Szukaj
150 to jakie światło ? Bo miałem myśli o pentaxie, ale poza 105 chciałbym coś fajnego dłuższego...
Btw - do hassla masz przecież takie szkła jak chcesz - 110/2 i 50/2.8.
Kup kasetke na 6x4.5 i po problemie. Chociaż ja bym chyba wolał mieć normalną kasetke i w razie czego na kompie przykadrować do innych proporcji...
Patryk to jest 150/2.8 a dalej to juz tylko f4
ale mam fajna liczbe postowlike it
edyta podpowiada (z fejsa, grupa pentaxa) brakuje tam tylko tego 75/2.8 do kompletu:
Ostatnio edytowane przez norbibxl ; 09-11-2012 o 15:44
mam 110/2
zastanawiałem się nad 50/2,8 ... było nawet wystawione w bardzo dobrej cenie ale tak długo się zastanawiałem aż mi je ktoś podkupił
jest też 60/3,5 - podobno nawet lepsze szkiełko od tej 50-tki
kaseta 645 do tanich nie należyi jeszcze przy używaniu jej dobrze jest założyć ... nową matówkę dostosowaną do 645
zamiast przykadrowywać to mimo wszystko wolałbym osobną kasetę choćby ze względu na oszczędność filmuzawsze to 16 a nie 12 zdjęć
niestety nie jest to tanie rozwiązanie bo 60/3,5 + kaseta 645 - to wydatek 5-6 tys. zł
z jednej strony to wygoda bo mniej sprzętu do dźwigania ... z drugiej strony dwa osobne aparaty to jakieś tam bezpieczeństwo na wypadek awarii jednego z nich ...
jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy - dlatego tak mocno się nad tym wszystkim zastanawiam![]()
Skontaktuj się z nami