Świetne, przykuwa uwagę.
Szukaj
Świetne, przykuwa uwagę.
To z pierwszego posta w tym wątku - bardzo dobra fotografia, gratulacje.
Świetne. Aż dziw bierze, że przy takim czasie zwierzę się nie poruszyło. Co do butelki - uważam, że wzmacnia temat - śmieci na poboczu, zwierzę na poboczu, wszystko dzieło człowieka. Weszliśmy w ich naturale środowisko, przecięliśmy drogami, zaśmieciliśmy... 0 szacunku. MOCNA FOTA.
Dzięki wszystkim za pochwały. Miło czasami je usłyszeć
Teraz kolejne zdjęcie o podobnej tematyce.
Czekam na wasze opinie.
www.foto-przygoda.pl
www.tomaszwrzesienfoto.pl
D3s|D300s|N28-70 F/2.8|N80-200 F/2.8D|N18-105 VR|N85 F/1.8D|N50 F/1.8G|N35 F/1.8G|S120-400 DG OS HSM|SB-600
a moim zdaniem również bdb zdjęcie jeszcze bardziej dobitne- taki jest mój odbiór. Jest to zdjęcie reporterskie jakby Pan ekonet super moderator mógłby zauważyć a tego typu fotografia tym właśnie się charakteryzuje, aby przedstawić rzeczywistość taką jaka jest, a nie zawsze jest pięknie i kolorowo. Cytuję: "...nie wiadomo, co ma takie zdjęcie wnosić"- pozostawię bez komentarza... pozdr.
Kto chce- szuka możliwości, kto nie chce- szuka wymówek.
To już kompletnie nie to. Zdjęć brutalnych i bazujących na emocjach, można zrobić wiele. Jednak same w sobie, te środki już się opatrzyły. Dopiero w połączeniu z pomysłem, techniką, wykonaniem, kompozycją - się w dzisiejszym świecie obronią i mają jakąkolwiek szansę przebicia. Dodatkowo nie podoba mi się konwersja szarobura, która z metalu robi plastik.
Zdjęcie jest świetne, mowa o pierwszym zdjęciu, nie zauważyłem ostatniego. Ostatnie zdjęcie przykre ale w celach informacyjnych taka fotografia musi być także robiona...
Moja prywatna strona: http://shox.pl
Widzę, że opinię są niezwykle rozbieżne
Ostatnie zdjęcie robiłem "na szybko" w drodze do pracy, więc nie za bardzo miałem czas na komponowanie. Nie miałem też statywu, który przydałby się do większego rozmycia przejeżdżających samochodów. Osobiście uważam, że zdjęć o podobnej tematyce jest zdecydowanie za mało, biorąc pod uwagę skalę problemu. Może gdyby było ich więcej to kierowcy bardziej uważali by na drodze?
www.foto-przygoda.pl
www.tomaszwrzesienfoto.pl
D3s|D300s|N28-70 F/2.8|N80-200 F/2.8D|N18-105 VR|N85 F/1.8D|N50 F/1.8G|N35 F/1.8G|S120-400 DG OS HSM|SB-600
To nie tak. To nie nieuwaga kierowców jest tu problemem. Możesz uważać jak sto bandytów i na autostradzie przy prędkości 100 km/h spod bariery środkowej wyskoczy Ci lis dziesięć metrów przez zderzakiem (miałem tak w kwietniu zeszłego roku) albo przy prędkości 50 km/h z rowu wyskoczyła sarna też wprost na maskę (trzy lata temu). To się zdarza i będzie zdarzać.
Co nie zmienia faktu, że zdjęcia padliny przydrożnej wg mnie nic nie wnoszą, nie stanowią udanych kompozycyjnie i interesujących obrazków oraz nie opowiadają pouczających historii.
Pierwsze zdjęcie jest pozytywne, przedstawia żywe zwierzę interesująco wkomponowane w sytuację.
Warto przy tym pamiętać, że pozbawione możliwości ucieczki dzikie zwierzę, w szczególności zwierzyna płowa, może umrzeć ze stresu, gdy będziemy się do niego zbliżać i się nim zajmować.
Krzysztof Paszkiewicz
Skontaktuj się z nami