Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Ania_B
    Gość

Domyślnie Leica x1? pytanie o szybkość

Witam, chciałam się dowiedzieć jak to jest z tą szybkością leici x1 (nie chodzi o robienie zdjęć sportowych ale prawie bo robienie zdjęć maluchom) czy dałaby radę jako drugi aparat czy też nie ma szans w zestawieniu np. z d300?
    pozdrawiam,
    Ania

Domyślnie

Z D300 raczej nie ma szans. AF jest dość pewny, ale niezbyt szybki.

Ania_B
    Gość

Domyślnie

dzięki za odpowiedź,
    zastanawiam się nad drugim aparatem leżejszym a równie szybkim czy jest wogóle jakaś taka małpka na rynku?

Domyślnie

Sony R1 jest szybki a i dobrej jakości wypluwa foty. Poza tym Condony z serii G np g11

Ania_B
    Gość

Domyślnie

ok dzięki, a ja myślałam że to wybór lustrzanki jest trudny a tu widzę nic bardziej mylnego z małpkami jest jeszcze gorzej zwłaszcza jeśli ktoś jest przyzwyczajony do jakości/szybkości swojego nikona...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Sony R1 jest szybki a i dobrej jakości wypluwa foty. Poza tym Condony z serii G np g11
    To jest wprowadzanie w błąd. Canony z serii G (G11, G12) nie nadają się do focenia szybko poruszających się obiektów, często nawet ze statycznymi scenami mają problemy, AF to jeden problem, shutter lag to problem jeszcze większy - zwłaszcza w g11. Ponoć w G12 lag poprawili.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Ania_B
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    To jest wprowadzanie w błąd. Canony z serii G (G11, G12) nie nadają się do focenia szybko poruszających się obiektów, często nawet ze statycznymi scenami mają problemy, AF to jeden problem, shutter lag to problem jeszcze większy - zwłaszcza w g11. Ponoć w G12 lag poprawili.
    czyli co Twoim zdaniem byłoby szybkie..? chodzi o drugi aparat więc nie będę robić zdjęć na wyścigach ale maluchy też potrafią być szybkie....szukam i szukam i trudno mi coś wybrać konkretnego lecia x1 jest po prostu ładna..ale szukam jednak praktycznego a nie tylko ładnego rozwiązania..

Domyślnie

Z kompaktów raczej nic nie będzie szybkie. Przerabiałem serię G od canona dość intensywnie: chronologicznie było to G5 (w tamtych czasach ten kompakt był w swojej klasie na miarę 5d w lustrzankach), G10 (szybko zamienione na G9), G12 i skończyło się na S95. Według mnie S95 jest sporo szybszy niż cała seria G, ma jaśniejszy obiektyw, shutter lag można powiedzieć, że jest w praktyce pomijalny (czego nie można było powiedzieć o G9) oraz ma fantastyczny pierścień na obiektywie, którym możesz zmieniać ogniskową (nie ma tych wkurzających guziczków T / W), ISO, przesłonę... Rzuć okiem, bo warto.
    Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 24-01-2011 o 17:48

Uprawnienia umieszczania postów