Szukaj
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Też mi tu memy średnio pasują.
Żeby nie było na pusto:
Zaginęła sowa.
Trwają pohukiwania.
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Pohukiwacze zaginionej sowy.
Z zabawowego wątku:
Roboty rozbiórkowe na moście siarczystą zimą. Czerwone Brygady czasowo w niebieskich kufajach i uszankach, kują beton młotami pneumatycznymi. W zimie wilgoć zawarta w sprężonym powietrzu zamarza i młoty, jak to się mówi, "nie pierą".
Rada na to jest prosta - nie żadne smarownice czy inne tam magiczne wynalazki, tylko po prostu odkręca się wąż powietrzny i wlewa do młota trochę denaturatu - i po 5 minutach można normalnie pracować dalej. Metoda dobra, a że trochę śmierdziało, to już trudno. Podobno od smrodu jeszcze nikt nie umarł hiehie. Ale waliło od nas na całą wieś..
Obok budowy był sklep. Codziennie rano chodziłem tam - czasem jeszcze przed otwarciem, od tyłu - i kupowałem pięć - sześć flaszek denaturatu. Pewnego razu właściciel sklepu - zamiast, jak zwykle podać mi butelki, skasować forsę i schować się do ciepłego - wciągnął mnie do środka i powiada:
- Chopie jak wos na tyj budowie nie styko na gorzołka, to jo wom dom na krecha, ino nie pijcie mi tego...
https://joemonster.org/art/4331
"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
"Don Kichote to zły człowiek był..."
- I co pan powie o nadchodzącej wojnie, panie generale?
- Ona jest już przegrana.
- To po co ją zaczynać?
- Żeby dowiedzieć się, kto przegra.
Przychodzi Putin do wróżki i pyta co jego i Rosję czeka w 2023 roku. A wróżka na to, że będzie wojna z Polską.
- Nudy, nudy. - odpowiada Putin.
- To Ty mi więc lepiej powiedz po ile będzie w grudniu euro w Moskwie?
- A po pięć złotych. - odpowiada wróżka.
To by było... interesujące...
W podobnym klimacie:
Prezydenci USA i Rosji dali się zahibernować. Rozmrażają ich po 300 latach. Pierwsze, o co pytają, to gazety z wiadomościami.
Prezydent Rosji czyta pierwszy i zaczyna się nabijać z USA:
- Ty patrz. Tu napisali, że USA przeszło na komunizm.
Na co prezydent USA odpowiada:
- Ty patrz lepiej tu: "Na granicy polsko-chińskiej wybuchły niewielkie zamieszki....".
- Rok 2050, na Niemieckim autobanie policja zatrzymuje auto:
Policjant sprawdza dokumenty i woła kolegę
– ty Ahmed, zobacz jakie dziwne nazwisko: Müeller!
Skontaktuj się z nami