Close

Strona 1472 z 1948 PierwszyPierwszy ... 47297213721422146214701471147214731474148215221572 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 14 711 do 14 720 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

- Należy się 25 złotych. Torebkę dać?
    - Jak się Pani będzie tak ze mnie nabijać, to więcej sie tutaj strzyc nie przyjdę!

Czelabiński chłopczyk głaszcząc kotka wgłaskał go w podłogę.

Co może być straszniejszego od chińskiego alfabetu?
    Chiński alfabet Morse'a.

- Mama a co to jest ten ajfon?
    - A to te miastowe takie coś mają. Takie urządzenia dziwne. Na przykład palcem możesz rzucać kurami w świnie. Sam widzisz, że u nas na gospodarce zupełnie nieprzydatne.

- Tato? A czemu tak wysoko cukierki na choince powiesiłeś?
    - Żebyś ich od razu nie zeżarł Jasiek.
    - To co mam żreć? Ten sztuczny śnieg???

- Młody człowieku! Obiecaliście odwieźć moją córkę do domu przed północą! Jest czwarta rano! W dodatku to nie moja córka!

Operacja w szpitalu. Nagle gaśnie światło. Po chwili się zapala. Lekarze i asystentki ze zdziwieniem zauważają, że pacjent zniknął ze stołu. Starszy lekarz mówi:
    - Tylko spokojnie i bez paniki. Pod narkozą nie mógł uciec daleko.... tym bardziej, że jego wątroba jest w moich rękach.

Poszedłem do sąsiada pożyczyć cukier. Patrzę - drzwi niedomknięte. Otwieram - a tam wszędzie krew, flaki, rozbryzgane mózgi... Patrzę jeszcze - o, cukier!
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

POZDROWIENIA

'' Fotografie są jak cebula --- mają warstwy '' Shrek

Domyślnie

Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

deq102
    Gość

Domyślnie

Na bezludnej wyspie rozbiło się 30 mężczyzn i jedna kobieta.
    Po miesiącu kobieta mówi 'Dość tych świństw' i się powiesiła.
    Po następnym miesiącu mężczyźni mówią 'Dość tych świństw, zakopujemy'.
    Po kolejnym miesiącu mówią 'Dość tych świństw, odkopujemy'.

Domyślnie

Pytanie żart. Czym się różni dyrektor od męża?
    Mąż nie wie że ma zastępce.

Domyślnie

Dwa posągi, kobieta i mężczyzna patrzący na siebie, stoją tak bardzo długo, wytrwale w upalne dni, mrozy oraz wichry. Pewnego dnia przyszedł do nich anioł i chcąc im to wynagrodzić, rzekł:
    - Przetrwaliście dla ludzi wszelkie mrozy, wichury, śnieżyce, dlatego w nagrodę dam wam pół godziny życia i będziecie mogli robić wtedy co chcecie.
    Wtedy oni podziękowali i poszli gdzieś w krzaki. Po piętnastu minutach wychodzą. Anioł do nich mówi:
    - Przecież minęło dopiero piętnaście minut! Macie jeszcze dwa razy tyle czasu.
    Mężczyzna mówi:
    - To co, robimy to jeszcze raz?
    - Och tak, musimy to powtórzyć!
    - Dobra, ale tym razem ty będziesz trzymać gołębia, a ja mu będę srał na głowę!
    POZDROWIENIA

Domyślnie

Z okazji zbliżającego się dnia Babci i Dziadka – dziś o naszych staruszkach J

Stara wdowa i wdowiec spotykają się od pięciu lat. Facet w końcu zdecydował się jej oświadczyć. Szybko odpowiedziała: "Tak". Następnego ranka facet się budzi, ale nie pamięta, co odpowiedziała! Zastanawia się:
    - Była uszczęśliwiona? Chyba tak. Nie. Wyśmiała mnie.
    Po godzinie daremnych prób przypomnienia sobie, jak to było, dzwoni do niej. Zawstydzony przyznaje, że nie pamięta jej odpowiedzi na propozycję małżeństwa.
    - Och - odpowiedziała - Tak się cieszę, że dzwonisz. Pamiętałam, że powiedziałam "tak", ale zapomniałam komu...

Na ławce w parku siedzą dwaj emeryci:
    - Popatrz, jaka ta dzisiejsza młodzież ma ciężko w tym kryzysie! Jednego papierosa na pięciu muszą palić...
    - No, ale dzielne chłopaki! Mimo wszystko się chichrają na całego!

Starszy pan stwierdził ze jego żona słabo słyszy i postanowił pójść skonsultować się z lekarzem, co może na to poradzić.
    Lekarz stwierdził:
    - Aby móc coś poradzić muszę wiedzieć jak bardzo jest to zaawansowane. Niech pan to zbada w następujący sposób, najpierw zada pytanie z odległości 10 metrów, jak nie usłyszy to z 8 itd. i wtedy mi pan powie przy jakiej odległości pana usłyszała.
    Tak więc wieczorem żona robi w kuchni kolacje, a facet w pokoju czyta gazetę i stwierdza:
    - W sumie tutaj jestem akurat 10 metrów od niej, zobaczymy czy mnie usłyszy.
    - Kochanie! - woła - Co jest dziś na kolacje?
    Bez odpowiedzi. Zmniejszył dystans do 8 metrów, wciąż żadnej odpowiedzi. Zmniejsza do 6, 4, 2, aż w końcu podchodzi staje tuz obok niej i pyta:
    - Kochanie, co dziś na kolacje?
    - Kurczak, do cholery, pięć razy Ci powtarzam!!!

Mój dziadek ciągle narzeka, że koszty życia strasznie wzrosły w dzisiejszych czasach. Mówi:
    - "...pamiętam kiedy byłem młody - mama mi dała 5 złotych na zakupy, a ja wróciłem do domu z pełną reklamówką - wędliny, mleko, chleb, ser, masło, konfitury. A teraz co?! Wszędzie te lustra, te kamery!

Kominiarz puka do drzwi. Otwiera stara babcia w długiej, czarnej sukni. Przygląda się zalotnie kominiarzowi i rozchyla bardziej dekolt. Na jej pomarszczonej, oklapniętej piersi ma wytatuowaną żabę i pyta kominiarza:
    - Jeżeli zgadniesz co to jest, możesz pójść ze mna do łóżka.
    Kominiarz w panice:
    - Słoń, to jest słoń!
    Babcia:
    - No O.K., ta odpowiedź mieści się jeszcze w granicach tolerancji...

Trzech starszych panów rozmawia o trzęsących się im rękach. Pierwszy mówi:
    - Moje ręce trzęsą się tak bardzo, że kiedy się dziś goliłem, zaciąłem się w policzek.
    Drugi go przebija:
    - Moje ręce trzęsą się tak bardzo, że kiedy wczoraj strzygłem trawę, pociąłem wszystkie moje kwiatki.
    Na to trzeci:
    - To nic! Moje ręce tak się trzęsą, że kiedy wczoraj sikałem, doszedłem trzy razy!

Pewnego wieczoru rodzina przywiozła swoją starszą schorowaną matkę do domu spokojnej starości z nadzieją, że tam dostanie odpowiednią opiekę. Następnego ranka pielęgniarki wykąpały staruszkę, nakarmiły i posadziły ją na fotelu przy oknie z widokiem na kwiecisty ogród.
    Wszystko wydawało się być w porządku, lecz po chwili staruszka zaczęła przechylać się na boki swojego fotela. Dwie czujne pielęgniarki natychmiast przybiegały, aby wyprostować staruszkę z powrotem. Staruszka znów jednak zaczęła się wychylać z fotela i znów pojawiały się pielęgniarki, by temu zapobiec. Tak sytuacja wyglądała cały ranek. Popołudniu staruszkę odwiedziła rodzina, chcąc sprawdzić jak się miewa i czy zaczęła się już przyzwyczajać do swojego nowego domu.
    - Czy dobrze cię tu traktują mamo? - pytali.
    - Tak wszystko jest dobrze - odpowiada staruszka, z jednym wyjątkiem - nie pozwalają mi tu pierdzieć.

Stara para zginęła w wypadku samochodowym i została zabrana w drogę do nieba przez św. Piotra:
    - Tutaj macie mieszkanie nad morzem, tam są korty tenisowe, basen i dwa pola golfowe. Jeśli byście chcieli coś przekąsić, tu możecie pójść do któregoś z barów.
    - Cholera, Gloria - syknął starszy pan, kiedy św. Piotr odszedł - mogliśmy być tu 10 lat temu, gdybyś nie usłyszała o tych przeklętych otrębach, kiełkach pszenicy i dietach odchudzających!

Dom starców, dyskusja przy porannej herbatce:
    - Wiecie, mam już tak słabe ręce, że ledwo trzymam tę filiżankę.
    - Ja to mam tak słaby wzrok, że nawet nie widzę tej filiżanki.
    - No, ja też. Nie wiem nawet, na kogo ostatnio zagłosowałem, nie widziałem nazwisk na tej karcie.
    - Co? Mów głośniej!!!
    - A ja to mam taki reumatyzm, że nawet nie mogę się do was obrócić.
    - Ja to jestem ciśnieniowiec. Jak tylko wstanę, to tak mi się kręci w głowie, że nie mogę zrobić ani kroku.
    - Ta? Ja to mogę, ale nigdy nie pamiętam, dokąd miałem iść.
    - Ech, taka jest cena naszego podeszłego wieku.
    - No, ale nie jest tak źle, panowie - przynajmniej mamy jeszcze wszyscy prawa jazdy.
    „Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było tylko aplauz i zaakceptowanie”

Domyślnie

- Jak się pozbyć efektu czerwonych oczu?
    - Przespać się, wytrzeźwieć, samo przejdzie.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

POZDROWIENIA

Strona 1472 z 1948 PierwszyPierwszy ... 47297213721422146214701471147214731474148215221572 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów