Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Przy drodze...

Domyślnie

Świetne, przykuwa uwagę.

Domyślnie

To z pierwszego posta w tym wątku - bardzo dobra fotografia, gratulacje.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrzesientomek Zobacz posta
    A zastanawiałem się nad jej usunięciem, ale pomyślałem, że świetnie obrazuje kolejny problem
    Świetne. Aż dziw bierze, że przy takim czasie zwierzę się nie poruszyło. Co do butelki - uważam, że wzmacnia temat - śmieci na poboczu, zwierzę na poboczu, wszystko dzieło człowieka. Weszliśmy w ich naturale środowisko, przecięliśmy drogami, zaśmieciliśmy... 0 szacunku. MOCNA FOTA.

Domyślnie

Dzięki wszystkim za pochwały. Miło czasami je usłyszeć

Teraz kolejne zdjęcie o podobnej tematyce.

Czekam na wasze opinie.
    www.foto-przygoda.pl
    www.tomaszwrzesienfoto.pl
    D3s|D300s|N28-70 F/2.8|N80-200 F/2.8D|N18-105 VR|N85 F/1.8D|N50 F/1.8G|N35 F/1.8G|S120-400 DG OS HSM|SB-600

Domyślnie

Dzięki wszystkim za pochwały. Miło czasami je usłyszeć

Teraz kolejne zdjęcie o podobnej tematyce.

Czekam na wasze opinie.
    Teraz nie będzie oklasków.
    Są za to raporty, że do usunięcia.
    Paskudny widok i nie wiadomo, co ma takie zdjęcie wnosić.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

a moim zdaniem również bdb zdjęcie jeszcze bardziej dobitne- taki jest mój odbiór. Jest to zdjęcie reporterskie jakby Pan ekonet super moderator mógłby zauważyć a tego typu fotografia tym właśnie się charakteryzuje, aby przedstawić rzeczywistość taką jaka jest, a nie zawsze jest pięknie i kolorowo. Cytuję: "...nie wiadomo, co ma takie zdjęcie wnosić"- pozostawię bez komentarza... pozdr.
    Kto chce- szuka możliwości, kto nie chce- szuka wymówek.

Domyślnie

To już kompletnie nie to. Zdjęć brutalnych i bazujących na emocjach, można zrobić wiele. Jednak same w sobie, te środki już się opatrzyły. Dopiero w połączeniu z pomysłem, techniką, wykonaniem, kompozycją - się w dzisiejszym świecie obronią i mają jakąkolwiek szansę przebicia. Dodatkowo nie podoba mi się konwersja szarobura, która z metalu robi plastik.

Domyślnie

Zdjęcie jest świetne, mowa o pierwszym zdjęciu, nie zauważyłem ostatniego. Ostatnie zdjęcie przykre ale w celach informacyjnych taka fotografia musi być także robiona...
    Moja prywatna strona: http://shox.pl

Domyślnie

Widzę, że opinię są niezwykle rozbieżne

Ostatnie zdjęcie robiłem "na szybko" w drodze do pracy, więc nie za bardzo miałem czas na komponowanie. Nie miałem też statywu, który przydałby się do większego rozmycia przejeżdżających samochodów. Osobiście uważam, że zdjęć o podobnej tematyce jest zdecydowanie za mało, biorąc pod uwagę skalę problemu. Może gdyby było ich więcej to kierowcy bardziej uważali by na drodze?
    www.foto-przygoda.pl
    www.tomaszwrzesienfoto.pl
    D3s|D300s|N28-70 F/2.8|N80-200 F/2.8D|N18-105 VR|N85 F/1.8D|N50 F/1.8G|N35 F/1.8G|S120-400 DG OS HSM|SB-600

Domyślnie

zdjęć o podobnej tematyce jest zdecydowanie za mało, biorąc pod uwagę skalę problemu. Może gdyby było ich więcej to kierowcy bardziej uważali by na drodze?
    To nie tak. To nie nieuwaga kierowców jest tu problemem. Możesz uważać jak sto bandytów i na autostradzie przy prędkości 100 km/h spod bariery środkowej wyskoczy Ci lis dziesięć metrów przez zderzakiem (miałem tak w kwietniu zeszłego roku) albo przy prędkości 50 km/h z rowu wyskoczyła sarna też wprost na maskę (trzy lata temu). To się zdarza i będzie zdarzać.
    Co nie zmienia faktu, że zdjęcia padliny przydrożnej wg mnie nic nie wnoszą, nie stanowią udanych kompozycyjnie i interesujących obrazków oraz nie opowiadają pouczających historii.
    Pierwsze zdjęcie jest pozytywne, przedstawia żywe zwierzę interesująco wkomponowane w sytuację.
    Warto przy tym pamiętać, że pozbawione możliwości ucieczki dzikie zwierzę, w szczególności zwierzyna płowa, może umrzeć ze stresu, gdy będziemy się do niego zbliżać i się nim zajmować.
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów