Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Gdansk

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zbanowany
    Miasto
    Pacyfik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Ja napisałem o moim podejsciu i o tym co ja mam na celu robiąc zdjecia. To ja nie jestem zainteresowany przekazywaniem jakiegoś przesłania i dorabianiem filozofii. Oczywiste jest ze wszystko niesie za sobą jakieś konotacje, skojażenia i reakcje u odbiorcy, a żeby było ciekawiej to u każdego inne. Nie da się zrobić zdjęcia które będzie obojętne, podobnie jak nie da sie zrobić zdjecia które bedzie się podobać wszystkim. Tak samo jeśli będziesz robił zdjecie które ma mieć przekaz, to ono będzie jednoczesnie formą, kształtem i kompozycją i nie unikniesz tego. W reportażu czy dokumencie forma jest raczej mało istotna. Czasem nawet zakłóca i zniekształca odbiór (a które zdjecie tego nie robi..). Tak samo w drugą stronę - dla wielu osób fakt ze tematem zdjecia są śmieci nie pozwoli im na postrzeganie go w perspektywie kompozycji, bo będą się skupiać na treści, tak jak inni będą się skupiac na ciekawej kompozycji czy swietle zamiast na temacie i przesłaniu w zdjęciu reportażowym.
    Da się Twoje jest tego przykładem, zobacz ilość wejść i ilość userów którzy wzieli udział w Twoim wątku ( możliwe, że po mojej wypowiedzi stosunek się zmieni, czego Ci serdecznie życzę ).

Domyślnie

Jak by było obojętne to by tu była martwa cisza. Poczytaj komentarze, to nie jest reakcja na coś co jest obojetne, rzeczy obojętne mijasz, na negatywne/pozytywne reagujesz - nie zawsze swiadomie.
    Völkchlor

Domyślnie

Podoba mi się.
    Nie jestem krytykiem i nie analizuję obrazów pod kątem "poprawności spełnionych wymogów".
    Jestem subiektywny.
    Jeżeli, przy oglądaniu obrazu, on mnie wciąga i mam ochotę wejść w niego i poczuć jego klimat, jego inną rzeczywistość - to mi wystarczy.
    Z tym zdjęciem tak właśnie jest i dlatego jest mi bliskie.

I biada temu, kto o tym źle myśli.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Kuba i mnie się to zdjęcie podoba. Dla mojego oka satysfakcja, ciekawie skomponowane. Może tą chmurkę na dole bym sobie podarował dla pełnego zadowolenia

Pozdrowionka z Wrocławia
    Pozdrawiam. Martini
    NIKON-owska pucha z dodatkami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martini30 Zobacz posta
    Kuba i mnie się to zdjęcie podoba. Dla mojego oka satysfakcja, ciekawie skomponowane. Może tą chmurkę na dole bym sobie podarował dla pełnego zadowolenia
    dzieki, ale takich płuc to ja nie mam
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    dzieki, ale takich płuc to ja nie mam

A mawiają,że siłą woli można cuda zdziałać ;D
    Pozdrawiam. Martini
    NIKON-owska pucha z dodatkami

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów