Szukaj
raczej F60
masz arię kłamczuszku
a ja pamiętam jak co rusz mnie coś zadziwiało w tym aparacie, jeszcze niedawno mnie zaskoczył - chiałem odczepić magazynek i nie szło, wiec sie zastanawiam o co chodzi.. aaa no tak trzeba włożyć szyberek inaczej sie nie da
owszem na aparacie jest kyocera corp. made in japan, ale myśl techniczna pochodzi skąd innąd
contax=zeiss, zresztą kontrakt z kyocerą im się chyba skonczył własnie..
Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 24-01-2011 o 18:32
Völkchlor
a ze nie mam paska na szyję tylko ten od gripa na dłoń, to muszę go stale nosić, choć opatentowałem szybkie wkladanie go do plecaka bez zdejmowania szelek z ramion. ale nie narzekam, jest tego wart![]()
Völkchlor
Z baterią faktycznie jest problem. Bardziej opłaca się*kupić zużytą i wymienić wkład niż nową (jak pytałem oryginalna coś ok. 600 zł). Ja kupiłem dwie używane za 70 euro. Ja nie narzekam na ceny szkieł. Zeiss Sonnar 150/4 za 1500![]()
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Eee, w Rolleiu też się*nie da odłączyć magazynka jak nie zamkniesz rolety.
może i pewne rzeczy są pomysłem innych producentów, ale nagromadzenie tych "wow" w tym aparacie jest naprawdę niezłe, pamietam jak się do niego przymierzałem i czytałem uważniej całą specyfikację i opisy, to co chwilę robiłem takie wow. to sa czasem tak drobne i proste rzeczy, że aż zastanawia czemu tylko w tym aparacie to jest.
Völkchlor
hmm....6008 raczej nie kupie...jesli juz to 6006 budzet mnie ogranicza troche...
Znow moim zdaniem robisz blad i bedziesz prawdopodobnie zawiedziony. Za mniej niz 3000zl nie kupisz nic dobrego z niemieckimi szklami, przynajmniej nie z lustrerkowcow. Ponizej tego kupujesz raczej modele starsze i nieco ze tak powiem "kulejace". Co do cen systemu 6000, sprzedalem Rolleia 6008 Integral 2 z Planarem 80mm f2.8 i magazynkiem za 5500zl w idealnym stanie a 6008 integral w takim samym zestawie za 2400zl, w bardzo ladnym stanie ale bez oryginalnej ladowarki i pierscien ostrosci byl wgnieciony na obiektywie choc dzialal prawidlowo, ale stad i nizsza cena. Sa dwa modele jeszcze warte uwagi, takie rozwodnione 6008 - 6003 i 6001 - sa one tansze ale tez ciezej dostepne. 6003 nie ma magazynka z zaslona wiec nie mozesz ich zmieniac w polowie rolki, 6001 dodatkowo nie ma jeszcze miernika. Oba warte polecenia jako ze sa oparte na 6008 Integral a nie na starszych modelach.
Ja swojego 6008 professional kupiłem za 1750 z planarem 80/2.8, z akumulatorem i kasetą bez ładowarki
PRO sa tansze nieco od Integrali, pamietam ze narzekano nieco na elektronike w nich, choc nie tak bardzo jak w SLXach. Nie masz ze Swoim zadnych problemow/udziwnien ? I czy musisz zaslaniac matowke przed swiatlem wpadajacym do kominka bo miernik glupieje ? Ladowarka jest dosc ciezka do dostania i chyba dosc droga. Obeszles to jakosc czy kupiles oryginalna ? Ja tez mialem 6008 bez ladowarki i zrobilem tak ze zrobili mi ogniwa do baterii, a ja w miejsce gdzie normalnie jest bezpiecznik wlozylem gniazdko takie male, dokupilem specjalna ladowarke do takich ogniw i dolutowalem wtyczkeRazem 300zl, z ogniwami
![]()
Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 24-01-2011 o 20:34
Skontaktuj się z nami