Close

Strona 267 z 1948 PierwszyPierwszy ... 1672172572652662672682692773173677671267 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 661 do 2 670 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

najt - boskie
    muszę wrócić do joemonstera

a ode mnie
    abstrakcyjnie:

Zapier*ala ślimak w dół, na łeb na szyję z wieży Eiffla. Skoczył bo chce mieć śmierć bohatera. Całe życie wdrapywał się na jej szczyt. Dzień za dniem tydzień za tygodniem. Cóż, tak sobie wyliczył, że dotrze tam pod koniec życia, skoczy - i rozpieprzy się efektownie na chodniku. Cóż za śmierć! Cóż za piękna śmierć!!
    Leci więc teraz uśmiechnięty, wiatr świszczy w uszach. Leci minutę, dwie, kwadrans, pół godziny... metr przeleciał. Zdechł. Cóż za *****a*a śmierć...

normalnie:

Wieś. Wczesny ranek. Kobieta zbudziła się, posprzątała w domu, wydoiła krowę, wygnała na pastwisko, zbudziła dzieci, nakarmiła, naostrzyła kosę, poszła na łąkę, nakosiła trawy, przyszła do domu, narąbała drew, przygotowała obiad, nakarmiła dzieci, poszła w pole, kosiła do zmierzchu, przyprowadziła krowę, wydoiła, przygotowała kolację, nakarmiła dzieci, wykąpała, położyła spać, sama się wykąpała, chwyciła kromkę chleba ze stołu, przekąsiła i, w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku, położyła się spać. Nagle zrywa się z krzykiem:
    - O Boże!!! A mąż... od rana nier*chany!!!

"Drogie Bravo! Zrobiłam sobie pierwszą w życiu depilację i okazało się, że mam krzywe nogi! Co robić?!"
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

http://fotoreporterzy.net/fotoblog/2...ie-popoludnie/

Na zdjęciu Tomek Waszczuk / Gazeta Wyborcza / fotografujący przy pomocy Canona F1* pieska. Na uwięzi. Olsztyn, luty 2000 ;

fot. Krzysztof Skłodowski / Agencja Gazeta

*Canon F1 -wyjaśnienie dla młodszych, którzy nie znają i starszych, którzy nie pamiętają - aparat analogowy, co oznaczało że do środka wkładało się nie kartę pamięci a film. Film - brzmi to jak idiotyzm - w najlepszym razie wystarczał na zrobienie 38 zdjęć na rolce, i nie trzeba było być wielkim kozakiem żeby pyknąć na nim trzy tematy. Do minusów użytkowania tego rodzaju sprzętu można przede wszystkim zaliczyć to, że użytkownik musiał mieć jako takie pojęcie o naświetlaniu, ponieważ to analogowe dziadostwo nie rejestrowało obrazu w RAW-ach.Nie można pominąć istotnego faktu braku autofokusa, co oznaczało że do robienia zdjęcia konieczne było zaangażowanie drugiej ręki. Jeśli fotografujący posiadał obiektyw ze zmienną ogniskową potrzebował ręki trzeciej, a jak lubił rozkoszować się nikotyną podczas procesu twórczego konieczna była również czwarta. Idąc dalej, wzorcem fizjonomicznym ówczesnych fotografów był Shiva.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-02-2009 o 10:48
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

Dobre, dobre.

"(...) ponieważ to analogowe dziadostwo nie rejestrowało obrazu w RAW-ach"- a tutaj odrazu przypomniało mi się to - http://www.technonews.pl/Technonews/...o_od_Sony.html

Domyślnie

Zebranie Zbowidu, kłótnia kto ma większą sklerozę:
    - Ja to mam takie problemy z pamięcią, że nie pamiętam czy walczyłem na drugim froncie pierwszej wojny światowej czy na pierwszym froncie drugiej?!
    - Ja to mam takie problemy z pamięcią, że nie pamiętam czy dostałem kulką miedzy łopatki czy łopatką miedzy kulki!?
    - A ja to mam takie problemy z pamięcią, że nie pamiętam czy mnie wystrychnęli na dudka, czy wydudkali na strychu..
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Ogłoszenie o sprzedaży sukni ślubnej na jednym z lokalnych portali radiowych.
    Grunt żeby nie rozpoznać twarzy panny młodej, reszta się nie liczy
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agape Zobacz posta
    http://fotoreporterzy.net/fotoblog/2...ie-popoludnie/

Na zdjęciu Tomek Waszczuk / Gazeta Wyborcza / fotografujący przy pomocy Canona F1* pieska. Na uwięzi. Olsztyn, luty 2000 ;

fot. Krzysztof Skłodowski / Agencja Gazeta

*Canon F1 -wyjaśnienie dla młodszych, którzy nie znają i starszych, którzy nie pamiętają - aparat analogowy, co oznaczało że do środka wkładało się nie kartę pamięci a film. Film - brzmi to jak idiotyzm - w najlepszym razie wystarczał na zrobienie 38 zdjęć na rolce, i nie trzeba było być wielkim kozakiem żeby pyknąć na nim trzy tematy. Do minusów użytkowania tego rodzaju sprzętu można przede wszystkim zaliczyć to, że użytkownik musiał mieć jako takie pojęcie o naświetlaniu, ponieważ to analogowe dziadostwo nie rejestrowało obrazu w RAW-ach.Nie można pominąć istotnego faktu braku autofokusa, co oznaczało że do robienia zdjęcia konieczne było zaangażowanie drugiej ręki. Jeśli fotografujący posiadał obiektyw ze zmienną ogniskową potrzebował ręki trzeciej, a jak lubił rozkoszować się nikotyną podczas procesu twórczego konieczna była również czwarta. Idąc dalej, wzorcem fizjonomicznym ówczesnych fotografów był Shiva.
    http://fotoreporterzy.net/fotoblog/2008/08/09/ciemnia/

Redakcyjna ciemnia* Życia Warszawy - czerwiec 1997. Autor zdjęcia zaproponował, żeby zgadywać i rozpoznawać personalia osobników utrwalonych na tej fotografii.

fot. Robert Kresa

Ciemnia* - tłum. - dla młodszych - taki Photoshop, tylko rozkalibrowany, z dużą dominantą czerwonego. W ciemni nie obrabiano RAV-ów i nie można było dodawać “file info”. Fotografowie heteroseksualni chwalili to miejsce jako znakomite narzędzie służące do zawiązywania bliższych kontaktów z płcią przeciwną. Obecnie prawie nie występuje.

Domyślnie

w dobie kryzysu wszystko ewoluuje:

i na pocieszenie:
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Strona 267 z 1948 PierwszyPierwszy ... 1672172572652662672682692773173677671267 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów