Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Szmata

Domyślnie

słabe...chyba nie nadają się do "chwalenia się" na forum...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

to z drzwiami bardzo fajne
    Völkchlor

Domyślnie

Heee...? Woland krajobrazu i struktur urbanistycznych?

Domyślnie

Ja tam lubię takie lomograficzne klimaty, mam do nich słabość.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Pierwsze mi się podoba, dwa kolejne nie bardzo.
    Niezależnie od techniki jakiej użyłeś, przenosi klimatem w czas niedawno miniony.

P.S. Czy nie sądzicie, ze ocenianie czyjejś pracy przymiotnikami typu "gniot" to jednak przesada? Czy tylko ja mam takie wrażenie?
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

zawsze można delikatniej "do kosza" koniec końców wychodzi na to samo, klimat lomo czy nie ,nie podoba mi się chyba może ajt ? nie wystarczy strzelić żeby zaraz była jakaś magia

jeszcze raz mówię jedynkę wstaje pstrykam z okna trochę obróbki i mam to samo ,przykro mi że autor się obraził trochę dystansu do siebie

Domyślnie

W moim odczuciu, określanie tych prac mianem gniota (czy - "do kosza"), to przesada. IMHO autor panuje nad kompozycją, zdjęcia mają klimat pojedynczo i jako całość. Czy się podobają - to inna kwestia; w każdym razie, w moim odczuciu, został tutaj dobrze pokazany "smutek buro-szarego zimowego podwórka". Swoją droga ciekawi mnie skąd się wziął taki tytuł...

Domyślnie

Co do wypowiedzi kolegi od "gniotów": musiałbyś postarać się trochę bardziej żeby mnie obrazić.

Co do techniki tu zastosowanej to nazywa się ona "fotografia analogowa". Jeśli ktoś zarzuca mi tu nadmierną obróbkę zdjęć to zapewne dlatego że sam nie ma o niej zielonego pojęcia.

Tytuł został zaczerpnięty z wypowiedzi niejakiego (tfu!) W. Cejrowskiego. Któregoś, wyjątkowo paskudnego, sobotniego, poranka, (styczeń to był) usłyszałem jak mówi w radiu: "Siedzę sobie teraz na plaży w Meksyku, słoneczko grzeje, +23 stopnie, a u Państwa znowu pewnie ta ZIMNA, MOKRA I BRUDNA SZMATA!
    http://fuckartletsfart.blogspot.com/ - to nie jest portfolio!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Ja tam lubię takie lomograficzne klimaty, mam do nich słabość.
    Ja też! Jedyna i dwójka mnie się podoba
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Jakoś również zaczynają mi się podobać, jako seria, dłuższa seria ma coś w sobie, mimo że "pstryknięte", jak niektórzy zauważyli. Tytuł początkowo odrzuca, jednak po wytłumaczeniu nawiązania do wypowiedzi Cejrowskiego, nabiera to jakiegoś sensu i chyba tą chwilą się kierowałeś. Szara, brudna, mokra szmata, heh

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów