Szukaj
pozdrawiam, Wojtek
Rejs z piratami
http://www.joemonster.org/art/11791/Rejs_z_piratami
Nie zawsze mów, co wiesz; ale zawsze wiedz, co mówisz!
MAŁOPOLSKA GRUPA FOTOGRAFICZNA - zatrzymać czas
Tratwa płynie, a na niej czterech rozbitków: Niemiec, Polak, Rosjanin oraz Nigeryjczyk. Po pewnym czasie zaczęło kończyć się im jedzenie, więc postanowili wyrzucić Nigeryjczyka za burtę. Polak doszedł do wniosku, że to nie jest fair, więc wymyślił konkurs. Kto nie odpowie na pytanie, ten wylatuje za burtę. Zadał pytanie Niemcowi:
- Kiedy zrzucono bombę na Nagasaki?
- 1945 r.
- Ok, zostajesz.
Pytanie do Rosjanina:
- Ile osób zginęło ?
- 60 tys.
- Ok, zostajesz.
Do Nigeryjczyka:
- Nazwiska!
|sprzęt dostarcza firma Nikon & Sigma|
odkopane na digarcie
"szedłem sobie raz ulicą tumską z kolegą. mieliśmy wtedy może po 14 lat... na tumskiej wtedy kręciło się zawsze sporo cyganek. pewnego razu spotkaliśmy jedną z takich cyganek. podeszła do nas i złapała mnie za rękę. powiedziała, żebym dał jej xxx złotych za przepowiednię. odmówiłem i poszliśmy dalej. po paru krokach zauważyłem, że nie mam zegarka. zabrała mi go ta cyganka jak złapała mnie za nadgarstek. wróciliśmy się z kolegą i znaleźliśmy tę cygankę. powiedzieliśmy jej że ma nam oddać zegarek, bo jak nie to inaczej z nią pogadamy. na to cyganko stwierdziła - w porządku - i rozchyliła swój płaszcz. miała pod nim z 50 zegarków. - wybierz sobie - powiedziała. znalazłem swój i powiedziałem: - ten - wskazując mój zegarek palcem. cyganka zamknęła płachtę i powiedziała, że dostanę swój zegarek z powrotem jeśli dam xxx złotych chłopcu, który stał przy niej, cygankowi, żeby ten mógł kupić sobie pączka. nie chcąc się przepychać ze starą kobietą wysupłałem ową niezbyt wygórowaną sumę. chłopiec wziął i poszedł do sklepu. wrócił z pączkiem. chłopiec ugryzł pączka i wiesz co... wiesz co było w środku??? wiesz???
dżem."
Put some fun between your legs
-ride a horse
Zdjęcia Gazety Wyborczej z Auto Moto Show w Sosnowcu:
http://www.gazetasosnowiec.pl/gazeta...39287.html?i=0
Czy tylko mnie się wydaje, czy wyglądają one jakby były robione komórką przez wczorajszego fotografa jadącego na quadzie? Ale w sumie krótkie zerknięcie w exif rozwiewa wątpliwości:
Camera Make: Canon
Camera Model: Canon PowerShot A510
Image Date: 1980:01:01 00:15:41
Flash Used: No
Focal Length: 9.8mm
CCD Width: 5.69mm
Exposure Time: 0.050 s (1/20)
Aperture: f/3.2
White Balance: Auto
Metering Mode: Matrix
D90 + kit, pusty portfel i trzęsąca się ręka
- "Cała prawda o niby fotografach i tym dziwnym zawodzie Prawda jest taka, że teraz dzięki technice i automatyzacji każdy nawet telefonem może zrobić doskonałe zdjęcie nie mówiąc już o aparatach. Na ślubie kuzyna zdjęcia robił nasz wujek lustszanką firmy na N (nie chce robić reklamy), ten aparat ma tak doskonały tryb automatyczny że zdjęcia wyszły idealnie profesjonalne, obyło się bez zatrudniania pseudo-profesjonalisty. A taki niby fotograf chciał od nas wziąć 500zł za ślub! To rozbój w biały dzień! Gość chodzi i tylko cyka fotki i za takie coś chce tyle pieniędzy! " -
Cytat z forum jednego z portali internetowych![]()
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
no i znajac zycie mial az 4gb karte pamieci, i zrobil prawie 1000 pieknych zdjec, a taki pseudofotgraf oddałby tylko 100. czyli ot poradnik jak kase zaoszczedzic i wiecej fotek miecDzizaz no gdziesz aż tyle pieniędzy na fotografa ślubnego dawać aż pińcet złotych.
pucha, szklarnia, sabinki i kilka innych rzeczy do amatorki
no i co?
klient był zadowolony
wujek był zadowolony
firma na N dumna że takie dobre aparaty robi
tylko źli kapitaliści - fotografowie, niezadowoleni![]()
D80 /D40X /SB600/SB400
S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/
pstryki
Skontaktuj się z nami