Close

Strona 313 z 1948 PierwszyPierwszy ... 2132633033113123133143153233634138131313 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 121 do 3 130 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

jesteś bardzo łaskawy dla chorych ludzi -

tylko zamykać?

przecież nawet lepiej byłoby ich zagazować - i skuteczniej i taniej dla zdrowych

same zyski dla społeczeństwa

[na wszelki wypadek dam tag [ironia] bo nie chce mi się tłumaczyć co mam na myśli :-/]
    D80 /D40X /SB600/SB400
    S HSM 10-20/To A-TX Pro 28-70/N 70-300 VR/N 180 2.8 /Ta 90 MACRO/ N 50 1.8 / S 30 HSM/

pstryki

Domyślnie

Smutne, ale klasyczne. Przypomniało mi się, że mniej więcej przed 20 laty moi dziadkowie mieli podobny problem. Starsza kobieta, mieszkająca w sąsiednim domu, cały czas była "atakowana specjalnymi prądami" przez sąsiądkę. Puszczała jej ten prąd przez ściany, przewody kominowe, przez dziurkę od klucza, itp. Czasem prąd był zamieniamy na dymy i gazy, które miały ją otruć. Efektem były uderzenia zimna albo gorąca, efekt duszenia, wywracanie ... Choć wyobraźnia nie podpowiadała jej takich rozwiązań jak obecnie, to jednak również były specjalne urządzenia, którymi atakowała tą biedną kobietę ...
    Jako że wówczas mało kto miał telefon, toteż moi dziadkowie pełnili rolę tego policjanta - wysłuchiwali ową kobietę, rozmawiając z nią w sposób podobny jak ów białostocki stróż prawa. Zdarzyło mi się parę razy wysłuchac również jej litanii. Może i pierwszy raz to jest "komiczne", ale szybko robi się tylko smutne.
    Nie znam się na chorobach psychicznych, ale zdaje się, że są to bardzo konkretne objawy jednej z chorób ...

Ostatnio edytowane przez Bonthyc ; 08-05-2009 o 11:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najt Zobacz posta
    mnie smiesza tacy ludzie strasznie, wariaci powinni w tworkach albo w jakimś innym psychiatryku siedzieć a nie wśród normalnych ludzi. Sam mam taką sąsiadke co jest pieprznięta po maksie a teraz jeszcze sprowadza menelstwo do mieszkania i chleja winiacze i smierdzi na całej klatce. Wariaci do wariatkowa!
    Dobra najt, a co by powiedziała Twoja sąsiadka widząc Twój awatar?
    BTW "wariactwo" nie jest synonimem lumperstwa.

A definicja normalności jest trudna i niejednoznaczna. Poza tym komu to oceniać? To są ludzie chorzy, których należy próbować leczyć. A dopóki nikomu krzywdy nie robią, nie widzę powodu ich odosobniania.
    Sorki za OT.

Domyślnie

to lumperstwo to przebranie na sylwestra, wiec spaduwa od mojego avatara!

sory, ale jezeli ta sasiadka (na szczescie nie jest z mojego piętra) bierze psychotropy i je zapija alkoholem a potem sąsiadowi napier... siekierą w drzwi bo cos jej się uroiło to należy jej podać najlepiej wit. C. A ona nie ma downa, czy jakiegos porażenia mózgowego bo z takich chorób się akurat nie śmieje jeżeli wam o to chodzi. Nara i koniec OT

www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najt Zobacz posta
    to lumperstwo to przebranie na sylwestra, wiec spaduwa od mojego avatara!

sory, ale jezeli ta sasiadka (na szczescie nie jest z mojego piętra) bierze psychotropy i je zapija alkoholem a potem sąsiadowi napier... siekierą w drzwi bo cos jej się uroiło to należy jej podać najlepiej wit. C. A ona nie ma downa, czy jakiegos porażenia mózgowego bo z takich chorób się akurat nie śmieje jeżeli wam o to chodzi. Nara i koniec OT
    Nie zrozumieliśmy się. Pod pojęciem lumperstwa to miałem na myśli właśnie Twoją sąsiadkę wg opisu, który przedstawiłeś. I z tych powodów, należałoby się lumperstwem zająć (odosobnienie).
    A wariactwo to trochę inne pojęcie.
    Ja do Twojego awatara nic nie mam , ale niektórzy mogliby go uznać za trochę wariackiego prawda?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sindbad Zobacz posta
    Nie zrozumieliśmy się. Pod pojęciem lumperstwa to miałem na myśli właśnie Twoją sąsiadkę wg opisu, który przedstawiłeś. I z tych powodów, należałoby się lumperstwem zająć (odosobnienie).
    A wariactwo to trochę inne pojęcie.
    Ja do Twojego awatara nic nie mam , ale niektórzy mogliby go uznać za trochę wariackiego prawda?

awatar awatarem, walić awatar, nawet taki na którym wygląda sie jak dymany od tylca wieloryb

pytanie jest czy mylenie meneli z chorymi psychicznie to jeszcze norma intelektualna czy już odstępstwo od niej, i jeśli odstępstwo, co należy z osobnikami odstającymi od normy zrobić. może gdzieś ulokować?

sorry za złośliwość Najt, myśle po prostu że masz jeszcze różne rzeczy w głowie mało poukładane, i to cie w sumie jakoś broni w kontekście bzdetów które głosisz,
    no i ratuje cie jeszcze poczucie humoru i dobre zdjęcia, inaczej byłbyś na odstrzał, za takie awatarki należy sie jakieś odosobnienie niezależnie od wyjaśnień czy to sylwester czy parada równości

D70s + Grip + Nikkor 80-200/2,8 + Tamron 17-50/2,8 + Vivitar 100/3,5 Macro + Nikkor 50/1,8 + SB-800
    - Całośc skradziona 30/08/2008 w okolicach Płońska

Domyślnie

Trochę stare, ale co tam... Mnie to totalnie rozwala - głównie drugie, szczególnie że d'n'b lubię ... Polecam pooglądać całe dwa do końca.

PS.: Jako chrześcijanin długo nad tym myślałem i ostatecznie stwierdziłem, że nie obraża to moich uczuć religijnych. Jeżeli kogoś uczucia lub poglądy to obraża, proszę nie oglądać.

Strona 313 z 1948 PierwszyPierwszy ... 2132633033113123133143153233634138131313 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów