Close

Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 193

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Bo szkopy mysla, cwaniurki
    A nie japonczycy? Zawsze myslalem, ze obecny Contax to Kyocera.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bowie Zobacz posta
    to tak jakby ktoś pytał o nikona F6, a dostał odpowiedź: nie kupuj, miałem kiedyś zenita, do dupy był...
    raczej F60

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Ok, bo jeszcze mnie ktos za fanboya Contaxa wezmie, a ja przeciez nawet nie posiadam
    masz arię kłamczuszku

a ja pamiętam jak co rusz mnie coś zadziwiało w tym aparacie, jeszcze niedawno mnie zaskoczył - chiałem odczepić magazynek i nie szło, wiec sie zastanawiam o co chodzi.. aaa no tak trzeba włożyć szyberek inaczej sie nie da

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    A nie japonczycy? Zawsze myslalem, ze obecny Contax to Kyocera.
    owszem na aparacie jest kyocera corp. made in japan, ale myśl techniczna pochodzi skąd innąd
    contax=zeiss, zresztą kontrakt z kyocerą im się chyba skonczył własnie..
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 24-01-2011 o 18:32
    Völkchlor

Domyślnie

a ze nie mam paska na szyję tylko ten od gripa na dłoń, to muszę go stale nosić, choć opatentowałem szybkie wkladanie go do plecaka bez zdejmowania szelek z ramion. ale nie narzekam, jest tego wart
    Völkchlor

Domyślnie

Z baterią faktycznie jest problem. Bardziej opłaca się*kupić zużytą i wymienić wkład niż nową (jak pytałem oryginalna coś ok. 600 zł). Ja kupiłem dwie używane za 70 euro. Ja nie narzekam na ceny szkieł. Zeiss Sonnar 150/4 za 1500
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Eee, w Rolleiu też się*nie da odłączyć magazynka jak nie zamkniesz rolety.

Domyślnie

może i pewne rzeczy są pomysłem innych producentów, ale nagromadzenie tych "wow" w tym aparacie jest naprawdę niezłe, pamietam jak się do niego przymierzałem i czytałem uważniej całą specyfikację i opisy, to co chwilę robiłem takie wow. to sa czasem tak drobne i proste rzeczy, że aż zastanawia czemu tylko w tym aparacie to jest.
    Völkchlor

conik
    Gość

Domyślnie

hmm....6008 raczej nie kupie...jesli juz to 6006 budzet mnie ogranicza troche...

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    hmm....6008 raczej nie kupie...jesli juz to 6006 budzet mnie ogranicza troche...
    Znow moim zdaniem robisz blad i bedziesz prawdopodobnie zawiedziony. Za mniej niz 3000zl nie kupisz nic dobrego z niemieckimi szklami, przynajmniej nie z lustrerkowcow. Ponizej tego kupujesz raczej modele starsze i nieco ze tak powiem "kulejace". Co do cen systemu 6000, sprzedalem Rolleia 6008 Integral 2 z Planarem 80mm f2.8 i magazynkiem za 5500zl w idealnym stanie a 6008 integral w takim samym zestawie za 2400zl, w bardzo ladnym stanie ale bez oryginalnej ladowarki i pierscien ostrosci byl wgnieciony na obiektywie choc dzialal prawidlowo, ale stad i nizsza cena. Sa dwa modele jeszcze warte uwagi, takie rozwodnione 6008 - 6003 i 6001 - sa one tansze ale tez ciezej dostepne. 6003 nie ma magazynka z zaslona wiec nie mozesz ich zmieniac w polowie rolki, 6001 dodatkowo nie ma jeszcze miernika. Oba warte polecenia jako ze sa oparte na 6008 Integral a nie na starszych modelach.

Domyślnie

Ja swojego 6008 professional kupiłem za 1750 z planarem 80/2.8, z akumulatorem i kasetą bez ładowarki

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Ja swojego 6008 professional kupiłem za 1750 z planarem 80/2.8, z akumulatorem i kasetą bez ładowarki
    PRO sa tansze nieco od Integrali, pamietam ze narzekano nieco na elektronike w nich, choc nie tak bardzo jak w SLXach. Nie masz ze Swoim zadnych problemow/udziwnien ? I czy musisz zaslaniac matowke przed swiatlem wpadajacym do kominka bo miernik glupieje ? Ladowarka jest dosc ciezka do dostania i chyba dosc droga. Obeszles to jakosc czy kupiles oryginalna ? Ja tez mialem 6008 bez ladowarki i zrobilem tak ze zrobili mi ogniwa do baterii, a ja w miejsce gdzie normalnie jest bezpiecznik wlozylem gniazdko takie male, dokupilem specjalna ladowarke do takich ogniw i dolutowalem wtyczke Razem 300zl, z ogniwami
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 24-01-2011 o 20:34

Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów