Szukaj
"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
"Don Kichote to zły człowiek był..."
Z netu oczywiście:
Szpital... porodówka:
Facet biega koło rodzącej żony i robi setki zdjęć.... w końcu przy kolejnym tysiącu pielęgniarka nie wytrzymała i zagaduje męża:
- Coooo... pierwsze dziecko.... ???
- Nie.... odpowiada mąż.... dziecko to już trzecie.... ale lustrzanka cyfrowa pierwsza...
I lepszy:
Fotograf podejrzewa żonę, że ta ma kochanka. Chce rozwodu ale musi ją złapać na gorącym uczynku. Nie za bardzo wie, jak się do tego zabrać więc idzie po poradę do kumpla - również zawodowego fotografa. Ten radzi:
- Prosta sprawa. Wynajmujesz pokój w kamienicy naprzeciw waszego mieszkania i mówisz jej, że jedziesz na plener. Rozstaw się tam z dobrym telezoomem, jak facet wpadnie to narób zdjęć i po kłopocie.
Jak mu poradził, tak i zrobił. Po tygodniu spotykają się ponownie.
- No i jak. Zrobiłeś te zdjęcia?
- Zrobiłem.
- I co?
- Wywaliłem wszystkie. Ona wyszła dobrze, ale on na każdym był poruszony.
Suchary?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ze strony FotoPlusa:
b-f.jpg
Ta sama zasada, choć cena "zabawniej" wyszła:
![]()
Solidna obniżka uploadfromtaptalk1700826691428.jpg
Tamron robi szkła dla Godzilli. Ciekawe, kto aparat zmajstruje?
Jest to makieta przygotowana na jakąś wystawę, 35-150/2-2.8. Ale co i jak, nie wiadomo.
i nawet go poprawnie ulozyli. z oslona zakrecona w pozycji "przeszkadzam w dostepie do pierscieni, nie oslaniam przed swiatlem", tak jak tego potem uzywa 90% ludzi...
no chyba, ze chodzilo o pozycje transportowa
po prawdzie, to filmik nie jest nakrecony w Japonii, bo ruch jest wyraznie prawostronny
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Skontaktuj się z nami