Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Nikon D50

Domyślnie Nikon D50

Nastawiam się na zakup syfrowego aparatu, aktualnie pstrykam na F55 + dwa obiektywy Tamrona 35-105 mm f/3,5-4,5 i 70-300 mm. Z zestawu jestem zadowolony i z przyjemnoscią sięgam po moj kpl. uwazam, ze jest w sam raz dla mnie jako amatora robiacego foty rekreacyjnie. Ale, ale - czas cyfrowej fotografi naciska :) napewno nie mam zamiaru pozbyc się mojego zestawiku lecz chce dorzucic do tego cyfrę - na d70 raczej finanse nie puszczają, zastanawiam się ile bedzie kosztować d50 - z tego co wypisują na necie - taki model byłby idealny dla moich potrzeb. Jesli możecie wyrazic zdanie na temat tego aparatu i to ważne czy ktos ma pojęcie ile bedzie kosztował ten model? Czy bedzie w opcji do kupienia samo "boby"? Jak narazie po głowie chodzą mi /związane jest to z finansami/ nikon 5700 lub FUJI S5500/. Ale wolałbym cyfrową lustrzankę z wiadomych powodów.
    Pozdrawiam
    "Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy."
    -Albert Einstein-

Domyślnie

Tylko weź jeszcze pod uwagę obiektyw bo te które masz to ogniskowo przy cyfrze porażka
    Z 35mm zrobi Ci się 52,5 mm , tak więc kupowanie samego body to nie najlepsze rozwiązanie w Twoim wypadku
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie czy zbieramy kase

jedno jest pewne - czeka mnie zbieranie, ciułanie...
    "Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy."
    -Albert Einstein-

Domyślnie

pomyśl nad D70 KIT jeśli może być gwarancja europejska to już za ok 3423 http://www.pixmania.com/pl/pl/40214/...-dx-18-70.html
    może warto zebrać trochę więcej
    powodzenia

Domyślnie

W w/w sklepie nawet 40zł taniej korzystając z promocji polegającej na polecaniu sklepu przez osoby, które już tam kupiły.
    D70 i trochę szpeju

Domyślnie

a to ile razy można polecać sklep bo wiesz może dostaniemy aparaty za friko

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

co powiecie na takie ceny d50 ?? http://www.pixmania.com/pl/pl/s_acti...d50&marcheID=1 ??

Domyślnie

No teraz to jasne przy tak małej różnicy w cenie wiadomo po co wyprodukowali D50 , żeby zwiększyć sprzedaż D70
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Jeszcze wczoraj D70 kit był u nich tańszy...
    Myślę, że do końca roku cena podstawowego kitu D50 wyraźnie spadnie - jeśli miałbym bawić się we wróżkę to powiedziałbym, że poniżej 3000zł.
    Ciekawe ile będzie wart obiektyw 18-55 - cena w zestawie jest całkiem atrakcyjna.
    D70 i trochę szpeju

Domyślnie

Nikon 5700 lub FUJI S5500. Drugiego nie znam, ale 5700 sobie odpuść. To byłaby przesiadka z lustrzanki na kompakt z telewizorkiem w wizjerze.Ale jednocześnie przyznaję, ze zdjecia robi bardzo dobre - zwłaszcza makro.
    Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów