Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie MB-D10 a Akumulator w Nikon D700

Witam, mam pytanie, bo ostatnio zakupiłem FX i tak testuje itp. ale zastanawia mnie fakt taki iż gdy założę MB-D10 to baterie mam jedną w body a drugą w Gripie. W związku z tym mam pytanie:

Jesli mi sie rozładuje bateria w Gripie, i będę nadal pracował na baterii z Body, to czy żeby naładowac baterie w Body, musze odkręcić Gripa i naładować osobno baterię z body? czy jest jakas mozliwośc żeby ładować baterię poprzez body, bez odkrecania Gripa.

Dziwne to jest bo w D90 miałem 2 baterie w Gripie i było super.
    | D600 + MB-D14 | 15-30mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 | SB900 | GoPro | Lowepro |

Domyślnie

Ja mam tylko w gripie baterię a druga w plecaku, trzyma bardzo długo więc się przestałem stresować że prundu zabraknie.
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    Ja mam tylko w gripie baterię a druga w plecaku, trzyma bardzo długo więc się przestałem stresować że prundu zabraknie.
    a widzisz, to jest wyjscie z sytuacji.
    | D600 + MB-D14 | 15-30mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 | SB900 | GoPro | Lowepro |

Domyślnie

Po doświadczeniach z prundożernym d200 teraz mi się raczej zdarzy że zapomnę naładować tą rozładowaną.
    Kiedyśposzedłem sobie w plener i jak wyciągnąłem aparat z plecaka okazłąo się że mu zostało 20 kilka % bateri jak wracałem do domu po 2 godzinach to dalej foty robił

Domyślnie Odpowiedź

Cóż, post do usunięcia
    Ostatnio edytowane przez draco1234 ; 21-01-2011 o 16:13

Domyślnie

Rozumiem że wiesz jak to jest rozwiązane w d700, że bez odpięcia gripa nie wyciągniesz bateri z body?

Domyślnie

Rozumiem że wiesz jak to jest rozwiązane w d700, że bez odpięcia gripa nie wyciągniesz bateri z body?
    Za dużo pracy, źle zrozumiałem pytanie, sorry...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez draco1234 Zobacz posta
    Za dużo pracy, źle zrozumiałem pytanie, sorry...
    Zdarza się ale już łikend bliziutko

Uprawnienia umieszczania postów