Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Przy drodze...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dakra
    Inna sprawa, że miałeś farta z tym samochodem
    Nie miałem, ustawiłem ostrość świecąc na sarnę latarką, dobrałem czas i przysłonę i czekałem. Przy pierwszym samochodzie było dużo za jasno (nie miałem pojęcia jak duża będzie różnica między pomiarem w ciemności a pomiarem przy jadącym samochodzie). Wprowadziłem poprawkę i zrobiłem właśnie to zdjęcie. Przy trzeciej i ostatniej próbie sarna zaczęła się ruszać. Więcej samochodów już nie było, a dłużej czekać nie mogliśmy.

Wg mnie niepotrzebnie napisałeś opowiadanie do tego zdjęcia.
    A wiesz dlaczego to zrobiłem? Jak opisu nie było to ludzie pisali o znieczulicy. "Zwierzę umiera a oszołom zdjęcia robi zamiast pomagać". Więc postanowiłem od razu wszystko opisać, żeby było jasne, że sarnę uratowaliśmy

Cytat Zamieszczone przez żółty
    Tak z ciekawości robiłeś to z RAWa czy od razu JPG prosto z puchy ?
    JPG, ale po drobnej obróbce (crop i drobne korekty kontrastu i tonów w photoshopie)

A co powiecie na taką obróbkę?

www.foto-przygoda.pl
    www.tomaszwrzesienfoto.pl
    D3s|D300s|N28-70 F/2.8|N80-200 F/2.8D|N18-105 VR|N85 F/1.8D|N50 F/1.8G|N35 F/1.8G|S120-400 DG OS HSM|SB-600

Domyślnie

Tak czy inaczej fota fajna ale miło słyszeć, że to nie tylko czysty przypadek

Druga obróbka delikatnie mówiąc to dramat

Domyślnie

Druga obróbka delikatnie mówiąc to dramat
    To aż tak źle?

Tak czy inaczej fota fajna ale miło słyszeć, że to nie tylko czysty przypadek

Gdyby ten samochód był z przypadku to wyglądałoby to tak:

To już było po wprowadzeniu poprawki do pomiaru z ciemności (jakieś 4 EV) i i tak wyszło za jasne.

A trzecia próba wyszła tak:

Jak wracałem do niej z aparatem to już miałem w głowie wizję tego zdjęcia. Wyszło mniej więcej to co chciałem

Najgorzej, że mimo długiego czasu naświetlania ISO i tak musiało być wysokie. Przy 4 sekundach zdjęcie jakimś cudem wyszło ostre. Gdybym wydłużył ślad samochodu byłby ok, ale sarna z pewnością już nie.

Jeszcze raz dzięki za komentarze i pochlebne opinie. Dopiero drugi raz na tym forum mnie ktoś choć trochę chwali. Dla mnie to już wyczyn
    www.foto-przygoda.pl
    D3s|D300s|N28-70 F/2.8|N80-200 F/2.8D|N18-105 VR|N85 F/1.8D|N50 F/1.8G|N35 F/1.8G|S120-400 DG OS HSM|SB-600

Domyślnie

Trudne warunki do fotografowania a efekt zacny. A co do obróbki tej drugiej wersji, to strasznie wyżarło szczegóły, efekt jak z komórki

Domyślnie

Dobra fotografia z dziedziny reporterki zaangażowanej. Tytuł "ofiara wypadku" mówi wszystko - opis w wątku to czasem za dużo. Niech sobie każdy sam dopowie co się działo przed i po zdjęciu. Umniejszyłeś dramat, a w mediach (i w fotografii) to raczej błąd.

PS. Ja zdecydowanie bym przeniósł do działu reportażowego, mimo, że to tylko jedno zdjęcie. Chodzi raczej o inny rodzaj emocji, który panuje tu i tam.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Przeniesione
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Wielkie dzięki ALF
    www.foto-przygoda.pl

Domyślnie

Kurcze, zdjęcie świetne, aż dziw, że inicjalnie (jak przeglądam wątek od początku) taki mały odzew miało...
    Gratulacje dla autora!

Domyślnie

zdjecie super, szkoda tylko ze jakis baran butelke wywalil przez okno

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów