Close

Strona 297 z 1948 PierwszyPierwszy ... 1972472872952962972982993073473977971297 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 961 do 2 970 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

- Puk, puk!
    - Kto tam?
    - Ja do Jarka.
    - A ja kombajn.

Na wskazówkach zegara siedzą dwa ślimaki. Jeden na dużej, drugi na małej. Spotykają się co godzine i jeden do drugiego mówi:
    - Stary! Ale jazda!
    D7000 _____ S10-20 ____ T17-50 ____ N50 ____ T90

Oszczędny w słowach Awatar szela
    Miasto
    Dublin/Żory

Domyślnie

Kiedyś z bardzo poważnego czasopisma dla płci męskiej wyrwałem stronę z tytułem "Sąd Ostateczny-czyli 66 najdziwniejszych przepisów prawnych na świecie" A oto one:
    1-We Francji żadnej świni nie można dać na imię Napoleon.
    2-Maksymalną karą za jazdę autem po pijanemu w Salwadorze jest rozstrzelanie.
    3-Prawo stanu Washington (USA) zabrania uprawiania seksu z dziewicą. Bez żadnych wyjątków.
    4-....za to na wyspie Guam przepisy zabraniają kobietom wychodzić za mąż jeśli są jeszcze dziewicami.
    5-W angielskim mieście York można legalnie i zgodnie z prawem zabić każdego Szkota, który z łukiem i strzałami pojawi się na otoczonym murem Starym Mieście.
    6-W Porth Arthur (USA) prawo surowo zakazuje...prykania w windzie.
    7-W Santa Cruz (Boliwia) przepisy zabraniają uprawiania grupowego seksu równocześnie z matką i córka.
    8-Zgodnie z normami Unii europejskiej żaby i ślimaki są rybami śródlądowymi.
    9-W roku 2008 na plażach Swinoujścia (Polska) zakazano kobietom opalania się topless.
    10-Lokalne prawo w Chico (USA) ustala karę 500 dolarów za zdetonowanie bomby atomowej w obrębie miasteczka.
    11-W Alabamie (USA) oficjalnie zabroniono jazdy autem z zawiązanymi oczami.
    12-Ulicami kanadyjskiego Toronto nie wolno ciągnąć martwych koni.
    13-W roku 2008 w Chinach surowo zakazano dokonywania inkarnacji bez oficjalnej zgody rządu.
    14-Kodeksy karne kilkunastu amerykańskich stanów przewidują do 10 lat więzienia za uprawianie seksu oralnego.
    15-Zgodnie z obowiązującym prawem wszyscy mężczyzni w Anglii mający więcej niż 14 lat muszą ćwiczyć strzelanie z łuku przez co najmniej dwie godziny dziennie.
    16-W miasteczku Kennesaw (USA) kazdy dorosły obywatel musi posiadać broń z amunicją. Kilka lat temu zwolniono z tego obowiązku osoby chore psychicznie.
    17-Władze Liverpoolu (Wlk.Brytania) oficjalnie pozwoliły handlarkom ryb przebywać na straganie topless. Niestety dotyczy to tylko ryb tropikalnych.
    18-Zgodnie z prawem Vermont w USA kobiety muszą mieć pisemną zgodę męża na noszenie sztucznych zębów.
    19-zawód prostytutki jest w Szwecji legalny. Surowo zabronione jest jednak korzystanie z jej usług.
    20-W Wlk. Brytanii bez skarpetek na stopach nie można stanąć bliżej niż 90 metrów od Królowej.
    21-Jeśli na posesji jest co najmniej pięciu Indian, zgodnie z prawem Południowej Dakoty (USA) można ich legalnie zastrzelić.
    22-W Wlk. Brytanii przepisy pozwalają ciężarnym kobietom sikać gdziekolwiek zechcą, nawet w miejscach publicznych.
    23-Żeby w Polsce jezdzić na rowerze, nie potrzeba żadnego pozwolenia.Alę za jazdę rowerem po pijanemu odbiera samochodowe prawo jazdy.
    24-Do wyboru na burmistrza Clinta Eastwooda w miasteczku Carmel (USA) nie wolno było jeść na ulicy lodów."Brudny Harry" zlikwidował ten przepis.
    25-W Ohio 9znowu USA) oficjalnie nie wolno spijać alkoholem ryb.
    26-W Birmingham (Wlk. Brytania) nie wolno uprawiać seksu na schodach kościoła, lecz tylko po zachodzie słońca.
    27-Prawo w Malezji zabrania tańczenia na grzbiecie żółwia.
    28-W St. Louis (USA) lokalne prawo cały czas zakazuje pić piwo na ulicy z wiadra.
    29-Choć na Alasce (USA) wolno strzelać do niedzwiedzi, zakazane jest ich budzenie po to, żeby zrobić im zwykłe zdjęcie.
    30-Postój słonia na miejscu parkingowym na Florydzie (USA) musi być opłacony w parkomacie.
    31-W stanie Georgia (USA) nie można chwytać na lasso kobiet.
    32-W Tallinie w Estonii prawo zabrania gry w szachy podczas seksu.
    33-Mężczyzni w Libanie mogą legalnie współżyć ze zwierzętami, ale tylko rodzaju żeńskiego.Kopulacja z samcami jest zagrożona karą śmierci.
    34-Na amerykańskiej Alasce nie wolno wyrzucać żywych łosi z samolotu. Martwe łosie wyrzucać można.
    35-W Cali (Kolumbia) matka ma obowiązek być obecna podczas nocy poślubnej swojej córki.
    36-Jedna z dyrektyw Unii Europejskiej oficjalnie zakazuje gotować mleko dotowane przez EU.Można je podgrzać tylko do 70 stopni.
    37-Dzieci w Australii nie mogą kupować papierosów, alkoholu ani prezerwatyw lecz mogą je legalnie używać.
    38-W Chinach można mieć tylko jedno dziecko na rodzinę.
    39-Pasażerom londyńskich taksówek nie wolno przewozić wściekłych psów ani zwłok.
    40-W Charleston (USA) straż pożarna może wysadzić w powietrze palący się dom.
    41-Zgodnie z obowiązującymi przepisami kanadyjskiej prowincji Alberta każdy wypuszczany z więzienia skazaniec powinien dostać konia, strzelbę i garść naboi.
    42-Kobiety nie mogą prowadzić samochodów w Arabii Saudyjskiej.
    43-Urzędnikom w miasteczku Megion na Syberii (Rosja) zakazano używania 27 słów i zwrotów,w tym: "niemożliwe","nie wiem" i "już skończyliśmy pracę".
    44-W mieście Indiana (USA) wolno rzucać w ptaki kamieniami, ale tylko w samoobronie.
    45-Regulamin największego uniwersytetu w Dublinie (Irlandia) nakazuje studentom noszenie przy pasie miecza.
    46-Nikt nie może umrzeć w brytyjskim parlamencie.
    47-W Uzbekistanie pełnoletność osiąga się w wieku 14 lat.W Argentynie do tego samego trzeba mieć 21 lat.
    48-W Polsce można legalnie uprawiać seks po ukończeniu 15 roku życia. Ale piwo kupić w sklepie dopiero po "osiemnastce".
    49-Zgodnie z brytyjskim prawem każdy martwy wieloryb wyrzucony na brzeg należy do rodziny królewskiej. Głowę bierze król, zaś ogon królowa.
    50-W angielskim Lancashire nie wolno psom szczekać,jeśli ich właściciel jest na brzegu morza kontrolowany przez policję.
    51-...zaś od września 2007r. w amerykańskim Mount Dora psy mogą szczekać maksymalnie przez 15 minut dziennie.
    52-Panny i rozwódki na Florydzie (USA) nie mogą w niedziele skakać ze spadochronem.
    53-W Fairbanks (też USA) prawo zabrania łosiom uprawiania seksu na ulicy.
    54-Przepisy w stanie Alabama (USA) zabraniają przychodzenia do kościoła z doczepionymi wąsami.
    55-Amerykański stan Missouri formalnie zdelegalizował wszystkie stosunki homoseksualne.
    56-Za masturbację w Idonezji grozi kara śmierci przez ścięcie głowy.
    57-W Paragwaju do dziś dozwolone są pojedynki. Jednak mogą w nich brać udział tylko zarejestrowani honorowi dawcy krwi.
    58-Kodeks karny w amerykańskiej Luizjanie traktuje ugryzienie kogoś własnymi zębami jako zwykła napaść, ale ugryzienie sztucznymi zębami jako napaść z użyciem niebezpiecznego narzędzia.
    59-W Tajlandii nie wolno wychodzić z domu bez bielizny.
    60-Przyklejenie "do góry nogami" znaczka pocztowego z Królową jest w Wlk. Brytanii traktowane jako zdrada stanu.
    61-Samochody w amerykańskim Teksasie muszą mieć przednie wycieraczki. Nawet jeśli nie mają przedniej szyby.
    62-Ginekolodzy w Bahrajnie nie mogą bezpośrednio patrzeć na kobiece narządy płciowe.Żeby zbadać swoje pacjentki muszą zerkać na ich odbicie w lustrze.
    63-W australijskim stanie Wiktoria żarówkę może wymienić tylko wykwalifikowany elektryk.
    64-Do angielskiego miasta Chester Walijczycy pod grozbą śmierci nie mogą przyjeżdżać przed wschodem i pozostawać w nim po zmierzchu.
    65-Mieszkańcy bloków w Szwajcarii nie mogą spuszczać wody we własnej toalecie po godzinie 22.
    66-W Singapurze grożą olbrzymie kary za sprzedaż gumy do żucia. Jednak parę lat temu prawo złagodzono: gumę legalnie można kupić w aptece na receptę.
    65-

Domyślnie

Przychodzi baca do lekarza i mówi:
    - panie doktorze boli mnie worek.
    - mosznowy? - pyta lekarz
    - ni, mom stary - odpowiada baca.
    N

Domyślnie

http://wiadomosci.onet.pl/122053,21,2,pokaz.html nie ma to jak pumy podczas jednego z najwazniejszych dni zycia

Domyślnie

http://wiadomosci.onet.pl/122053,21,3,pokaz.html ten jest lepszy przeczytajcie podpis i popatrzcie jak afrykańczyk zbladł
    D700 N 24-70 + inne klamoty

Domyślnie

Jestem hardkorem - bardzo znany, ale nie wiem czy już był
    Byliśmy ostatnio z żoną, proszę pana, w Hali Mirowskiej, gdzie ja miałem aparat Zorkę 5, zrobiłem kilka zdjęć. - Rejs

Domyślnie

http://www.policyjni.pl/Policyjni/1,...kurzaczem.html

Żona ogląda na wystawie futro i mówi do męża:
    - chciałabym mieć takie futro ...
    - to jedz Whiskas.

Jedna z blondynek kupuje nowe mieszkanie i zaprasza do niego swoją koleżankę, też blondynkę i mówi:
    -Mam tu taki fajny przycisk. Jak pstrykam to raz jest światło raz go nie ma.
    Obie blondynki przyglądają się z zaciekawieniem nowemu zjawisku. Nagle jedna zadaje pytanie:
    -A gdzie to światło jest, jak go nie ma?
    Druga na to:
    -Chodź, to ci pokażę.
    Udaje się do kuchni, otwiera drzwi lodówki i mówi:
    -Tu się chowa.

Przechwala się trzech myśliwych.
    Pierwszy z nich:
    - Ja to byłem w Afryce i polowałem na lwy!
    Drugi:
    - A ja to byłem na Alasce i polowałem na łosie!
    Na to ostatni:
    - Chmm, panowie a ja byłem w Norwegii...
    - A fiordy ty widziałeś?
    - Fiordy!? Panowie, fiordy to mi z ręki jadły.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 06-04-2009 o 23:44 Powód: orto. ("choć")
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Strona 297 z 1948 PierwszyPierwszy ... 1972472872952962972982993073473977971297 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów