Szukaj
O to chodzi, kupiłeś "roladę Giżycką" (powinno być z małej litery chyba) a nie oscypka. Bo oscypek jest chroniony.
Kupując pączka kupiłbyś pączka, a nie okrągłe ciastko nadziewane budyniem czy karmelem.
Ps. Ser owczy od krowiego różni się wyraźnie.
@poste, wiem, że ser owczy różni się od krowiegoMiałem kilka lat bardzo bliskie relacje z góralami, m.in. tymi którzy wyrabiają oscypka i śmieją się z turystów, którzy kupując "krowi" myślą, że to prawdziwy oscypek :P A to jak ta rolada (chyba jednak z dużej - nazwa własna? na opakowaniu jest drukowanymi, ale w necie z ciekawości sprawdziłem i piszą z dużej; mniejsza o to
). Wygląda tylko podobnie, ale smakuje jak ona, bo nie jak prawdziwy owczy
Dlatego napisałem, że z tą roladą jak z delicjami, które też nazwę mają zastrzeżoną, ale inni kombinują i wymyślają swoje, ale i tak każdy wie o co chodzi i jak zobaczy biszkopta z galaretką w czekoladzie to automatycznie mówi "delicja". To samo z pączkami. Jak byś tego nie nazywał to i tak pączek zostanie pączkiem![]()
D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600
Wiadomo, że pączek to nazwa własna i trudno ją zastrzec. Co nie znaczy, że nie warto próbować to zrobić, podobnie jak wyrobić świadomość wśród nabywców. Ogólnie to temat bardzo ciekawy i można by pisać przez cały wieczór, ale nie w dziale humor.
Żeby przerwać rozważania kulinarne, taki rysunek z netu nie na temat
139478615_3880221498688160_2704896401196282535_n.jpg
Ale tak jest, tesco miało swego czasu chleb i cechy piekarski ich podały do sądu, tesco przegrało i zaczęli sprzedawać bułkę pszenną, a potem zatrudnili piekarzy i zrobili normalny produkt, następne to były sery żółte z tłuszczu palmowego, albo czy mleko sojowe to mleko ?![]()
Mleka sojowego nie ma już bo nie wolno tego płynu tak nazywac od paru lat
Pierwsza połowa. Perfumy o zapachu spermy i...marchewka.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Skontaktuj się z nami