słabe...chyba nie nadają się do "chwalenia się" na forum...
Szukaj
słabe...chyba nie nadają się do "chwalenia się" na forum...
D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...
Heee...? Woland krajobrazu i struktur urbanistycznych?![]()
Ja tam lubię takie lomograficzne klimaty, mam do nich słabość.![]()
Pierwsze mi się podoba, dwa kolejne nie bardzo.
Niezależnie od techniki jakiej użyłeś, przenosi klimatem w czas niedawno miniony.
P.S. Czy nie sądzicie, ze ocenianie czyjejś pracy przymiotnikami typu "gniot" to jednak przesada? Czy tylko ja mam takie wrażenie?
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
zawsze można delikatniej "do kosza" koniec końców wychodzi na to samo, klimat lomo czy nie ,nie podoba mi się chyba może ajt ? nie wystarczy strzelić żeby zaraz była jakaś magia
jeszcze raz mówię jedynkę wstaje pstrykam z okna trochę obróbki i mam to samo ,przykro mi że autor się obraził trochę dystansu do siebie
W moim odczuciu, określanie tych prac mianem gniota (czy - "do kosza"), to przesada. IMHO autor panuje nad kompozycją, zdjęcia mają klimat pojedynczo i jako całość. Czy się podobają - to inna kwestia; w każdym razie, w moim odczuciu, został tutaj dobrze pokazany "smutek buro-szarego zimowego podwórka". Swoją droga ciekawi mnie skąd się wziął taki tytuł...
Co do wypowiedzi kolegi od "gniotów": musiałbyś postarać się trochę bardziej żeby mnie obrazić.
Co do techniki tu zastosowanej to nazywa się ona "fotografia analogowa". Jeśli ktoś zarzuca mi tu nadmierną obróbkę zdjęć to zapewne dlatego że sam nie ma o niej zielonego pojęcia.
Tytuł został zaczerpnięty z wypowiedzi niejakiego (tfu!) W. Cejrowskiego. Któregoś, wyjątkowo paskudnego, sobotniego, poranka, (styczeń to był) usłyszałem jak mówi w radiu: "Siedzę sobie teraz na plaży w Meksyku, słoneczko grzeje, +23 stopnie, a u Państwa znowu pewnie ta ZIMNA, MOKRA I BRUDNA SZMATA!
http://fuckartletsfart.blogspot.com/ - to nie jest portfolio!
Jakoś również zaczynają mi się podobać, jako seria, dłuższa seria ma coś w sobie, mimo że "pstryknięte", jak niektórzy zauważyli. Tytuł początkowo odrzuca, jednak po wytłumaczeniu nawiązania do wypowiedzi Cejrowskiego, nabiera to jakiegoś sensu i chyba tą chwilą się kierowałeś. Szara, brudna, mokra szmata, heh![]()
Skontaktuj się z nami