Close

Strona 1489 z 1948 PierwszyPierwszy ... 48998913891439147914871488148914901491149915391589 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 14 881 do 14 890 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No tak – zapomniałem – każdy emigrujący Polak, ma prawo szybko zapomnieć podstawy swojego ojczystego języka…
    Niektórzy nigdy nie zapominają!

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Pewno było ale co tam....

Polak, Rusek i Niemiec siedzą w więzieniu.
    Rusek podchodzi z kawałkiem słoniny w ręku do Niemca:
    - Chcesz?
    A Niemiec myśli: W zamian będzie chciał mnie pewno wyru....ć.
    - Nie chcę.
    Rusek podchodzi z tą słoniną do Polaka:
    - Chcesz?
    A Polak myśli: W zamian będzie chciał mnie pewno wyru...ć. Ale zjem słoninę i będę miał siłę w rękach i się obronię.
    - Chcę.
    Polak zjadł słoninę, a Rusek do niego:
    - Zjadłeś?
    - Zjadłem.
    - Masz siłę w rękach?
    - Mam.
    - To przytrzymaj Niemca.
    nic...

POZDROWIENIA

'' Fotografie są jak cebula --- mają warstwy '' Shrek

Domyślnie

faktycznie kocur super,nie mogę przestać na niego patrzeć.

Domyślnie

Coś ostatnio babochłopy w modzie. Pozdrawiam

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Wystarczy wydrukować to Forum

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LudwikXVI Zobacz posta
    [...] ... jest jeden Bóg ... system nie ma znaczenia [...]
    A imię jego będzie czter...
    Światło chciałem powiedzieć.

Domyślnie

A dlaczego piszesz „dla czego” i przymiotniki wielkimi literami?
    nie wiem dlaczego, zawsze bylem kiepski z j.polskiego, dużymi bo chciałem podkreślić te słowa jakoś zawsze tak robię, Dlaczego, nie wiem

No tak – zapomniałem – każdy emigrujący Polak, ma prawo szybko zapomnieć podstawy swojego ojczystego języka…
    Po polsku pisze tylko na forum ale nie zapomniałem, choć jestem już albo dopiero siódmy rok i pierwszy rok uczęszczałem intensywnie w szkolnych zajęciach z j.niemieckiego żeby poradzić sobie w tym kraju to ojczystej mowy nie zapomniałem a błędy to moje nie douczenie lub nie zwracanie uwagi, jeszcze jest trzecia możliwość, poprawianie pisowni przez automat jest udręką i nie raz kliknie mi się źle a po wstawieniu na forum wyłapuje nie raz sam błędy
    Może dlatego ze chodziłem tu do szkoły i zamiast kontynuować naukę musiałem pracować to jestem świadom ze tego języka nie znam i nie poznam tak jak bym chciał.

W domu rozmawiamy po polsku ale młodsza córka jak opowiada co było np. w szkole i meczy się biedna bo jej slow brakuje, przekręca wyrazy lub tracimy cierpliwość to machniemy ręką i mówi po niemiecku

Najlepiej język obcy znają ci którzy pojada za granice i po dwóch miesiącach już wtrącają słówka i to sa ci którzy nigdy nie mieli do czynienia z profesjonalnym nauczaniem i zapomnieli ze gramatyka w innych krajach tez istnieje.

Sąsiadka, Polka która przychodziła do nas i nawijała makaron na uszy jak to rozmawia z koleżankami z polski przez tel. i brak jej slow które musi zastępować niemieckimi to pogoniłem z domu, a jak stałem z sąsiadem Bawarczykiem i ten do niej zagadał to szczena jej opadła, gały wywaliła i krzycząc "no Deutsch " pooooszla, po paru dniach spotyka moja żonę i mówi ze miała dosyć niemieckiego przez cały dzień i nie chciało jej się gadać jak spotykam takich ludzi to kończę znajomość w trybie natychmiastowym, znam ludzi którzy są po 20, 25 lat i słowa obce w zdanie polskie nie wtrącają.

Mógłbym wiele historyjek opowiadać ale nie będę was przynudzał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    Mógłbym wiele historyjek opowiadać ale nie będę was przynudzał
    Tak jak generalnie Cię lubię tak pierniczysz farmazony. Znaczy się, piszesz prawdę ale bardzo brzydkim językiem.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Tak jak generalnie Cię lubię tak pierniczysz farmazony. Znaczy się, piszesz prawdę ale bardzo brzydkim językiem.
    Rozumiem.
    może kiedyś będziemy mieli okazje się napić to pogadamy nie raz zdanie czy słowo można rożnie interpretować,
    chciałem znowu się rozpisać.

zdrówko

Strona 1489 z 1948 PierwszyPierwszy ... 48998913891439147914871488148914901491149915391589 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów