Szukaj
Odkąd wróciłem z Ukrainy, nie powiedziałem ani jednego złego słowa na nasze drogi, jakoś nie miałem serca
![]()
opis w fazie przygotowań ...
http://brulionman.wordpress.com/2009...em-i-milicyjo/
poniekad to humor![]()
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem
Użytkownik ręczny
Marcin Czapla
Terminator - How It Should End
...reszta serii: http://www.youtube.com/show/hishe
odkad mieszkam w NL nie zdarza mi sie prawie powiedziec dobrego slowa o polskich drogach.
sa chlubne wyjatki, ale jak juz nawierzchnia jest OK albo jakims cudem trafi sie na droge
wielo (tzn. dwu-) pasmowa, to zagubienie i bezradnosc polskich kierowcow w poruszaniu sie
po takich "autostradach" odbiera wszelka przyjemnosc jazdy.
- wpuscic z podporzadkowanej? po moim trupie!
- trzymac sie prawego pasa? w zyciu!
- dac wyprzedzajacym czas na manewr? za diabla! dojechac na dupe, migacz, a jak nie dziala to zepchnac z lewego pasa!
- opuscic prawy pas, zeby zrobic miejsce wlaczajacym sie do ruchu z wjazdu? gdzie tam, nawet by przez mysl nie przeszlo.
- przestrzegac ograniczen predkosci? skad. przepisy sa po to, zeby je lamac!
dobrze, ze te swiatla sa teraz obowiazkowe, bo wczesniej to raptem 1% jezdzacych popisywal sie
tym blyskiem intelektu i domyslnosci, ze moze w ten sposob na nagrzanej nawierzchni zwieksza sie
widocznosc auta dla innych kierowcow. 99% cepow kwitowalo pomysl uroczym tekstem "no przeciez
widze". ewentualnie w formie przeszlej i tonem zdziwionym, gdy pomoc drogowa z rowu wyciagala
po czolowce
nie no... nie probuj mnie przekonac, ze polskie drogi sa normalne. same drogi sa nienajlepsze,
a w polaczeniu z polskimi kierowcami sa po prostu koszmarnie niebezpieczne
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
akustyk nie przesadzaj - swego czasu smigalem po polskich drogach bardzo duzo, oczywiscie zdarzal sie pajac jeden z drugim, ale generalnie nie ma az takiej tragedii jak mowisz. Zreszta, pojedz sobie do Norwegii, zobaczysz co to znaczy "kazdy jeden krolem drogi". Ja sie dziwie jak oni tak dobrze wychodza w rankingach bezwypadkowosci na drodze - moze dlatego, ze nie jezdza szybko, bo mandaty i inne kary sa straszne, ale jezdza po prostu chamsko. Pchaja sie, nie ustepuja, jakis pajac obtrabil mnie, bo zatrzymalem sie wypuscic z zatoczki autobus. Naprawde, polscy kierowcy jako taki poziom prezentuja - a z tego co mi wiadomo, swiadomosc w narodzie wzrasta i bedzie coraz lepiej.
Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.
Dział "Humor" to nie miejsce na dyskusję o drogach - SIO!
Krzysztof Paszkiewicz
Skontaktuj się z nami