Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
Ja napisałem o moim podejsciu i o tym co ja mam na celu robiąc zdjecia. To ja nie jestem zainteresowany przekazywaniem jakiegoś przesłania i dorabianiem filozofii. Oczywiste jest ze wszystko niesie za sobą jakieś konotacje, skojażenia i reakcje u odbiorcy, a żeby było ciekawiej to u każdego inne. Nie da się zrobić zdjęcia które będzie obojętne, podobnie jak nie da sie zrobić zdjecia które bedzie się podobać wszystkim. Tak samo jeśli będziesz robił zdjecie które ma mieć przekaz, to ono będzie jednoczesnie formą, kształtem i kompozycją i nie unikniesz tego. W reportażu czy dokumencie forma jest raczej mało istotna. Czasem nawet zakłóca i zniekształca odbiór (a które zdjecie tego nie robi..). Tak samo w drugą stronę - dla wielu osób fakt ze tematem zdjecia są śmieci nie pozwoli im na postrzeganie go w perspektywie kompozycji, bo będą się skupiać na treści, tak jak inni będą się skupiac na ciekawej kompozycji czy swietle zamiast na temacie i przesłaniu w zdjęciu reportażowym.
Da się Twoje jest tego przykładem, zobacz ilość wejść i ilość userów którzy wzieli udział w Twoim wątku ( możliwe, że po mojej wypowiedzi stosunek się zmieni, czego Ci serdecznie życzę ).