Szukaj
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
Nic mi się nie upiekło. Przyszedł mandat i go zapłaciłem. Nie sądziłem, że robi się inaczej. Wypożyczalnia tylko dała moje dane i chyba coś pobrała za ich udostępnienie. Ale tego nie pamiętam dokładnie.
Chodziło mi o to, że w Holandii jak mi się wydaje, system kontroli jest na tyle szczelny, że ludzie raczej nie ryzykują przekraczania prędkości. Stąd zdziwienie twoim postem o speedingu w Holandii
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
i bardzo slusznie! boli, ale taki urok sytuacji, jak mniej niz 200PLN to i tak nienajgorzej, moglo byc bolesniej![]()
suszarek jest tu nasr* przekrutnie i jezdzac beztrosko bardzo latwo sie nadziac i potem z bolem serca znalezc ta nieslawna fioletowa koperte w drzwiach (tu normalnie nie ma sie skrzynek pocztowych, tylko dziure na listy w drzwiach domu). wiec to wymusza 1. pilnowanie sie na kazdym kroku, 2. wyrobienie sobie swiadomosci kontrolowania ograniczen predkosci i dostosowania sie do nich, 3. sprawdzenie gdzie radary sa na trasie, 4. przepisowa jazdew zasadzie pomiedzy tymi punktami jest duzo spojnika "i" nie tylko "lub".
tak rozowo oczywiscie nie jest, zdarzaja sie kierowcy przekraczajacy predkosc wiedzac gdzie im to ujdzie bezkarnie albo po prostu zbyt beztroscy zeby to wiedziec i zeby przejmowac sie ograniczeniami. ale jednak przecietny holenderski kierowca jest na tle Europy wyjatkowo karny. ale to wymusza rzeczywistosc, bo autostrady sa tu podstawowymi drogami dojazdowymi do pracy i dzieki tej karnosci nawet w godzinach szczytu na tych autostradach (ktore Holender wykorzystuje bardzo efektywnie zjezdajac na prawo zamiast wisiec na srodku jak w DE czy na lewym pasie jak w PL) jest gesto ale przejezdnie. w duzym stopniu dzieki tym ograniczeniom predkosci, ktore nawet Niemcy juz zaczeli wprowadzac widzac jak dobrze to sluzy interesowi ogolu (pilujacemgo Toyotkami czy innym plastikiem), zamiast ulamkowi napakowanych testosteronem kierowcow aut z okraglym logo (dzielonym na 3 czy nie daj boze 4)
w sumie to juz nie jest humor, wiec de facto powinno byc wyciete![]()
Ostatnio edytowane przez akustyk ; 22-06-2020 o 14:03
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Mój ubezpieczyciel zaopatruje mnie w bezpłatną wersję Nawiexperta. Jest tylko jedno ale - muszę
wyrazić zgodę na śledzenie mnie przez aplikację. W zamian mogę uzyskać po roku zniżkę - od dwu lat
dostaję po około 100 zł. Jeżdżę więc w zgodzie z przepisami - nie spieszy mi się, a w zamian
dodatkowo dostaję taką "laurkę".
Link.jpg
krótki poradnik fotografii ślubnej
https://youtu.be/CpVias-BZPA
Z dedykacją dla @crusiek
main_krecia_przypad_o_~1.jpg
Fotograficzny lajkonik, na co dzień webdev
Wiadomość, która została wpisana jest zbyt krótka. Musi zawierać co najmniej 8 znaków.
"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
"Don Kichote to zły człowiek był..."
Skontaktuj się z nami