Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 193

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta
    jak widać Bruksela opanowała rynek Pentaxa
    bo teraz patrzę i micmojo też sporo działa Pentaxem 67
    http://www.flickriver.com/photos/mic...ags/pentax+67/

pewnie wykupiliście wszystkie szkła 75/2,8
    My bylismy pierwsi Scholz z papugowal

A tak serio to chyba tylko Radek ma pelna szklarnie ja mam 105 i 150 i sobie radze dluzsze szkla sa ciemne f4 i serio przeklada sie to na to co widzisz na matowce - ciemnosc !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbibxl Zobacz posta
    A tak serio to chyba tylko Radek ma pelna szklarnie ja mam 105 i 150 i sobie radze dluzsze szkla sa ciemne f4 i serio przeklada sie to na to co widzisz na matowce - ciemnosc !
    150 to jakie światło ? Bo miałem myśli o pentaxie, ale poza 105 chciałbym coś fajnego dłuższego...

Btw - do hassla masz przecież takie szkła jak chcesz - 110/2 i 50/2.8.
    Kup kasetke na 6x4.5 i po problemie. Chociaż ja bym chyba wolał mieć normalną kasetke i w razie czego na kompie przykadrować do innych proporcji...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    150 to jakie światło ? Bo miałem myśli o pentaxie, ale poza 105 chciałbym coś fajnego dłuższego...
    Patryk to jest 150/2.8 a dalej to juz tylko f4

ale mam fajna liczbe postow like it

edyta podpowiada (z fejsa, grupa pentaxa) brakuje tam tylko tego 75/2.8 do kompletu:

Ostatnio edytowane przez norbibxl ; 09-11-2012 o 15:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Btw - do hassla masz przecież takie szkła jak chcesz - 110/2 i 50/2.8.
    Kup kasetke na 6x4.5 i po problemie. Chociaż ja bym chyba wolał mieć normalną kasetke i w razie czego na kompie przykadrować do innych proporcji...
    mam 110/2
    zastanawiałem się nad 50/2,8 ... było nawet wystawione w bardzo dobrej cenie ale tak długo się zastanawiałem aż mi je ktoś podkupił
    jest też 60/3,5 - podobno nawet lepsze szkiełko od tej 50-tki

kaseta 645 do tanich nie należy i jeszcze przy używaniu jej dobrze jest założyć ... nową matówkę dostosowaną do 645
    zamiast przykadrowywać to mimo wszystko wolałbym osobną kasetę choćby ze względu na oszczędność filmu zawsze to 16 a nie 12 zdjęć

niestety nie jest to tanie rozwiązanie bo 60/3,5 + kaseta 645 - to wydatek 5-6 tys. zł
    z jednej strony to wygoda bo mniej sprzętu do dźwigania ... z drugiej strony dwa osobne aparaty to jakieś tam bezpieczeństwo na wypadek awarii jednego z nich ...
    jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy - dlatego tak mocno się nad tym wszystkim zastanawiam
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Uprawnienia umieszczania postów