Close

Strona 1215 z 1948 PierwszyPierwszy ... 215715111511651205121312141215121612171225126513151715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 12 141 do 12 150 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMB Zobacz posta
    Oj tam przestańcie, będzie to co będzie, bez względu na nasze zdanie
    Skoro o "ciekawych zadaniach" mowa, to odpowiedzcie na to
    - na moje urodziny przyszedl Jasiu, Czesiu, Szymon, Miron, Michał, Michal II, Jacek oraz Wanda. Ile osób jest na przyjęciu ? ;]

Tak w sam raz dla 4'klasisty. A i tak idę o zakład, że większość polaków spytanych na ulicy wyłożyła by się na tym
    ee 9?
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Byyyystrzacha, a teraz rozpisz, jak do tego doszedłeś...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    Byyyystrzacha, a teraz rozpisz, jak do tego doszedłeś...
    policzył nogi i podzielił przez 2
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Po pierwsze należy ustalić bazę pojęć dla zadania:
    1. Czy "jest" oznacza również, że jest fizycznie ale się u... i jest nieprzytomny, czy wymagana jest obecność intelektualna.
    2. Czy i ile osób opuściło imprezę po sprzeczce z jubilatem.
    Jeżeli w punkcie 1 nie ustalono warunków brzegowych określających bycie, a w materiale do punktu 2. nie odnotowano sprzeczek, to sprawa jest prosta:
    1. mama - ktoś musi donosić kanapki, 2. tato - ktoś musi likwidować sprzeczki w zarodku, 3. Jasiu, 4. Czesiu, 5. Szymon, 6.Miron, 7.Michał, 8. Michal II, 9.Jacek - razem 9.
    Jubilat i Wanda udali się do innego lokalu w celu zapoznania się z kolekcją znaczków.

Ale tak z innej beczki - a w zasadzie kręgu. Zadanie na poziomie 8 klasy dawnej komunistycznej szkoły podstawowej - fakt, że z olimpiady - do rozwiązania metodami klasycznymi, żeby ktoś mi tu z całką nie startował - bo w podstawówce całek nie było. Proszę też nie posiłkować się metodami numerycznymi.
    Jak do tej pory nie znam nikogo, kto by to bez problemu policzył .

Rolnik miał kozę - taką zwykłą. Miał też trawnik - o promieniu r.
    Pewnego dnia przywiązał kozę do obrzeża trawnika na sznurku. Koza wyjadła dokładnie 1/2 powierzchni trawnika. Jak długi był sznurek, na którym była przywiązana koza (razem z szyją i łbem kozy wystającym poza sznurek właściwy).
    Dla uproszczenia zakładamy, że koza nie kręciła się, żarła równo, oraz, że sznurek nie nakręcał się na palik, co powodowałoby ruch kozy po krzywej innej niż okrąg.
    Marek

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
    fb, music, portrait

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grunia99 Zobacz posta
    Po pierwsze należy ustalić bazę pojęć dla zadania:
    1. Czy "jest" oznacza również, że jest fizycznie ale się u... i jest nieprzytomny, czy wymagana jest obecność intelektualna.
    2. Czy i ile osób opuściło imprezę po sprzeczce z jubilatem.
    Jeżeli w punkcie 1 nie ustalono warunków brzegowych określających bycie, a w materiale do punktu 2. nie odnotowano sprzeczek, to sprawa jest prosta:
    1. mama - ktoś musi donosić kanapki, 2. tato - ktoś musi likwidować sprzeczki w zarodku, 3. Jasiu, 4. Czesiu, 5. Szymon, 6.Miron, 7.Michał, 8. Michal II, 9.Jacek - razem 9.
    Jubilat i Wanda udali się do innego lokalu w celu zapoznania się z kolekcją znaczków.

Ale tak z innej beczki - a w zasadzie kręgu. Zadanie na poziomie 8 klasy dawnej komunistycznej szkoły podstawowej - fakt, że z olimpiady - do rozwiązania metodami klasycznymi, żeby ktoś mi tu z całką nie startował - bo w podstawówce całek nie było. Proszę też nie posiłkować się metodami numerycznymi.
    Jak do tej pory nie znam nikogo, kto by to bez problemu policzył .

Pewnego dnia przywiązał kozę do obrzeża trawnika na sznurku. Koza wyjadła dokładnie 1/2 powierzchni trawnika. Jak długi był sznurek, na którym była przywiązana koza (razem z szyją i łbem kozy wystającym poza sznurek właściwy).
    Dla uproszczenia zakładamy, że koza nie kręciła się, żarła równo, oraz, że sznurek nie nakręcał się na palik, co powodowałoby ruch kozy po krzywej innej niż okrąg.
    hmm długość sznurka to r+szyja + łeb kozy ?
    O ile dobrze zrozumiałem że chodzi o długość "całkowita" czyli + wystające części kozy poza okrąg zasięgu sznurka

od razu mówię że głowy nie dam
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Proszę o sprecyzowanie - trawnik był kołem o promieniu r i nic na tej powierzchni (πr²) nie stało?
    Ostatnio edytowane przez ksviper ; 12-12-2011 o 21:46
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grunia99 Zobacz posta
    No proszę Cie Marku. W olimpiadzie startowałem raz, w podstawówce, w siódmej klasie, z geografii Ameryki Północnej, ale matematykę też w szkolę miałem.

Sznurek był długości: 0,5*sqr(2)*r
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    No proszę Cie Marku. W olimpiadzie startowałem raz, w podstawówce, w siódmej klasie, z geografii Ameryki Północnej, ale matematykę też w szkolę miałem.

Tomku jesteś pewien?
    skoro sznurek był przywiązany do palika to był on jednocześnie promieniem tego okręgu/koła więc sznurek miał długość r.
    Ale nie jestem pewien czy to jest ok bo nie myślę już z bardzo dziś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta

bladzisz

Domyślnie

Eh...obrzeże trawnika? Ale co to jest obrzeże? Obrzeże czego? kwadratu, prostokątu, koła? Troche tak nie do końca napisane.

Btw - grunia - Brawo!!! Tak. 9 chłopa, widzę, że na naszym forum są ludzie powyżej średniej statystycznej...nie ma co :]

Strona 1215 z 1948 PierwszyPierwszy ... 215715111511651205121312141215121612171225126513151715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów