Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Syria

Domyślnie Syria

Planuję w lipcu wyjazd na 2 tygodnie do Syrii, jeśli ktoś był, może coś ciekawego doradzić to bardzo proszę o wpis w wątku lub na priv. Jak macie jakieś sprawdzone hotele to również poproszę o namiary. Co polecacie do zobaczenia oprócz typowych miejsc o których piszą wszystkie przewodniki. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Wyprawa typowo fotograficzna. Myslimy nad połączeniem z Libanem, bo Jordanię juz widzieliśmy.
    Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam

Domyślnie

Będę w marcu przez 3 tygodnie - głównie w Damaszku ale także trochę pojeżdżą po kraju.
    Jak wrócę napiszę spostrzeżenia i rady.

Domyślnie

piszcie, tez czekam na jakies konkrety. Co prawda planuję Gruzję, ale....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    piszcie, tez czekam na jakies konkrety. Co prawda planuję Gruzję, ale....
    świat jest mały też rozważałem jeszcze gruzję i uzbekistan w zależności od promocji na bilety lotnicze. Kiedy chciałeś jechać?

Domyślnie

nie mam konkretnych planów - pewnikiem sierpien-wrzesień. Wszystko zależy od oferty LOT-u do Tbilisi Bo nie wiem sam czy chce mi się targać przez Ukrainę. No ewentualnie polece do Stambułu i dalej busem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robsonzbydzi Zobacz posta
    Planuję w lipcu wyjazd na 2 tygodnie do Syrii, jeśli ktoś był, może coś ciekawego doradzić to bardzo proszę o wpis w wątku lub na priv. Jak macie jakieś sprawdzone hotele to również poproszę o namiary. Co polecacie do zobaczenia oprócz typowych miejsc o których piszą wszystkie przewodniki. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Wyprawa typowo fotograficzna. Myslimy nad połączeniem z Libanem, bo Jordanię juz widzieliśmy.
    Hej,

dane z 2008 roku, mogły ceny pójść do góry, ale może się przyda...

Aleppo - Spring Flower Hostel (650 Syp - dwójka z łazienką) - polecam zdecydowanie, fajne miejsca na tzw. dachu za bodajże 175 Syp
    Hama - Cairo Hotel (750 syp - dwójka z łazienką) - pokój mielismy wypas z klimą bo inne były zajęte Miejsce na dachu chyba 200 syp. Obok jest Riad Hotel bardzo podobny standardem i chyba również godny polecenia
    Palmyra - Hotel Baal - jest mnóstwo hoteli o podobnych nazwach - Nasz był sredni - za 1 noc płacilismy 450 syp (dwójka), a po reklamacji o zmianie pokoju 300 SYP
    Damaszek - Al- Tag hotel - (600 syp - dwójka bez łazienki) - standard bardzo sredni, ale najtańszy jaki znaleźliśmy. Generalnie tylko aby się przespać
    Tartous - Tourist hotel ( 550 Syp - dwojka bez łazienki) - pokoik spoko
    Lattakia - Safwan Hotel (200 Syp/os/dach) - polecam, właściciel Mohammed bardzo pomocny gość w wieku ok. 30 lat szukający ciagle kontaktu z backpakersami. Polecam dach - mozna nawiązać wiele ciekawych znajomości.

Generalnie Syria jest mega, już zazdroszczę. w razie pytań, pisz!

Domyślnie

dzięki Look, o takie właśnie info chodziło, masz może jakieś doświadczenia z transportem pomiędzy miastami?

Domyślnie

Kolega właśnie pojechał, 3 tygodnie samochodem terenowym po Jordanii i Syrii. W razie jakiś pytań może będzie mógł się czegoś od niego dowiedzieć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    Wszystko zależy od oferty LOT-u do Tbilisi
    Teraz są koło 700 w jedną stronę, ale na 3-4 miechy naprzód da się kupić za 350. Więc trzeba czekać. Ja też czekam.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

wiem własnie ze sa po 700. Ale z racji tego że planuje lecieć we wrzesniu to z zakupem się wstrzymuje do maja-czerwca

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów