update zalatwia problem pojawiajacych sie hotpikseli podczas filmowania to tyle z oficjalnej informacji nt. nowego FW
Szukaj
update zalatwia problem pojawiajacych sie hotpikseli podczas filmowania to tyle z oficjalnej informacji nt. nowego FW
bez istotnych zmian po 'apdejcie'- wszystko działa ok.
Ten soft nie naprawi fizycznych bad-pikseli. Podczas filmowania (na pierwszej wersji softu) pojawiały się błędy w zapisie - i ten soft ma to naprawiać.
(Zresztą uważam filmy w lustrzance za zbytek. Zważywszy, że trzeba filmować patrząc na (nieuchylny) panel...
Jak dla mnie, jedyny typ obiektywu nadający się do filmowania tym aparatem, to jednopierścieniowy manualny zoom, którym można panować nad nie-/ostrością)
D800 | D60 + Grip | N18-55VR | N70-300VR | N28/1.8 | N35/1.8 | N85/1.8 | N24-70/2.8 | SB-900 | + gadżety
www.rafalwisniewski.com.pl
Dobrze, że o tym nie wiedziałem, inaczej bym nawet nie próbował filmować moich dzieciaków każdym szkłem jakie mam (a jakich nie da się używać w kamerach, które, jak rozumiem, są jedyną opcją do filmowania), świetnie się przy tym bawiąc
Czytanie takich wpisów jest niebezpieczne, może odebrać niepotrzebnie wiele radości i fajnych pamiątek rodzinnych.
Zwłaszcza jak ktoś nie słyszał o magicznej funkcji wyłączenia AF w obiektywie / aparacie, także podczas filmowania. Stąd pewnie problemy z (nie)panowaniem nad (nie)ostrością i stąd zniechęcenie do filmowania lustrzanką... szkoda. Tylko po co "zarażać" swoimi problemami innych?
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
Skontaktuj się z nami