.
Fotografowi pomysł się spodobał i tak też uczynił. Po dwóch dniach się spotykają.
- I jak tam? Masz zdjęcia?
- eee tam, nic z tego nie wyszło...
- Co nie przyszedł?
- Przyszedł. Zrobiłem ze pińcet kadrów.. Ona wygląda ładnie, ale on na każdym jest rozmazany..
Pozdrawiam, Kamil
Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25
HeheWiedziałem, że to Naczelny Dowcip Fotograficzny
![]()
Pozdrawiam, Kamil
Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25
Nie wiedzialem gdzie dac, ale powiedzcie mi, dlaczego emotka ktora na kazdym forum jest zielona, zwie sie : mrgreen : i wyglada tak , u nas jest zolta i wyglada tak?
![]()
Miejsce na Twoją reklamę.
Skontaktuj się z nami